Dün imzamdaki sistemi aldım sandisk nvme ve 16gb ram ekledim aldığım ssd değeri bunlar normalde 2400/1750 teorik ama yanına bile yaklaşmadı sistem yüzündenmi yoksa ssd demi bir sorun var yoksa değerler normalmi kafama takılan kutu açık geldi ürün iade olabilirmi diye kullanıldığına dair bir iz yok ama bilemedim ![]() |
NVME SSD DEĞERLERİ
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
https://www.itopya.com/sandisk-250gb-ultra-nvme-m2-ssd-2400mb-okuma-950mb-yazma//
bu ürün değil mi bende 500 gb'lık versiyonu var vad ettiği hızların üstünde değerler almıştım testte
kutu açık ise iade olma olasılığı var çünkü itopyadan aldığım üründe koruma bandı vardı kendi kutusunda
-
onun 500gblık versiyonu
kurulumda ikiye bölmüştüm ssdyi
acaba ondan düşmüş olabilirmi
-
NVMe hız sorunlarının sebebi genelde anakartdır, disk bölümlemeyle alakası yok. BIOS güncelleme sonrası hız yükselmiyorsa yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmam. Ürünü internetten satın aldıysanız kutusu vs. kaybolmadıysa 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz, mağazadan elden aldıysanız iade etme hakkınız yok fakat mağazanın taktirine kalmış. Ürün kullanılmışsa SMART verilerindeki çalışma saati ve toplam okunan/yazılan veri miktarından anlaşılabilir.
-
Bios güncel
bir daha test yaptım pek birşey değişmedi
geri göndersem alacağım ürünler yine aynı tarz olacak
ufağını alsam 2100/950 onun hız
böyle devam edecez artık
yine 1500 bandını görüyor enazından
-
işletim sistemini kurdu iseniz ve ssd den başlattı iseniz performans düşüklüğü çok doğal.
-
Yazdığınızın gerçeklerle hiç bir alakası yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: poko001Yazdığınızın gerçeklerle hiç bir alakası yok.
kaç yıl geçer foruma gelirsin ve ilk günden biri daha böyle çıkar.
neye göre kime göre gerçekliği yok? benim 75 mbps hız veren 320 gb lık disk sistem kurunca 12 mb bile okuma hızı sunamıyor. elimdeki şu anki m2 ssd boşta 2200 mb larda çalışırken sistem kurunca 1900 leri anca görüyor.
hayır zaten işletim sistemi diskin hızını yavaşlatır lafının hangi gerçeğe nasıl bi alakası olmaması gerektiğini anlamadığım gibi boş argüman sallayıp susmak nedir? madem dediğiminn gerçekle alakası yok getir bana bakalım videolu test, sistem kurulmuş diskin hızı aynı fabrika değerini sunuyo halde susalım?
-
-
Önce HDD ile SSD farkını öğrenin ardından hangi tür disk'ler hangi şartlarda yavaşlar veya yavaşlamaz bunları öğrenin. Hayal ürünü iddia sahibi sizsiniz, kendi iddianızı ispatlamadan benden ispat isteyemezsiniz.
-
-
-
başka bi cihazda denenmesi lazım sanırım
belki dedikleri gibi anakart kaynaklı olabilir
bana yetiyo zaten bu hızlarda geri göndermeye uğraşamam yani
256sını alabilirdim yani madem bu hızı alacaktım
500e gerek yoktu yani
-
her şeyi kapatınca sistem çalışıyor sanıyorsuuz tabii. sırf bana kapak yapabilmek için neleri kapattınız çook merak ediyorum. hayır bu kadar uğraşa değdi mi bilmem.
tabii o sistemler eninde sonunda lazım olacak-windows lazım olmasa bile sonunda açtıracak- ve o servisler güncelleme -tarama işlemlerini bitirene kadar pc yi kullanamayacaksınız. sonra böyle yok ispat isteme yok şöyle yk böyle. benim pc 3-5sene boyunca 12 saniyeden daha yavaş da hızlı da açılmaz. sizin pc ler ayda bir kitlendi mi mavi ekrana hatta formata gidecek kadar yavaşlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X