Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.502
Cevap
206
Favori
425.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: adoni

DTS-HD nasıl alıyorsunuz kodide acaba? Ne yaptıysam beceremedim . 2d iso dosyaları var elimde yoğunca hiç birini menülü açmadı:( Yardımcı olabilir misiniz?

Kodi Yi sil

http://www.semperpax.be/owncloud/index.php/s/fGiGXzfUPATF5lV/download

Bu kodi Yi kur

Teşekkür ederim maçtan sonra denerim hemen

• NVİDİA SHIELD Android TV var satılık elimde almak isteyen mesaj atsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bu son kodi sürümü ile tüm sesler bitstream ediliyor türkçe altyazılar da problemsiz ancak nvidia'nın daha kat edecek biraz yolu var özellikle Pan filminde denedim ki görüntü kalitesini test etmek kolay olsun

Bir siyah sorunu yaşadığı kesin

Öte yandan görüntü keskinliği bırakın m195i rk3368in bile bir miktar gerisinde

İnsan hayret ediyor rockchip için bile hardware accelaration yapabilen bir kodi sürümü var ama nvidia için yok Ne archos ne de kodi hardware hızlandrıma yapamıyor o zaman software tabanlı bu kadar olur

İnsanlara maliyeti de gözönüne alındığında maalesef tavsiye edilebilir bir ürün olmaktan öte

3d.iso oynatamaması da tüy dikti

Zamanla hardware deseği verilirse kodiye tutulmaz ama şimdi değil

Ben oyun konsolu olarak kullanırım geri kalan zamanlarda 2d.iso ve mkv oynatıcım da olsun diyenler için 2si bir arada ürün olarak eksiklikleri gözardı edilebilir

Bir de aşağıdaki resimde görüleceği üzere Albani abim bilir ghosting mi desem banding mi tam olarak tanımlayamadığım bir problem var belki sadece bendeki ürüne özel bir şeydir ancak yoğun siyah olan sahnelerde mavi piksellenme var

Resimdeki sağ üst ve sol üst siyah bölgelere bakın
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 7 Mart 2016; 2:34:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Evet bu son kodi sürümü ile tüm sesler bitstream ediliyor türkçe altyazılar da problemsiz ancak nvidia'nın daha kat edecek biraz yolu var özellikle Pan filminde denedim ki görüntü kalitesini test etmek kolay olsun

Bir siyah sorunu yaşadığı kesin

Öte yandan görüntü keskinliği bırakın m195i rk3368in bile bir miktar gerisinde

İnsan hayret ediyor rockchip için bile hardware accelaration yapabilen bir kodi sürümü var ama nvidia için yok Ne archos ne de kodi hardware hızlandrıma yapamıyor o zaman software tabanlı bu kadar olur

İnsanlara maliyeti de gözönüne alındığında maalesef tavsiye edilebilir bir ürün olmaktan öte

3d.iso oynatamaması da tüy dikti

Zamanla hardware deseği verilirse kodiye tutulmaz ama şimdi değil

Ben oyun konsolu olarak kullanırım geri kalan zamanlarda 2d.iso ve mkv oynatıcım da olsun diyenler için 2si bir arada ürün olarak eksiklikleri gözardı edilebilir

Bir de aşağıdaki resimde görüleceği üzere Albani abim bilir ghosting mi desem banding mi tam olarak tanımlayamadığım bir problem var belki sadece bendeki ürüne özel bir şeydir ancak yoğun siyah olan sahnelerde mavi piksellenme var

Resimdeki sağ üst ve sol üst siyah bölgelere bakın
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

Video hardware acceleration is critical for smooth video playback. SHIELD supports hardware acceleration for these leading video codecs: H.264, H.265, VP8, VP9, MPEG-2, MPEG-4.
    NVIDIA SHIELD
    Kodi (XBMC) and SHIELD are Ideal Match
    https://shield.nvidia.com/blog/kodi-xbmc-and-shield

Hem kodide hemde archos ta shield ta hardware hızlandrıma var.

Siyah probleminin sebebi tv nizin full rgb olmaması hdmi ayarlarından değiştirebilirsiniz HDMI > Dynamic Range. limited yapın

Shield taki en büyük problem goruntu çıkışını rgb olarak vermesi YCbCr olarak vermiyor tv si full rgb destekli olanlarda sıkıntı yok.
    Bu sorunla ilgili nvidia forumlarında sıkça bahsediliyor ve destek ekibi bu seçeneği en yakın zamanda vereceğini soyluyor goruntu çıkışı hem rgb hemde YCbCr seçeneği konulacakmış.

Görüntü kalitesi realtek çipli cihaz iyide rockchip cihazın gerisinde demeniz haksızlık olmuş her iki cihazı kullanan biri olarak (Zappiti 4k- himedia h8 ) rockchip olan yanına bile yaklaşamaz bana gore.

Resimde gorunen mavi piksellenme sorunu aynı filmi bende izledim ama oyle bi sıkıntı yok sizin tv nizden yada hdmi kablodan olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedirginnn -- 7 Mart 2016; 9:34:21 >

• Tüm rockchiplere özel yazmadım bunu muhtemelen zidoo x6ya özel bir kodi sürümü olabilir çünkü ayarlarda vardı rockchip hw accelerator
    Eğer siz nvidia da yapıyor hw accelerator diyorsanız
    Sözümü geri alıyorum bu nvidianın hw accelerationlu hali böyleyse ört ki ölem

Öte yandan aynı hdmi kablo üzerinden nvidiadan once zidoo x6yı bağladım boyle bir sorun yok demek ki tvden de değil hdmi kablodan da değil ya yularıda linkini verdiğiniz kodi problemli ya da bendeki nvidiaya özel bir sorun var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lafa girmiş gibi olmiyim ama bu filmi bende izledim bende de mavilenme gibi bir şey olmadı.evet siyahlarda bir sorun var ama bu derece değil.
  • Yukardaki lnkini verdiğim kodi hd sesler için verilmiş test sürümüdür.

Kodiyi kaldırıp marketten yukleyin bide film ripmi yoksa iso mu sürümünü yazabilirmisiniz.

Shield taki goruntu kalitesi o kotu değil üzün süredir kullanıyorum dynamic range ayarı limited goruntu gayet iyi
    Çozünürlüğü 4k ya aldığınızda siyah problemide kalmıyor ve goruntude hissedilir bi ileşme oluyor.
  • siyah problemi sadece hd tarafındaymıs 4k da sorun yok.hd tarafındakinide güncelemeyle haledecekler diye yazmıslardı resmi forumlarında bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpcore -- 7 Mart 2016; 10:42:56 >
  • Arkadaşlar bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim Nvidia kötü göstermiyor realtek ve rockchipin bir tık gerisinde sadece

diyeyim ki nvidia %95 rockchip 98 realtek 100 gibi düşünün kötü dersem yukarıda Allah var

Hatta oyun konsolu olduğu gözönünde tutulursa bu üçü arasında nvidia seçilmeli ama ben de xbox var 3d işini lx55 gibi bir canavarla çözüyorum benim için fazla lüks olur

Fiyatı yüksek edinmek de öyle kolay değil o yüzden hepimiz koşa koşa nvidia alalım gibi bir yaklaşım yanlış olur çünkü bu topic açıldığında öyle bir hava esti

Aşırı gaz verildi öyle gazlanacak bir durum yok ha potansiyeli var mı? Elbette var muhtemelen rockchipi geçecek zaten m195 4k olmadığından baştan eleniyor onun alacak kesimi belli 1080pde en iyi görüntü bana yeter diyen alacak bas oynat cam gibi görüntü hd bistream 60 dolara daha ne olsun ama söylediğim bir kaç kişi artık almak için bile bulamıyor çünkü üretimi bitti

3d.iso sorununu çözsün siyahları siyah gibi göstersin Kral belli

• quote:

Arkadaşlar bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim Nvidia kötü göstermiyor realtek ve rockchipin bir tık gerisinde sadece

diyeyim ki nvidia %95 rockchip 98 realtek 100 gibi düşünün kötü dersem yukarıda Allah var

Hatta oyun konsolu olduğu gözönünde tutulursa bu üçü arasında nvidia seçilmeli ama ben de xbox var 3d işini lx55 gibi bir canavarla çözüyorum benim için fazla lüks olur

Fiyatı yüksek edinmek de öyle kolay değil o yüzden hepimiz koşa koşa nvidia alalım gibi bir yaklaşım yanlış olur çünkü bu topic açıldığında öyle bir hava esti

Aşırı gaz verildi öyle gazlanacak bir durum yok ha potansiyeli var mı? Elbette var muhtemelen rockchipi geçecek zaten m195 4k olmadığından baştan eleniyor onun alacak kesimi belli 1080pde en iyi görüntü bana yeter diyen alacak bas oynat cam gibi görüntü hd bistream 60 dolara daha ne olsun ama söylediğim bir kaç kişi artık almak için bile bulamıyor çünkü üretimi bitti

3d.iso sorununu çözsün siyahları siyah gibi göstersin Kral belli

Abi bir sonraki yazılımda çözüleceği zaten yazıldı. Birde 4K TV si olanlar icin zaten böyle bir sorun yok birde full rgb destekli TV lerde de sorun yok siz ve benzeri TV ler kullanan arkadaslar icin de zaten yeni yazılımla bu fark da ortadan kalkcak.

Yuzde 95 E 98 diğer chip daha başarılı dediğiniz ki benim buna 21 Player ı hem 4K TV de hem 1080 p de hem projeksiyon da deneyen biri olarak kesinlikle katılmadığım bu cümleniz bir yana

degil 95 e98. Nvidia 100 se bahsettiğiniz chip set Ler bence 70 bile almaz goruntu anlamında diğer özellikler zaten yazmıyorum bile iyi goruntu de tek rakibi oppo 105d Oda Media player olarak zor bi cihaz

Yeni gelecek Kodi 17 ile ve bir üst archos Player le 3D isi de geleceği forumlar da yazıldı

Yanı zaten kral belli

Gerçi ben Sattim ama gene aldım yeni

Bunu da icra etti arkadas bende. Gene bir tane almak lazım

• Herkesin görüşü kendine ben sizin isminizi zikretmemiştim ancak madem siz doğrudan yazıyorsunuz ben de yazayım yazık günah bu nvidiaya verilen 1000 tl paralara Eğer nvidia 100 m195e 70 diyorsanız bu işlerden hiç anlamadığınızı aleni söylemiş oluyorsunuz m195 ve Zappiti aynı player ve sadece ben değil yurtdışı forumlarda bile zappiti yi görüntü olarak oppo ayarında diyen bir sürü insan var nvidia için daha duymadım böyle bir şey kargaya yavrusu şahan gelirmiş size iyi testler dilerim
  • quote:

Herkesin görüşü kendine ben sizin isminizi zikretmemiştim ancak madem siz doğrudan yazıyorsunuz ben de yazayım yazık günah bu nvidiaya verilen 1000 tl paralara Eğer nvidia 100 m195e 70 diyorsanız bu işlerden hiç anlamadığınızı aleni söylemiş oluyorsunuz m195 ve Zappiti aynı player ve sadece ben değil yurtdışı forumlarda bile zappiti yi görüntü olarak oppo ayarında diyen bir sürü insan var nvidia için daha duymadım böyle bir şey kargaya yavrusu şahan gelirmiş size iyi testler dilerim

Bende nvidia yok ustat kimsenin Şahan falan geldiği falanda yok zira oppo dahil bahsettigim m195 dahil hepsi var htpc ile mutluyum ben

Benim bu isten anlayıp anlamamam da yukarıda donanımsal hızlandırma cümlesini siz kurduğunuz icin bence bi kendinizi sorgulayın beni degil daha cihaZin özellikleri ni bilmeden yorum yaZdiniz tamamen eksik bilgi ve yanlis bilgi ile bence sizin bilginiz yok o cümle ile siz aleni olarak bunu gösterdiniz

ayrıca Türkiye'de yasıyoruz 800 900 lirayı gözünüzde çok büyütmeyin zira Avr ye 5000 TV ye 5000 Hoparlor E en az 5000 veren insanlar burda bu cihazı alanlar zaten

Mevzuyu asgari ücret E çekmeyin lütfen

Rgb konusun dada bilginiz ve birikiminiz de yok bence onu da bi sorgulayın zira okuyarak deneyerek hepimiz öğreniyoruz

birde o mavilikler o ekrana Nasıl çıkardınız Onuda Cidden anlamadık 4 TV 3 projeksiyon da biz çıkaramadık

İs bilgi birikime gelince android i geceli yıl olcak

Ha birde herkesin görüsü kendine diyorsunuz ama cihazda var olan donanımsal hızlandırma ya yok demek gorus degil sevgili abim bence onun adı hata

Zappiti Yi de bilmesem görmesem inanacağım da hepsi olduğu icin okuduğuma degil gözlerim E inanıyorum ben

Sunu bir duşunun sizin TV ye uygun hale bir sonraki sürümde geldiğin de Kodi 17 ile 3D iso da geldiğin de siz ve sizin gibi düşünen arkadaslar icin almamak adına Cidde'n bir sebeb kalmıyor hepimiz elimizde kumanda ile stabilite arıyoruz kimse sorgulamıyor ki 300 USD Yi

Kodi afişlesin bas kumadaya başlasın görüntü düzgün ve stabil hızlı olsun beklenti Ler bunlara sa sorun yok ama Utu yapsın dersek tabi hep eksik kalcak bu cihaz lar

İsmimi zikretmedim demiş siniz ededebilirsiniz hakaret yok aşagilama yok forum tabiki tartışma olcak nihayeti parasını verip aldığımiz cihazlar zaten kac ay kullanıyoruz ki amaçta sizi kırmak gücendirmek degil zaten hatalı bilinen ı düzeltmek benim hatam varsa Onuda düzeltmek tabi ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Mart 2016; 13:23:55 >

• tabiki yanlış gorduklerimizi soyleyecdegiz paylasacagız.buranın amacıda bu değilmi.

en cok eleştiren benım herlade bu cihazı.
    su an hala kullanıyorum.
    android denen sistemi hiç begenmiyorum kodi de begenmiyorum.
    ama kullanıyorum cunku cihaz guclu ve goruntu kalitesi bence cok iyi.
    sizin kadar olmazsada bende bir çok oynatıcı kulllandım ama goruntu hiç birinde bu kadar guzel değildi.
    kaldıkı ben 720p falan izliyorum.çok bgenirsem full hd zliyorum.

evet eksikleri var.siyahlanma sorunu benimde dikkatimi cekti.iso dosyların ıduzgun oynamatması bencede sorun.bunlar resmi agızdan duzeltilecegi yazıldı zaten.
    benım için en buyuk eski olarak gordugum andorid sistemidr.
    benı kanser ediyor:)
    hiç sevmiyorum.

sozun özü dortdorluk bir cihaz sanırım bulmak imkansız gibi bir sey.hepsine kusur oluyor.
    bunları soyleriz paylasırız ama iş kavga boyutu getirmemek lazım.hepimiz koca insanlarız.
    ben hem @eraycelik80 hemde @sadays dediklerini önemsiyorum.
    ikisinin görüşleride takip ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

tabiki yanlış gorduklerimizi soyleyecdegiz paylasacagız.buranın amacıda bu değilmi.

su an hala kullanıyorum.
    sizin kadar olmazsada bende bir çok oynatıcı kulllandım ama goruntu hiç birinde bu kadar guzel değildi.

evet eksikleri var.siyahlanma sorunu benimde dikkatimi cekti.iso dosyların ıduzgun oynamatması bencede sorun.bunlar resmi agızdan duzeltilecegi yazıldı zaten.
    hiç sevmiyorum.

sozun özü dortdorluk bir cihaz sanırım bulmak imkansız gibi bir sey.hepsine kusur oluyor.
    bunları soyleriz paylasırız ama iş kavga boyutu getirmemek lazım.hepimiz koca insanlarız.

Ne kavgası ustat abimizin yasına bile hürmet var bende

Bu arada iso problemi yok 3D iso var :)))
    Android benide kesmedi gittim 10 nvidia bütçesine na htpc kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Mart 2016; 13:42:31 >

• quote:

quote:

tabiki yanlış gorduklerimizi soyleyecdegiz paylasacagız.buranın amacıda bu değilmi.

su an hala kullanıyorum.

hiç sevmiyorum.

tartısmalar kavgaya donusmesin anlamında dedim.yoksa sizler için demedim:)

• quote:

quote:

su an hala kullanıyorum.

hiç sevmiyorum.

Sevgili kardeşim ben mi meramımı anlatamıyorum siz mi anlamak istemiyorsunuz

Ben teknik özelliklerini v.s. araştırmak zorunda değilim ki ayarlarına baktım menüde hardware acceleratore dair hiç bir şey yok görüntüyü de vasat bulunca buna yordum dedim ki hw acc. olursa daha iyi olabilir

Ben test edinceye kadar açıkçası sizin yorumlarınıza bakarak almayı düşünüyordum çünkü siz devamlı 21 alet test ettim bunun gibisini görmedim diyordunuz mesele para da değil kimse kimseyle burada sistem filan da yarıştırmıyor ama kimsenin de sokağa atacak parası yok

Sizin bana söylediğinz cümleyi ben sizden önce yazdım zaten siyah sorunu ile 3d.isoyu çözdü mü tutulmaz dedim ama ya çözmezse ya da çözemezse biz şu ana göre konuşuyoruz siyah sorunun rgb veya full rgb ile de alakası yoktur

Videophile adam çözünürlüğü full rgb yapıyorsa zaten tartışma başlamadan bitmiştir

Başkaca yazacak bir şeyim yok herkes hangi cihazla mutlu mesutsa devam etsin

• Cihazdaki siyah probleminin sebebi tv nizin full rgb olomamasıdır shield ı alın bi monitore takın monitorler full rgb olduğundan hiç siyah problemi olmadığını gorursunuz aslında en iyi siyahı full rgb de alırsınız burdaki problem her tv nin full rgb olmaması full rgb nin renk aralığı 0-255 burda sıfır siyahı 255 ise beyazı temsil eder yani en iyi siyahı bundan alırsınız tv full rgb olmadığında siyah larda kayıp yaşarsınız biraz eski mesajlara bakarsanız bi resim paylaşmıştım o resmi tv nizde açınız bakın kaç kare gorebiliyorsunuz eğer hepsini goruyorsanız o zaman tv niz full rgb dir.

Bu arada bu sorunlar çozunurluğu full hd yaptığınızda gorursunuz 4k da hiç bir sorun yok.

M195 olayına gelince eğer sadece full hd film izleyecekseniz alınabilecek en iyi cihazdır hem fiyat olarak hemde goruntu kalitesi olarak ama shield ı sadece medya oynatıcı olarak gormeyin şu anda piyasadaki en iyi 4k cihaz bu yuksek bitrate değerine sahip 4k filmleri hd sesle beraber en ufak bi problem vermeden oynatan kullandığım cihazlar arasında tek cihaz kullandığım cihazlar zappiti 4k xtreamer prodigy 4k himedia h8 himedia q10.

Cihaz hem oyun ozellikle pc den oyunları stream etme youtube 4k netflix 4k browser performansı gorduğum en stabil kodi performansı ve sistem stabilliği olarak şu anda rakibi yok.

• Satılık Nvidia Shield Var almak isteyen mesaj atsın

• Nvdia shield ile uyumlu olur mu bilmiyorum ama tam boy touchpad'li bir klavye alınacaksa Microsoft All in one diye geçen klavyeyi öneririm.
    http://m.teknosa.com/urunler/125200300/microsoft-n9z-00017-all-in-one-media-usb-port-turk

Htpc'de kullandığım Logitech K400 klavye bozulduktan sonra bu Microsoft klavyeyi aldım. Tuşların daha yumuşak ve ele daha iyi gelmesi açısından daha iyi. Ayrıca touchpad'i de çok daha kullanışlı. Logitech'te çift tıklama özelliği adam akıllı çakışmıyordu yada çok hassastı. İnternette falan gezerken kendi kendine tıklıyordu. İsterseniz bir teknoloji mağazasına gidip iki klavyeyi elinize alıp bir bakın, Microsoft'un daha kaliteli olduğunu göreceksiniz.

Tuğrul, sendeki htpc'nin ekran kartı neydi, onu merak ettim. benim amd hd6750 ekran kartı ile 720p film yada dizilerde madvr upscale'i jinc3 yapınca bile görüntü bariz daha iyi oluyor. Ekran kartı yetmediği için daha üstünü zorlamadım. Jinc ile daha üstleri arasında 1080p upscale arasında çok fark oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Nvdia shield ile uyumlu olur mu bilmiyorum ama tam boy touchpad'li bir klavye alınacaksa Microsoft All in one diye geçen klavyeyi öneririm.
    http://m.teknosa.com/urunler/125200300/microsoft-n9z-00017-all-in-one-media-usb-port-turk

Htpc'de kullandığım Logitech K400 klavye bozulduktan sonra bu Microsoft klavyeyi aldım. Tuşların daha yumuşak ve ele daha iyi gelmesi açısından daha iyi. Ayrıca touchpad'i de çok daha kullanışlı. Logitech'te çift tıklama özelliği adam akıllı çakışmıyordu yada çok hassastı. İnternette falan gezerken kendi kendine tıklıyordu. İsterseniz bir teknoloji mağazasına gidip iki klavyeyi elinize alıp bir bakın, Microsoft'un daha kaliteli olduğunu göreceksiniz.

Tuğrul, sendeki htpc'nin ekran kartı neydi, onu merak ettim. benim amd hd6750 ekran kartı ile 720p film yada dizilerde madvr upscale'i jinc3 yapınca bile görüntü bariz daha iyi oluyor. Ekran kartı yetmediği için daha üstünü zorlamadım. Jinc ile daha üstleri arasında 1080p upscale arasında çok fark oluyor mu?

980 ve 980ti var su an 980 takılı ve en son ayar da izliyorum nnedie3 128 acik ve double da quardda nnedi3 256 da :)

Jinc ikon 7 ise
    Nnedi3 focal utopia

Stereo dilinde anlattım

Birde hdr bt2020 renk gamını açtın mı açmadı isen zaten su an gördüklerini unut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 8 Mart 2016; 7:39:55 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.