< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (2300. sayfa)
-
-
Gayet normal hocam, 4k ile 1080p nin ekran kartına bildirdiği yük bir değil. Kartınız 4K'da 1080p'ye göre çok daha ağır bir yük altına giriyor, voltaj ve güç limitleri de işin içine girince doğal olarak frekanslar düşüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ama furmark yaparken yüksek frekanslara çıkıyor orada düşürmüyor 4K da frekansı hocam. Anlamadığım için soruyorum oyun ve furmark mantığı farklı mı oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O nasıl bır macun surmek lol
ayrıca kart yuksek ısılardan devresı kararmış.
ucuz etın yahnısı mısalı.
satış ilanıma bakınız.
o kartın termal padlerını kesın degıstırmelısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 12 Mayıs 2023; 17:50:9 > -
İçini Açtım Öyle Çıktı Hocam Ben Sürmedim
-
Biliyorum.
-
Genç arkadaş, bende de aynı karttan var senin 2 dakikada 80 i geçiyor yazdığını görünce şimdi furmarkta 4k’da ve 8x msaa seçerek full ayarda kartı 6 dakika çalıştırdım 72’yi geçmedi, olması gerektiği gibi. Bu kartla 7 ay mining yaptım. Gerekli pad ve macun değişimi ve ekstra pad uygulaması yapmıştım. Fabrikasyon haline göre 15 derece daha serin çalışıyordu kart mining yaparken. Mining çıkması kartların hepsi sana denk gelen gibi değil hatta fabrikasyon halinden daha iyi durumda olanları da var. Elimde yurtdışından alınma sınıfının en iyisi pad’lerden var bu karta uygun olan kalınlıklarda, kartı geri göndermeseydin yardımcı olurdum bir elden geçirirdik kartın 70 i geçmezdi.quote:
Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro2El 3 Aylık Mining Yapılmış 3080Ti Msı Ventus Geldi,Keşke Gelmez Olsaymış...
Darbeli
Lekeli
Tozlu
Kararmış
Kozmetik Olarak İşi Bitmiş
Böyle Hışır Görünümlü 1 Kart Çıktı Kutudan Eyvah Dedim Daha Pc Takmadan Zaten
Sahibi 2021 Yılının Aralık Ayında Japonyadan Almış 2023 Yılının Mayıs Ayında Elime Geçti
Neyse Kartı Taktım Direk FurMark Açtım 2 Dakikada 3 Fanlı Kart 80,81 Gidiyor Kasam Cosmos C700P Egzoz Fanımda Var
Arkadaşlar 1 Fan Sesi Var Saç Kurutma Makinası Gibi,Yok Mümkün Değil Yani Huzur Vermiyor
Oyun Açtım Yine Aynı Fanlar Deli Gibi Dönüyor
3 Ay Mining Yapılmış Diyor Sahibi Buyrun Baksın Uzmanlar Kartın İçi Böyle Çıktı "3 Ay Mining Yaptım Kapattım" Diyor (Resimden Bakabilirsiniz) Bu İşin Uzmanları Neder ? Böyle 1 Kart Var Padleri Değiştirmiş İçi Açılmış Önceden 1de Ben Açtım Macun Yeniledim Hiç 1 Şey Değişmedi
Yine 80 Derecelere Anında Tırmandı Ve Fanlar Delirdi
Fan Gürültüsü Yapıyor Anında 80 Derecelere Tırmanıyor
Bende Sahibinden Aldığım İçin İade Ettim,Sahibine Söyledim Gönderdim
1 Daha Mining Çıkması Kartmı Asla ,Ne Alırım Ne Al Derim Durum Bu Arkadaşlar Varmı 1 Yorumunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sağolun Var Olun Düşünmeniz Bile Yeter.
-
Sli köprüsü olmadan çift rtx 3090 ekran kartını kullanan oyunlar var mıdır?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Göremeden alınır mı? O karta daha uzun süre mining yapılmış yada çok kötü bir ortamda kullanılmış.
Eğer iade edemiyorsanız, kartı baştan macunlayın, fanları temizleyin, tahminim bu işlemlerden sonra sorunsuz kullanırsınız, bol şans.
-
Bende de Palit 3080 Ti Gamerock OC var. İkinci el aldım. Benzer bir durumdaydı kartım. Sıcaklıklar dediğiniz gibi kolaylıkla 80°C seviyelerine çıkıyordu. Uygun kalınlıkta termal pad ve sıvı metal aldım. Kart çok kirli durumda değildi ama ben yine de açtım bir güzel temizledim. Termal padleri yeniledim. Termal macun yerine sıvı metal uyguladım.
Sonuç;
Undervolt ile 80°C derece üzerini rahat görebilen kart ne yaparsam yapayım 70°C seviyelerini geçemedi. Çoğunlukla 68-69°C seviyelerinde geziniyor en yüksek.
Bellek sıcaklıkları da 100°C seviyelerini zorluyordu. Şuan güvenli sıcaklık aralıklarında geziniyor. Henüz 88°C'yi geçtiğini görmedim.
Bütün emeklerime değdi diyebilirim. Acele etmeseymişsiniz de kurtarılabilir bir kartmış aslında.
Kötü kart yoktur, bakımsız kart vardır. Sağlıklı bir şekilde çalışıyorsa sıcaklık sorunu bir şekilde çözülür.
-
3080 rog UV hazır profil yazabilecek var mı
-
- ventus serisinin zaten soğutması iyi olmayabilir
- işlemci ısınıyorsa, işlemcinin 4 bir yanındaki, vram üzerine yapışan pad'ler normalden kalın olabilir. bu durumda işlemci üzerindeki metal soğutma bloğu havada kalıyordur.
-
Arkadaşlar merhabalar. Bugün kasamın dışını değiştirdim ve yaklaşık 20 dakikalık furmark testi yaptım. Testi yaparken arada bir GPU-Z programına baktığımda GPU saatinin düştüğünü gördüm. Acaba sebebi nedir Furmark'ı arka plana atıp GPU-Z programını öne aldığım için mi yoksa başka bir bilginiz var mı ? Bu arada ısındığı için mi düşürüyor diye merak edip fanı %100e yükselttim, ona pek takılmayın. Sistem özelliklerini yazarken farkına vardım acaba psu yetmiyor ondan mı düşüyor ? Bana hiçbir sorun yaşatmadı oyunlarda vs fakat merak ettim neden düşüyor.
Sistemim:
Ekran kartı: Zotac RTX 3090 Trinity OC
İşlemci: Ryzen 9 7900x
Anakart: Msi Pro B650-P Wifi
Ram: Kingston Renegade 2x16 6000 MHz
Kasa: Corsair 4000X (Corsair RMA'dan mesh panel talep ettim gönderdiler. Önü düz cam değil metal mesh paneldir. 4000D airflow modelindekinin aynısı)
Power: Corsair RM750X 80+
Fanlar: Corsair kasanın içinden çıkan 3 adet fan. 2 si üstte dışarı 1 tanesi arkada dışarı. Ön panelde 360mm gamebooster nitro cpu aio cooler var, üstündekiler kendi fanları. Fanlar radyatörün iç konumunda içeri doğru.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiwssss -- 26 Haziran 2023; 4:48:54 >
-
Donanım ArşiviyoutubeDLSS3 ve FSR3 hayatımıza girdi ama FSR3'ün kaynak kodlarının yayınlanması ile DLSS3 destekli oyunlar bambaşka bir hal aldı ve DLSS3 frame generation destekli oyunlara an itibariyle geliştirlen mod ile FSR3 frame generation eklenebilir hale geldi. Videomda DLSS3 Frame Generation to FSR3 Frame Generationun nasıl uygulanacağı nasıl çalıştıralacağını anlattım ve destaylarına baktım. MODLARIN LİNKİ: https://bit.ly/4aBEs5n Web: https://donanimarsivi.com/ Forum: https://forum.donanimarsivi.com/ Instagram: https://www.instagram.com/donanimarsivi Facebook: https://www.facebook.com/donanimarsivihttps://www.youtube.com/watch?v=kq8fJV1TxMA
-
Hocam çok teşekkür ederim videoyu full izledim bayağ işime yarayacak süper oldu benim için 3060ti ekran kartım var bu modu deneyeceğim artık düşük fps kasma derdindem biraz kurtulurum çok sağolasın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim kardeşim!
-
Yine bir Cakallık yine Nvidia, sagolsun hic sasırtmıyor.
-
üstadlara şunu soracağım. ekran kartına yanlış bios yüklersem ne olur. (ekran kartım gamebooster rtx3070 baya ucuza aldım. inno3d rtx3070 twin x2 oc bios sürümünü techdatabase de bakınca böyle gösteriyor. inno3d sitesinde o modele uygun resize bar bios yazılımını indirsem kursam yanlışlık olursa nasıl toparlayabilirim ?
edit:
inno3d rtx3070 resize bar aracı ile update yaptım oldu sorun yok teşekkürler alacak varsa gamebooster ekran kartlarında ne sıkıntı ne eksiklik var biraz Vektron un işgüzarlığı var o kadar ama ürünler iyi mesela inno3d 8+8pin. ama gamebooster versiyon yeni nesil 12pin kasalı ve yanında dönüştürücü de verdiler eski pusular için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 2 Ocak 2024; 20:49:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X