Şimdi Ara

Nvidia Optimus GeForce GT540M Sorun ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bundan yaklaşık 1 ay önce Casper Nirvana Markalı Notebook'u aldım. İlk 1 ay herşey güzeldi. Fakat bilgisayarı bir arkadaşıma götürüp orada "Fifa 12" yapalım dedik. Oyuna girince bir kasma oldu. Bende virüsden şüphelendim. Şuan sorunu anladım fakat çözümünü bulamadım. Nvidia Optimus teknolojisi ile çalışan bilgisayarım harici ekran kartı GeForce GT540M'i görmüyor. Bilgisayar'da sürücüsü yüklü ama bir türlü ayarlardan "Yüksek Performanslı NVİDİA işlemcisi" desemde ekran kartı devreye girmiyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

• bazı laptoplarda harici ekran kartını devreye almaya yarayan bir düğme varmış diye duymuştum. cihazın bi sağına soluna bakın derim, belki öyle bişey vardır. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.guran

Arkadaşlar, bundan yaklaşık 1 ay önce Casper Nirvana Markalı Notebook'u aldım. İlk 1 ay herşey güzeldi. Fakat bilgisayarı bir arkadaşıma götürüp orada "Fifa 12" yapalım dedik. Oyuna girince bir kasma oldu. Bende virüsden şüphelendim. Şuan sorunu anladım fakat çözümünü bulamadım. Nvidia Optimus teknolojisi ile çalışan bilgisayarım harici ekran kartı GeForce GT540M'i görmüyor. Bilgisayar'da sürücüsü yüklü ama bir türlü ayarlardan "Yüksek Performanslı NVİDİA işlemcisi" desemde ekran kartı devreye girmiyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

hocam ekran kartı veriyolları yanmış olmıya sakın banada olmuştu....

• O düğme benim laptopda yok bazılarında varmış malesef. Ekran kartı veriyollarının yandığından eminmisiniz. Garantiye verceğim o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

Arkadaşlar, bundan yaklaşık 1 ay önce Casper Nirvana Markalı Notebook'u aldım. İlk 1 ay herşey güzeldi. Fakat bilgisayarı bir arkadaşıma götürüp orada "Fifa 12" yapalım dedik. Oyuna girince bir kasma oldu. Bende virüsden şüphelendim. Şuan sorunu anladım fakat çözümünü bulamadım. Nvidia Optimus teknolojisi ile çalışan bilgisayarım harici ekran kartı GeForce GT540M'i görmüyor. Bilgisayar'da sürücüsü yüklü ama bir türlü ayarlardan "Yüksek Performanslı NVİDİA işlemcisi" desemde ekran kartı devreye girmiyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

hocam ekran kartı veriyolları yanmış olmıya sakın banada olmuştu....

Fakat oyuna girdiğimde ekran kartından ses geliyor. 30 saniye ses geldikten sonra duruyor ve 1 dakika sonra yine başlıyor ses.

• Optimus bazı uygulamalarda otomatikman devreye giremeyebiliyor. Nvidia Control Panel'den Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi'ni manuel seçersen muhtemelen düzelecektir.

Ayrıca denetim masasındaki güç seçeneklerinin de Yüksek Performans'ta ayarlı olması gerektiğini de hatırlatmakta yarar var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 3 Aralık 2011; 20:45:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Optimus bazı uygulamalarda otomatikman devreye giremeyebiliyor. Nvidia Control Panel'den Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi'ni manuel seçersen muhtemelen düzelecektir.

Ayrıca denetim masasındaki güç seçeneklerinin de Yüksek Performs'ta ayarlı olması gerektiğini de hatırlatmak da yarar var :)

Sorun orada işte. Onları yapmama rağmen devreye girmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD HD Radeon 7670M Driver sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Optimus bazı uygulamalarda otomatikman devreye giremeyebiliyor. Nvidia Control Panel'den Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi'ni manuel seçersen muhtemelen düzelecektir.

Ayrıca denetim masasındaki güç seçeneklerinin de Yüksek Performs'ta ayarlı olması gerektiğini de hatırlatmak da yarar var :)

hocam veri yollarının yanması ekran kartının yanması anlamına gelmez ki anakart üzerindedir veriyolları ve ekran kartına göre daha düşük ısılarda zarar görürler....eğer kucağınızda çok taşıyıp anakartı ısıtan fanları engellediyseniz kesin yanmıştır....

• quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

quote:

quote:

hocam veri yollarının yanması ekran kartının yanması anlamına gelmez ki anakart üzerindedir veriyolları ve ekran kartına göre daha düşük ısılarda zarar görürler....eğer kucağınızda çok taşıyıp anakartı ısıtan fanları engellediyseniz kesin yanmıştır....

Doğru söylüyor olabilirsiniz. Fakat soğutucu kullanıyorum. Sinirden çatlamak üzereyim eğer gerçekten öyle bişi varsa da garantiye verceğim. Alalı daha 1 ay oldu.

• Başka çözüm önerisi olan arkadaş varmı acaba? Denemekten zarar gelmez. Bakarsınız belki olur
  • Oyunu açarken sağ tıkla orada "grafik..." gibi birşey yazması lazım, onu seçersen o ekran kartını aktifleştirmiş olursun.
  • Yok o olmuyor önceden denedim onu..
  • oyuna girerken karşına evet hayır gibi bir hata gibi bişey çıkıyorsa evet de.Bende i5 2410M 8GB GT540M Casper kullanıyorum.Çok şükür bir sorunum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRay97

oyuna girerken karşına evet hayır gibi bir hata gibi bişey çıkıyorsa evet de.Bende i5 2410M 8GB GT540M Casper kullanıyorum.Çok şükür bir sorunum yok.

Malesef, çıkmıyor. Bende i5 kullanıyorum.
  • garanti ne cevap verdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nachtmystium

garanti ne cevap verdi?

kendim çözdüm ustam fanı temizledim ve ekran kartının driver silip tekrar yükledim düzeldi. ve oyunu sakın pil şarja takılı olupta çıkartıp oynamyayın. sorun o zamanlarda başlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.