Şimdi Ara

NVIDIA GTX/RTX Kulubü rtx 4070Ti/rtx4080/rtx4090 alimlari başladi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.944
Cevap
72
Favori
962.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xallez

Kusura bakma ama 573,34 Tl ve 36 Ay TR garantisinin etkisine öyle kapılmışsın ki senin o sesi fark etmeni kimse beklemiyor zaten

psikolojini anlıyorum merak etme
  • Anlasaydın inan şu imzandan utanırdın.neyse uzatmıyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: Xallez

Kusura bakma ama 573,34 Tl ve 36 Ay TR garantisinin etkisine öyle kapılmışsın ki senin o sesi fark etmeni kimse beklemiyor zaten

psikolojini anlıyorum merak etme
  • beni de ekler misiniz gigabyte gtx480 alıyorum.siparişini verdim ama pek olumlu sonuç vermediğini söylüyorsunuz.her an değişebilirim ama vga sotucu alabilirim.
  • size ne kardeşim? hangi ses aralığının rahatsız edici olduğu kişiden kişiye değişir. adam beni rahatsız etmiyo diyosa sen kim oluyorsun da hayır seni rahatsız etmeli, sen bilmemneden dolayı böyle diyorsun filan diyebiliyosun. bi de o VANDETTA değil .
  • neyse osn de yaptığımı bu forumda yapmıycam
    quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

size ne kardeşim? hangi ses aralığının rahatsız edici olduğu kişiden kişiye değişir. adam beni rahatsız etmiyo diyosa sen kim oluyorsun da hayır seni rahatsız etmeli, sen bilmemneden dolayı böyle diyorsun filan diyebiliyosun. bi de o VANDETTA değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 10 Mayıs 2010; 21:00:09 >
  • Aga gereksiz yere tartışcağınıza bir bilgisayar kullanıcısını aydınlatmanız daha makbul değil mi Yukarda yer alıyor aydınlatmanızı bekledigim konu. Bilgisi olan yardımcı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeRS..U..ZaLa

Aga gereksiz yere tartışcağınıza bir bilgisayar kullanıcısını aydınlatmanız daha makbul değil mi Yukarda yer alıyor aydınlatmanızı bekledigim konu. Bilgisi olan yardımcı olur mu?

12 V dan 38 amper veriyor

galiba yeterli bir sistem bunu ama demircibu ya sormak lazim

http://www.sanalmarketim.com/urun/e5a37fbeefe03d3fee24196c9ae67286/LC-POWER-LC6650GP3-V2.3-Green-Power-600W-%28650W-Max%29-80+-PSU

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

size ne kardeşim? hangi ses aralığının rahatsız edici olduğu kişiden kişiye değişir. adam beni rahatsız etmiyo diyosa sen kim oluyorsun da hayır seni rahatsız etmeli, sen bilmemneden dolayı böyle diyorsun filan diyebiliyosun. bi de o VANDETTA değil .

Hocam zaten buna katılmamak elde değil bende son 8-10 senedir değişen sistemlerimde(ondan önce böyle ihtiyaç duymamıştım sistemler ısınmazdı) hep 8 ile 10 arası fan vardı ve sesli kullanmaya alıştım sessiz bi ortam beni rahatsız ediyo

Bazısıda ekran kartını, psu sunu bile fansız ister herkes bi değil

@DeRS..U..ZaLa

O psu yeterli gelecektir ama yinede kendim böyle bi sistem alsaydım çok sağlam da bi psu alırdım (corsair,tt,enermax gibi)hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 10 Mayıs 2010; 21:29:41 >

• Okuma Yazma yeni olsada takip yetenegi gelimemiş sanırım.

Tekrar veriyorum , buyrun.

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/LC-POWER_LC6650GP3%20V2.3%20GREEN%20POWER%20EDITION_ECOS%201781_600W_Report.pdf

Bu Psu 12V den 32A verebilmiş , bu değeri Bluestorm 500W de verebiliyor zaten. 600W diyor hatta 650w filan yazmışlar ama fatalty 550w bundan çok daha iyi bir psu. 12V den 32A(384W) verebilen bir psu yu ( Toplam gücün 12V den %64 ü karşılanabiliyor.) her türlü yeter demek yanlış. Biliyoruzki Oc ile oldukça fazla güç çekiyor kart.

Diğer bileşenlere baglı olarakta yetebilecektir ama Her türlü yeter demek yanlış. 12V den min. 35A+ verebilen güç kaynakları ile kullanılmasını tavsiye ederim. Bu Psu ile kullanılacaksa Oc yapmanızı ve Furmak kasmanızı tavsiye etmem.

• @Chris Brown öncelikle verdiğiniz ilk cevabı inceledim teşekkürler. Ama fazla bilmiyorum yani amper olaylarını falan. Alacağım sisteme param ucu ucuna yetiyor. Yani o yüzden direk sistemi yazdım ki idare etme oranını net bir şekilde yazasınız diye. Yani bana O.C ler ile riske atmadan idare etcek bir psu mu değil mi onu öğrenmek amacım sadece. Aynı cevabı tekrar yazıp imalı konuşmanın bir manası yok. Watt olayına hakim olsam zaten tekrar yardım istemem değil mi ?

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Okuma Yazma yeni olsada takip yetenegi gelimemiş sanırım.

• quote:

Aga gereksiz yere tartışcağınıza bir bilgisayar kullanıcısını aydınlatmanız daha makbul değil mi Yukarda yer alıyor aydınlatmanızı bekledigim konu. Bilgisi olan yardımcı olur mu?

1.tercihin bu olsun

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmpsu-650hx-cmpsu-650hx-650w-120mm-fanli-80-plus--moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44731

2-http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0163re-650-watt-toughpower-qfan-guc-kaynagi-(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=31675

3-http://www.vatanbilgisayar.com/high-power-hp-650-g14c-absolute-power-650w-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=34433

o.c şekilde hertürlü götürür seni..

• @demircibu, @hellteam, @CeFurkan yardımınız için teşekkürler. Sanırım en doğrusu dediğiniz gibi sağlam ayrı bir güç kaynağı ile kasa seçmek.

Peki @demircibu acaba 1. sırada önerdiğiniz 650w, GTX470 SLI için yeterli olur mu yoksa illa ki ilerde daha yüksek güçlü bir güç kaynağı mı almam gerekiyor ?
  • arkadaşlar size 2 adet sorum olacak birincisi bu gtx480 lerdeki fan yerlerinin çapı yaklaşık ne kadar acaba zahmet olmazsa bir olcebilir misiniz ?

birde gtx480 e hp absolute 650 w yeterli gelir mi ?
  • quote:

@Chris Brown öncelikle verdiğiniz ilk cevabı inceledim teşekkürler. Ama fazla bilmiyorum yani amper olaylarını falan. Alacağım sisteme param ucu ucuna yetiyor. Yani o yüzden direk sistemi yazdım ki idare etme oranını net bir şekilde yazasınız diye. Yani bana O.C ler ile riske atmadan idare etcek bir psu mu değil mi onu öğrenmek amacım sadece. Aynı cevabı tekrar yazıp imalı konuşmanın bir manası yok. Watt olayına hakim olsam zaten tekrar yardım istemem değil mi ?

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Okuma Yazma yeni olsada takip yetenegi gelimemiş sanırım.

bu hafta sonuna kadar bekle

daha ucuza gtx 470 gelecegini dusunuyorum

fakat internetteki bütün satış sitelerini takip et

teknofiyat a dustugunde cok gec olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Oc'yi köklemişsin fan sesi geliyor diyorsun ne dediğin belli değil sen önce iyice bir düşün, güzel de bir kasa al. Default hızlarda kullan.

Bana öneride bulunacağına sen kendi işine bak! Güzel bir kasa alacakmışımda, düşünecekmişimde, standart hızlarında kullanacakmışım. Sen bana önerdiğin şekilde kullan
    Benim nasıl bir kullanıcı olduğumu bilmeden bana kasa öneriyor arkadaş

alıntı CeFurkan,

bu arada gtx 470 in sıcaklık sorunu yok -- Evet sıcaklık sorunu yok, bende zaten sorun çıkartmıyor diye üzerine basa basa yazdım ama çok SICAK!!

fanı otomatik bırakın bakın keyfinize -- Bende aynı şeyi söyledim, ama oyunlarda zaman ilerledikçe fan hızı %90 ın altına düşmüyor! aksini söyleyende inandırıcı değil

voltaj vermeden maksimum overclock lu kullanıyorum kartı -- mantıklı (685 - 3600mhz) hiç problemsiz çalışıyor.

oda sıcaklıgı 26+ C şu anda ve mersinde oldugum için nem oranıda yüksektir . Doğrudur.

ama sonuç olarak fan sesi oyunlarda rahatsız etmiyor -* İşte bu külliyen yalan heleki oto durumunda oyunlarda %100 e varan hızlara çıkan fanın sesini duyamıyorsan, Demek ki sen daha az duyma yeteneğine sahipsin

dediklerine katılıyorum,

Sıcaklık sorun değil, çünkü kart tasarım olarak 90-100c de çalışmaya göre tasarlanmış, bunda hemfikiriz. ancak,

Fan hızı rahatsız etmiyor diyen kişinin kulağında problemmi var diye düşünmeye başladım.. youtube ye bir girip Fermi lerin Load durumunda fan sesini bir dinlesin, gene rahatsız etmiyorsa bence kulak burun boğaz dan bi randevu alsın.

tamam kartı kullanıyor olabilirsin, ama kullanıyorum diye gerçek dışına çıkmanın anlamı ne anlamadım.

5850 kullanıyorum kart fermi kadar ısınmıyor bunu herkez biliyordur zaten, stok soğutucuyu söktüm çünkü fan % 40-45 den sonra beni rahatsız ediyordu. işin aslı bu. şimdi 120 lik 1200rpm 30db fan var gerçekten rahatsız etmiyor.

• Ya hocam @CeFurkan ın oyununa geldik lc olduğunu bile görmemişim 38 yazınca bende atladım direk Almayın lc-power falan

Size 600 veya 650w en az 36A verebilen bi psu iyi gider Mesela corsair hp,fsp 36 ila 41A arası verebilen modeller

Mesela Corsair in modüler kablolu olanı diğerine göre daha zayıf ,psu ya karar verip üzerinde yoğunlaşmak lazım

Modüler olduğu için de iyi olduğu anlamına gelmiyo bunlara dikkat etmek lazım. Bide 80plus sitesindeki değerlere bazı uzmanlar çok güvenmesede genede göz önüne ealmaktan başka çaremiz yok

• quote:

Orijinalden alıntı: 865pe

quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Oc'yi köklemişsin fan sesi geliyor diyorsun ne dediğin belli değil sen önce iyice bir düşün, güzel de bir kasa al. Default hızlarda kullan.

Bana öneride bulunacağına sen kendi işine bak! Güzel bir kasa alacakmışımda, düşünecekmişimde, standart hızlarında kullanacakmışım. Sen bana önerdiğin şekilde kullan
    Benim nasıl bir kullanıcı olduğumu bilmeden bana kasa öneriyor arkadaş

alıntı CeFurkan,

bu arada gtx 470 in sıcaklık sorunu yok -- Evet sıcaklık sorunu yok, bende zaten sorun çıkartmıyor diye üzerine basa basa yazdım ama çok SICAK!!

fanı otomatik bırakın bakın keyfinize -- Bende aynı şeyi söyledim, ama oyunlarda zaman ilerledikçe fan hızı %90 ın altına düşmüyor! aksini söyleyende inandırıcı değil

voltaj vermeden maksimum overclock lu kullanıyorum kartı -- mantıklı (685 - 3600mhz) hiç problemsiz çalışıyor.

oda sıcaklıgı 26+ C şu anda ve mersinde oldugum için nem oranıda yüksektir . Doğrudur.

ama sonuç olarak fan sesi oyunlarda rahatsız etmiyor -* İşte bu külliyen yalan heleki oto durumunda oyunlarda %100 e varan hızlara çıkan fanın sesini duyamıyorsan, Demek ki sen daha az duyma yeteneğine sahipsin

dediklerine katılıyorum,

Sıcaklık sorun değil, çünkü kart tasarım olarak 90-100c de çalışmaya göre tasarlanmış, bunda hemfikiriz. ancak,

Fan hızı rahatsız etmiyor diyen kişinin kulağında problemmi var diye düşünmeye başladım.. youtube ye bir girip Fermi lerin Load durumunda fan sesini bir dinlesin, gene rahatsız etmiyorsa bence kulak burun boğaz dan bi randevu alsın.

tamam kartı kullanıyor olabilirsin, ama kullanıyorum diye gerçek dışına çıkmanın anlamı ne anlamadım.

5850 kullanıyorum kart fermi kadar ısınmıyor bunu herkez biliyordur zaten, stok soğutucuyu söktüm çünkü fan % 40-45 den sonra beni rahatsız ediyordu. işin aslı bu. şimdi 120 lik 1200rpm 30db fan var gerçekten rahatsız etmiyor.

Allah Allah hala idda ediyorsunuz ya anlamak güç

oyunlarda maksimum %74 e cikti diyorum ve oyun oynarken bunu duymadim diyorum

ha masaüstünde %74 fan sesini duymamak tabiki mümkün değil

ben uyumaya çalışırken duvardaki saatin sesinden bile rahatsız oluyorum fakat uyanıkken bunun farkına bile varmıyorum

olay tamamen böyle

bu iddalarınızdan vaz geçin artık mersin de bile rahatsız etmiyor kart

heleki bazı arkadaşlar %90 lara çıktığını oyunlarda idda etmiş sadece gülüyorum

en fazla şu oyun kastırıyor deyin test yapacam % kaça çıktığına

• quote:

@demircibu, @hellteam, @CeFurkan yardımınız için teşekkürler. Sanırım en doğrusu dediğiniz gibi sağlam ayrı bir güç kaynağı ile kasa seçmek.

Peki @demircibu acaba 1. sırada önerdiğiniz 650w, GTX470 SLI için yeterli olur mu yoksa illa ki ilerde daha yüksek güçlü bir güç kaynağı mı almam gerekiyor ?

şayet gtx 470 slı düşünüyorsanız

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmpsu-950tx-cmpsu-950tx-950w-140mm-fanli-80-plus-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44733

CORSAIR CMPSU-950TX 950W 140MM FANLI 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI

öneririm ... tam yükde 936watt 78amper veriyor bence fiyat performans ürünü 5yılda garanti cabası...

AC INPUT 100-240V ~ 12A 50/60Hz
    DC OUTPUT +3.3V +5V +12V -12V +5Vsb
    MAX CURRENT 25A 25A 78A 0.8A 3A
    MAX COMBINED WATTAGE 150W 936W 9.6W 15W

• quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Ya hocam @CeFurkan ın oyununa geldik lc olduğunu bile görmemişim 38 yazınca bende atladım direk Almayın lc-power falan

Size 600 veya 650w en az 36A verebilen bi psu iyi gider Mesela corsair hp,fsp 36 ila 41A arası verebilen modeller

Mesela Corsair in modüler kablolu olanı diğerine göre daha zayıf ,psu ya karar verip üzerinde yoğunlaşmak lazım

Modüler olduğu için de iyi olduğu anlamına gelmiyo bunlara dikkat etmek lazım. Bide 80plus sitesindeki değerlere bazı uzmanlar çok güvenmesede genede göz önüne ealmaktan başka çaremiz yok

peh Lc power almayn diyene bak High power öneriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

@demircibu, @hellteam, @CeFurkan yardımınız için teşekkürler. Sanırım en doğrusu dediğiniz gibi sağlam ayrı bir güç kaynağı ile kasa seçmek.

şayet gtx 470 slı düşünüyorsanız

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmpsu-950tx-cmpsu-950tx-950w-140mm-fanli-80-plus-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44733

CORSAIR CMPSU-950TX 950W 140MM FANLI 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI

öneririm ... tam yükde 936watt 78amper veriyor bence fiyat performans ürünü 5yılda garanti cabası...

AC INPUT 100-240V ~ 12A 50/60Hz
    DC OUTPUT +3.3V +5V +12V -12V +5Vsb
    MAX CURRENT 25A 25A 78A 0.8A 3A
    MAX COMBINED WATTAGE 150W 936W 9.6W 15W

Evet burhan en güzel seçimi bulup yapıştırmış.Bu psu ile rahat edilir 5 sene kafa dinlenir.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.