Şimdi Ara

Nvidia, RTX 50 serisi için iddialı konuştu: Stoklar artıyor, fiyatlar düşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia, RTX 50 serisi için iddialı konuştu: Stoklar artıyor, fiyatlar düşecek
    Nvidia, yeni nesil RTX 50 serisi ekran kartlarının piyasaya sürülmesinden bu yana stok sorunlarıyla gündemde. Ancak şirket, sevkiyat ve dolaylı olarak satış rakamlarının RTX 40 serisine kıyasla iki kat daha yüksek olduğunu öne sürerek iddialı bir açıklama yaptı. Firma aynı zamanda fiyatlarda istikrarın sağlanacağına dair de söz veriyor.

Nvidia’nın rakamları gerçekçi mi?

RTX 50 serisinin çıkışı, pek çok kullanıcı tarafından “kağıt üstünde lansman” olarak eleştirilmişti. Çünkü kartlar, piyasaya sürüldükleri anda hızla tükeniyor ve stoklara girdiğinde ise sadece birkaç dakika içinde satılıyor. Çoğu büyük perakendeci, özellikle RTX 5090’ın son derece sınırlı sayıda tedarik edildiğini doğrularken, RTX 5080'in biraz daha erişilebilir olduğu belirtiliyor. Ancak her iki modelde de stok sıkıntısı yaşanıyor.

Nvidia’nın yaptığı açıklamalara göre, RTX 50 serisinin sevkiyat hacmi RTX 40 serisine göre aynı dönem içinde iki kat daha fazla. Ancak şirket, bu iddiayı destekleyecek somut rakamlar paylaşmadı. Dolayısıyla buna biraz şüpheyle yaklaşıyoruz.

Nvidia, RTX 50 serisi için iddialı konuştu: Stoklar artıyor, fiyatlar düşecek
    Zira RTX 50 serisinin lansmanında birden fazla model piyasaya sürülürken, RTX 40 serisinin çıkış süreci çok daha farklıydı. Dolayısıyla Nvidia’nın kıyaslaması “ilginç”. RTX 40 serisi piyasaya sürüldüğünde ilk bir ay yalnızca RTX 4090 satıştaydı. RTX 50 serisinde ise RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti ve RTX 5070 olmak üzere dört farklı modeli kısa sürede piyasaya sürüldü.

Fiyatlarda düşüş yaşanacak

Bununla birlikte şirketin kıdemli yöneticilerinden Justin Walker, önümüzdeki haftalarda stok seviyelerinin daha iyi olacağını ve fiyatların dengeleneceğini belirtiyor. Buradaki “denge” söylemi, düşüş olarak algılanmalı. Zira çok düşük stoklar nedeniyle çoğu yerde fiyatlar çok yüksek seviyelerde.

Ayrıca Bkz.DeepSeek etkisi: RTX 5090 Çin'de karaborsaya düştü

Walker, fiyatların MSRP seviyelerine inmesinin en iyi yolunun raflara daha fazla kart getirmek olduğunu söylerken “Arz talebe yetişir yetişmez fiyatların istikrar kazanmasını bekliyoruz” diyor. Dolayısıyla fiyatların düşüşü için birkaç hafta daha beklenecek. Tabi buradaki fiyat düşüşü ve istikrarının Türkiye pazarına nasıl yansıyacağı belirsiz.

Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-says-it-shipped-twice-the-rtx-50-cards-in-the-first-five-weeks-than-rtx-40/

• Bizde düşmez aksine zam gelir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beklenen talep olmadı, bizde fiyatı kırıyoruz diyememiş

• 50lere bakınca 40 serisini alanlar çok şanslı yatırımlarının keyfini çıkarıyorlar

• ziya da kart almaya gitmiş

• küreselciler , hisseler üzerinden tesla ve nvdia'ya ayar verme derdine girdiler. buradan tüketici karlı çıkabilir.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    haaaaa analize gelin bunlarla gelin 😁😁😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni AMD Radeon 9000 serileri satmaya başlayınca tabi düşürürsün fiyatları. YZ çözdüren ama bir kabloyu bile 3 yıldır tasarlayamayan Nvidia :)

• AMD canını Sevem

• 9070'lerin satışları patlayınca ansızın gizlice saklanan 5000 stokları ortaya çıkacak dedim sanırım çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 14 Mart 2025; 18:42:44 >
  • amd almayın bekleyin birkaç ay demiş.

bolluk var diyen amd nin stokları bile tükeniyor, kapış kapış gitti.

• MSI 5080 OC SHADOW modelini 65 e aldım şöyle diğer 4000 serisi kartlarla fiyat tablosunu karşılaştırdığımda pek inandırıcı haber olarak gelmiyor. 4090 bile ülkede kaç zamandır 90 bin fiyatında satışta kaldı. Geç bu işleri NVIDIA

• Besirovsky kullanıcısına yanıt

Ben olsam ince den colorful 5080 advance alırdım o fiyatlara. bn vulcan oc aldım baya iyi kartlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Açıkcası hiç pişman değilim ROPS değerleri normal çıktı soğutması sessiz ve iyi zaten oyunlardaki değerleri hesaba bile katmıyorum. Bir de benim donanım full MSI o yüzden öyle tercih ettim

• Rekabet yaramış. Her şeye rağmen GTA6 öncesi ekran kartı alma taraftarı değilim =)

• allah bunların eline düşürmesin kimseyi. sakladıkları stokları amd kart satmaya başlaynca çıkartıyorlar piyasaya. amd falan olmasa biz 5060 kartları 900 dolara alırız yatın kalkın dua edin rekabet devam etsin. orta seviye de olsa amd kart çıkarmaya devam etsin.

• Arkadaşlar 3070'i kaçtan sattınız/satıyorsunuz?

• Mayıs'ta askere gidicem, döndüğümde inşallah kart almak istiyorum. 9070 xt aklımı çok çeliyor, amdnin kendi programı bile almak için büyük bir sebep. Yalnız bu kart Cs2de epey düşük performans veriyor. İleride driverlarla 5070 ti seviyesine çıkarsa 9070 xt alıcam. Çıkmazsa eğer 4080 Super ya da 5070 ti düşünüyorum. Sadece CS2 oynuyorum o da 2k monitörde.

fiyatlar insin, biz bekleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.