Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (545. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (6 Mobil) ve 15 Misafir (3 Mobil) - 22 Masaüstü9 Mobil
5 sn
10.911
Cevap
274
Favori
448.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arasıra giriyor yeni ürünler stoklara sanki 3-4 gün önce vatanda vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk seriden gelip satılmamışlar varsa haftaya biraz stok açarlar ama bence Nvidia ve ortakları revizyonlu modeller üzerinde çalışıyorlardır.

@Batmanlı Betmen DDU ile eski sürücü artıklarını kaldırıp, tekrar güncel sürücüyü yüklemeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 23 Şubat 2025; 21:12:56 >
  • Batmanlı Betmen kullanıcısına yanıt

superlight mı kullanıyorsunuz mouse?

• Alister Vale kullanıcısına yanıt
    Gladius 3 wireless

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QuasarFX kullanıcısına yanıt
    Bunu denedim olmadı maalesef

Aynı sorun bende de oluyordu, eski sistemimde de oluyordu yani. Sıfırdan tüm sistemi değiştirdim, sadece mouse klavye aynı ve aynı sorunu yaşıyorum o yüzden artık mouse un ömrünü tamamladığını düşünüyorum. Zaten 1 senedir klasik çift tıklama vardı  

Device manager'dan sürücüyü kaldırıp klavye ile tekrar yükletmeyi de deneyebilirsiniz, bazen işe yarıyor.

Bende de aynı sıkıntı var 4070 laptop kullanıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Asustan bahsetmiyordu ki Mesut. genel olarak Nvidiadan söz ediyordu. Kablo meselesi.

• harunefetr kullanıcısına yanıt

TUF aldım yazmıştım mesajda.

Aynı mouse'u kullandım, sıkıntı mouseta, benzer sorunları yaşıyordum.

• Curimo kullanıcısına yanıt
    GPU değiştirdiğim anda olması sebepli mouseta problem olduğunu düşünmüyorum

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Avrupa diye bir şey yok hocam. Tamamı amerikan sömürgesi. Amerika'nın arka bahçesinden bir şey beklemeyin.

Tek çare çin. Onlar da hiç agresif değil maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

32 bit fizik desteğini kesmeleri de ciddi tepki çekti bazı eski oyunlarda büyük FPS droplar yaşandığını yazanlar var.

• HWS kullanıcısına yanıt

Hocam herhangi bir youtuber olayı ile ilgili değil haberleri takip edip izlediğim gördüğüm bir durumu paylaştım. Bizdeki hiçbir firma gidip ekran kartı üreticilerinin fabrikalarından ürün çekmiyor ki. Burada ne Nvida Türkiye fiyat belirleme hakkına sahip nede Asus Türkiye veya x Türkiye firması bu yetkiye sahip bu firmalar sadece ilgili firmasının TR temsilcisi... Sizin resmi tr sitesinden paylaştığınız Nvidia.com yurtdışı resmi sitesinin dolar bazında gösterilen fiyatı tr sitesinde o günkü güncel kur ile çevrilip türkçeleştirilip yayınlıyor.

Şayet direk fabrikadan ürün çekilseydi ve bu faiş fiyata satılsaydı x bir ürün etiketi üzerinde xxxx Türkiye garantili ibaresi eklenirdi ve rakabet kurumuna şikayet edilme hakkı doğardı. Ancak konumuz gereği ülkemizdeki ekran kartının tamamı distirübitör garantilidir. Distribütör'ler de örnek verelim İnnox3 firmasının veya Asus firmasının direk fabrikasından ürün çekmiyor o fabrikadan çıkan ve dağıtım kanalı üstelenen firmadan ürün alıyor bu ilişkiyi Temsilciler sağlıyor.

Evet ucuz ve normal dedim aynı konu başlığında bir fatura paylaşıldı x ekran kartın fiyatı 86.400 TL kdv %20 'si 17.xxx TL ..69.400 TL... Kdvsiz... içerisinde %30 gümrük vergisi var yani ortalama 21k düşerseniz x ekran kartı 48.400 TL gibi ücret yapar kısaca her şey dahil kar marjı dahil x ekran kartı maliyeti 49k olan bir kart +86k ile satılıyor Yani 1350 Dolar maliyetli x ürün 2500 dolara ülkemizde satılıyor.. Bu yüzden x2 kat fiyat ödüyoruz. Stok sorunu olunca en çok bizim gibi ülkeler etkilenir x3 kat fiyat ödüyoruz.

Firmalara taş atılmaktansa neden biz %30 gümrük vergisi ödüyoruz neden %20 kdv ödüyoruz onu sorgulamak daha doğru seçenek... Bu yüzden 940 dolarlık x ürün ekran kartı 1200 dolara şu dönnemde şu stokla satılıyorsa evet normal ;)

Burada benim bir algı amacım yok kendi ülkesini sorgulamayan insanların kalkıp MSRP fiyat üzerinden çıkarım yapması garip :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 23 Şubat 2025; 22:10:39 >

niye beyaz arka planı olan siteye açık gri yazı yazıyorsunuz hocam

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Öyle mi olmuş bende dark reader açık bu mesajı kopyalamıştım ondan olmuş olabilir :)

Düzenledim mesajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batmanlı Betmen -- 23 Şubat 2025; 22:23:48 >
  • Deepharp kullanıcısına yanıt

pc parçalarında sadece %20 kdv var başka vergi yok ona göre hesapla.

yani EU da bi ürün vergisiz 1200€ ise bunun içinde satıcı payıda var,

gümrük girişi 1000€ dan oluyor. 1200€+%20kdv 1440€ bunu üstündeki her tutar satıcını haksız faiş fiyat uygulaması olur.

• Türkiye'de ki satıcıların müşterilere fazladan geçirdiği gerçek arkadaşlar, 45k dan satılan msrp 5080 ler vardı ilk çıktığı gün, nvidia bu fiyatı satıcının kârını da hesaplayıp sundu sonuçta.

45k dan giden 5080 bile kâr ettiriyorsa düşünün durumu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Deepharp

Hocam herhangi bir youtuber olayı ile ilgili değil haberleri takip edip izlediğim gördüğüm bir durumu paylaştım. Bizdeki hiçbir firma gidip ekran kartı üreticilerinin fabrikalarından ürün çekmiyor ki. Burada ne Nvida Türkiye fiyat belirleme hakkına sahip nede Asus Türkiye veya x Türkiye firması bu yetkiye sahip bu firmalar sadece ilgili firmasının TR temsilcisi... Sizin resmi tr sitesinden paylaştığınız Nvidia.com yurtdışı resmi sitesinin dolar bazında gösterilen fiyatı tr sitesinde o günkü güncel kur ile çevrilip türkçeleştirilip yayınlıyor.

Şayet direk fabrikadan ürün çekilseydi ve bu faiş fiyata satılsaydı x bir ürün etiketi üzerinde xxxx Türkiye garantili ibaresi eklenirdi ve rakabet kurumuna şikayet edilme hakkı doğardı. Ancak konumuz gereği ülkemizdeki ekran kartının tamamı distirübitör garantilidir. Distribütör'ler de örnek verelim İnnox3 firmasının veya Asus firmasının direk fabrikasından ürün çekmiyor o fabrikadan çıkan ve dağıtım kanalı üstelenen firmadan ürün alıyor bu ilişkiyi Temsilciler sağlıyor.

Evet ucuz ve normal dedim aynı konu başlığında bir fatura paylaşıldı x ekran kartın fiyatı 86.400 TL kdv %20 'si 17.xxx TL ..69.400 TL... Kdvsiz... içerisinde %30 gümrük vergisi var yani ortalama 21k düşerseniz x ekran kartı 48.400 TL gibi ücret yapar kısaca her şey dahil kar marjı dahil x ekran kartı maliyeti 49k olan bir kart +86k ile satılıyor Yani 1350 Dolar maliyetli x ürün 2500 dolara ülkemizde satılıyor.. Bu yüzden x2 kat fiyat ödüyoruz. Stok sorunu olunca en çok bizim gibi ülkeler etkilenir x3 kat fiyat ödüyoruz.

Firmalara taş atılmaktansa neden biz %30 gümrük vergisi ödüyoruz neden %20 kdv ödüyoruz onu sorgulamak daha doğru seçenek... Bu yüzden 940 dolarlık x ürün ekran kartı 1200 dolara şu dönnemde şu stokla satılıyorsa evet normal ;)

Burada benim bir algı amacım yok kendi ülkesini sorgulamayan insanların kalkıp MSRP fiyat üzerinden çıkarım yapması garip :)

''Ülkesini sorgulamayan insanların kalkıp MSRP fiyat üzerinden çıkarım yapması garip'' cümlesi yanlış anlaşılabilir cümlenizi düzeltmeniz sağlıklı olur düzelttiğinizde ben de bu mesajı editlerim ben üzerime almadım ama alan birileri olabilir özetle konuyu amacından saptırmayalım ayrıca firmaları savunmanın da bir manası yok tabii bir çalışan değilseniz bizler tüketiciyiz eleştirme hakkına sahibiz ve burada hemen herkes 3 aşağı 5 yukarı aynı fikirde ekran kartı fiyatlarına yönelik uygulanan bu fiyat politikalarını eleştiriyoruz ve olması gerekenleri söylüyoruz.

Gümrük vergisi, KDV ve diğer dolaylı vergi türleri devletin kontrolünde yapılan uygulamalar buna sevsen de sevmesen de herkes uymakla yükümlü o ayrı bir mevzu ama MSRP diye bir şey varsa ve bu kavram tüm dünyada kabul görüyorsa bunu benim ülkemdeki firmalar neden uygulamıyor burada onu sorguluyoruz fiyatların ucuz ve normal olduğunu söylüyorsunuz siz öyle düşünebilirsiniz ama herkes sizinle aynı görüşte olmak zorunda değil ucuz ve normal ise alır geçersiniz kimse size niye alıyorsunuz demez hayırlı olsun der.  

• 
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.