yeni neslin sıfırı %40 daha ucuza piyasaya sürülmesi hemde %50 fazla performans sunduğuna göre 2080ti lerin 2. el piyasası 3000 tl ye kadar düşmesi gerekir. Dahada fazlası verilmez, zarar büyük |
Nvidia RTX 3000’de neden fiyat düşürdü? RTX 2080 Ti’ı tarihe gömen RTX 3070 nasıl geldi (3. sayfa)
-
-
Aynen bende şimdi baktım acıdım valla malları yarı yarıya düştü bi seferde
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Teknoloji marketlerinin elinde olan RTX2000 serileri için Nvidia ne yapacak acaba bu denli zarar olmaz 2080Tl 11.000 TL bandında RTX3070 5.000 TL de arada birde performans farkı var :)) 3070 daha güçlü
-
Hemen sevinmeyin, bunlar daha referans kartların ABD fiyatları. Nvidia referans kart alınır mı bilmem ama, Türkiye'ye gelene kadar %50 zamlanır.
-
Piyasada 3500-4000 TL'ye 2080Ti görmeye başlar mıyız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 2 Eylül 2020; 19:46:3 > -
İmkansız. Firmaların zarar etme pahasına bu fiyata verme gibi bir çabaları olmaz. Hepsi firmaların elinde kalacak böyle bir durum olursa.
-
türkiye'de satışı olsa referans kart alırdım, üretici kartları pavyon gibi olmuş bu sefer.
-
AMD'nin cevabını beklemek lazım, Nvidia kimsenin kara kaşına kara gözüne fiyat indirmez. Bir bildiği var demek ki, başka rakipler de yolda geliyor malum, tekel olacak derken teker olabilir Nvidia.
-
İyi oldu ellerinde patladı. RTX 3070 bile RTX 2080 Ti’yi geçmiş durumda ve üstelik yarı fiyatına. RTX 3070’in de ikinci el piyasası yayıldığında değil 3000’e 2000’e paşa paşa satacaklar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nvidia 3000 serisi neden bu kadar iddialı çıkacak 4 önemli sebebi var...
1-) Nvidia 2000 serisi kartları yeteri kadar satamadı. Ray Tracing teknolojisi ile sunduğu kartları beklediği ilgiyi uyandırmadı. Bir önceki nesle göre kayda değer performans artışını sunamadı.
2-) Ray tracing teknolojisini kullanan oyun sayısı kart almayı gerektirecek kadar değildi. Üstelik destekleyen oyunlarda ray tracing aktifken FPS ciddi oranda düşerken görüntü kalitesinde çok büyük bir fark yaratmıyordu. Performanstan bu kadar ödün vermek mantıklı değildi ve bu şekilde kartları sattıracak olan tek özellik de sakat doğmuş oldu.
Yeni çıkaracağı 3000 serisinde ray tracing ile performans kaybı olmayacağını ispatlaması gerekiyordu bunun içinde 3000 serisinde ray tracing hesaplamalarını grafik işlemcinin ayrı bir birimi hesaplayacak ve performans düşüşü belirgin bir şekilde olmayacak bir dizayn ile çıkması gerekiyordu ve öyle yaptılar.
3-) AMD 5000 serisi ekran kartlarıyla fiyat performans boşluğunu doldurmaya başladı nvidia nın yüksek seviyeli kartları yerine AMD nin sunduğu piyat performans kartları tercih edilir oldu eli sıkışan Nvidia 1600 ve 1650 gibi cinsiyeti belli olmayan ara kartlar piyasaya sürmek zorunda kaldı... Ayrıca AMD nin gelecek nesil kartlarında daha yüksek performans vereceği kanısı yerleşti. AMD nin işlemcileriyle yakaladığı çıkışı ekran kartlarıyla da yakalamayı hedeflemesi ve Nvidia nın üst segment ekran kartları ile rekabet edecek seviyeye yaklaşıyor olması Nvidia yı fark yaratmak zorunda bıraktı.
4-) Yeni seri konsollar $500 - $600 dolar aralığında fiyatla çıkacağı kesinken ve bu fiyata yüksek performanslı oyun iddiasıyla satışa çıkacakken nvidia konsolların 2 katı yada 3 katı fiyata ekran kartı satamazdı... konsollar artık oyuncuların standardı olan 60fps oyun oynamayı yeni jenerasyon konsollarda standart haline getirdi ve tv üreticileri yüksek tazeleme hızlı düşük laglı oyunculara yönelik TV ler üretmeye başladı... Bilgisayarın sunduğu avantajlar teker teker yok olmaya başlamıştı fark yaratması gerekiyordu Nvidia nın....
Nvidia yukardaki 4 sebepten dolayı eli sıkışmıştı ve böylesi bir çıkışa ihtiyacı vardı...
Bilgilerim internetten edindiğim bilgiler ve kendi yorumumdur... :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinbux -- 2 Eylül 2020; 21:46:53 >
-
1080 de bekliyorum bende, 3080 e atlayabilirim bakalım . Öteki türlü yazıldığı gibi 2080 e geçmek değmiyordu. Bir incelemelere vs bakalım sonra, adam akıllı editionlar dökülsünde :) . Bizim ilave gümrük 30 eylülde düşüyordu sanırım, baştaki uzatmazsa tabi.
-
Böyle tekele can kurban.
-
Elinde kalırsa külliyen zarar zaten. Satmayıp da dötüne mi sokacak?
-
Tam da şu sıralar sistemim içerisindeki msi gtx 1060 gaming x 6 gb kartının ileriye dönük AAA oyunlar için artık yetmeyeceğini düşündüğümden uzun zamandır RX 5700XT için uygun fiyatları takip ediyordum ki 3000 serisi çıktığı gün aklım çelindi. RTX 3070 performans olarak halen RTX 2080 Ti’dan bir tık hızlı iken aynı fiyat seviyesinden satışa sunulan RTX 2070 Super’e yaklaşık %50 fark atması ve kısmen fiyatının uygun olması beni RTX 3070 satın almaya itiyor şu an. Piyasaya çıktığında son fiyatlara göre karar vereceğim yinede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton1990 -- 2 Eylül 2020; 22:37:27 > -
kim sana al dedi ona saygılarını ilet :) üzülme daha amd kartlar gelecek.
-
Intel ve Apple de gpu işine giriyor
Herkes amd odaklı yada konsol odaklı demiş ama acaba böylesi bir olayın başka bir sebebi olabilir mi?
Misal google stadia. Ve tabi benzerleri.
Dünyadaki internet hızının deliler gibi geliştiği, musk reisin starllink projesi gibi global düzeyde internet hızını ve gecikme sürelerini düşüren projelerin gelişmesi v.s google stadia gibi blut tabanlı sistem toplamadan oyun oynama şansı sunan sistemlerin önünü açtıkça acıyor.
Bence nvidia nin korkusu ne amd ne konsol. Ocağına incir ağacı dikecek olan en başta google stadia ve benzerleri.
Bence bu ihtimal nvidia nin fiyat politikasında artı bir etkendir.
Hele de gelecekte bence bir numaralı etken olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mantıklı , bu açıdan hiç düşünmemiştim, etkenlerden birisi bu , birisi konsol kullanıcısının dünya genelinde artmasıdır , tr de artmaz çünkü 7-8 bine ps5 alıp oyun başına 500-600 TL vermek her baba yiğidin harcı değil :)
1 günde 10000 bandından 2. El 7000 lere kadar düştü 2080 ti da , 3500 4000 e kadar düşer diye düşünüyorum, extra bir durum olmazsa ( ek vergi veya doların 8-9 u görmesi gibi)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X