Şimdi Ara

NVMe ssd tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde halihazırda 120 GB bir ssd mevcut. Ama kapasite olarak bana yetmemeye başladı. Kasamda da başka 2.5 yada 3.5 inç disk takacak slot ta kalmadı(1 adet 120gb 2.5"ssd, 1 adet 3.5" 1TB hdd, bir adet te 2.5" 750GB hdd var). 250 GB kapasiteli bir M.2 ssd mi alsam diye düşünüyorum. Elimdeki 120 lik ssd yi de kenarda disksiz duran eski bir laptoba takmayı düşünüyorum. Ama bu teknoloji ile daha önce bir tecrübem olmadı. Alırken nelere dikkat etmeli? Sanırım slotlar fakrlılık gösterebiliyormuş. Anakartım "Gigabyte Z170 HD3P". Hangi slot tipine bakmalıyım?

Bir sitede "Adata XPG SX6000 Pro 256GB" diye bir model buldum fiyatı 285 TL. Bu model alınır mı? Aranızda kullanan var mı? Uygun fiyatlı olarak hangi marka/modeli önerirsiniz?

NVMe den vaz geçip sata ssd mi alsam? Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• ben soracaktım, arkadaş benim soracağımı sormuş, ek olarak Corsair'in "Corsair Force MP510 240GB M.2 NVMe CSSD-F240GBMP510" diye bir modeli var 3100MB's okuma 1050 MB/s yazma hızı olan (359 TL ), bir de Crucial 500GB MX500 M.2 SATA Ssd Disk CT500MX500SSD4 HDSSD00500CRU002 (507 TL) ile Adata XPG 512GB SX8200 Pro 3D NAND NVMe M.2 Sata Ssd Disk ASX8200PNP-512GT-C 50130479 (579 TL) var, bunlar hakkında da bilgisi olan vardır belki?

corsair
    crucial
    adata

• Merhaba, anakartınızın M.2 slotu şu şekilde;

quote:

1 x M.2 Socket 3 konnektör (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 SATA & PCIe x4/x2/x1 SSD desteği)

Kısacası M.2 olan NVME diskleri kullanabilirsiniz, M.2 sata almayın, onların tırnakları farklı...

İşletim sistemi kuracaksanız DRAM'lı bir model alın.

Adata XPG SX6000 Pro 256GB modeli sizin anakartınıza uygun ama okuma ve yazma hızları NVME disklere göre biraz düşük. Disk için bütçeniz ne kadar?
  • barkodd B kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızın içinde en iyisi Adata XPG 512GB SX8200 Pro 3D NAND NVMe M.2

M.2 sata disk almayın, giriş portu 3 parçadan oluşan diskler diyeyim, resimlerine bakarak anlayabilirsiniz.

Örneğin;

NVMe ssd tavsiye
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler, evet windows kurup günlük kullanacağım.

DRAM li modeller hangileri bir tane örnek verebilir misiniz ona göre bütçeme uygun bişey bakayım.
  • @Anacon

Ben de aslında iş bilgisayarı olarak kullanıyorum bilgisayarı (autocad vb. gibi ağır programlar değil, muhasebe programları benzeri programlarla office uygulamaları, chrome-internet explorer'la normal web dolaşımı vb. gibi işlemler oluşturuyor kullanımımı), XPG 8200'ün 512 GB olanında yazma hızı 2.500 gibiyken 256 GB olanında okuma hızı pek etkilenmese de yazma hızı 1.200 ve altına düşüyor, benim kullanımımda yazma hızının düşmesinin pek etkisi olmaz sanırım, yani 256'lık uygun olur sanki, yanılıyor muyum?

Bir de SSD'lerde diski doldurdukça performansın düşmesi diye birşeyden bahsediliyor, bu doğru mudur diye sorabilir miyim? ( 256'lığı bana 280'e gelecek, 512'liği alırsam da 540 TL civarı olacak, 256'lığın fiyatı cazip, ama eğer doldukça ciddi performans kaybı olacaksa almışken 512 almak daha mantıklı sanki?)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, şöyle cevaplamaya çalışayım, SSD'leri tam randımanda kullanmak için %20'lık kısmını boş bırakarak kullanmak lazım, %80 ve sonrasında SSD'niz çok kaliteli değilse hız düşüyor.
    Ayrıca SSD diskler içindeki çip sayısına göre hızlıdır. Çünkü her çip birbiri ile RAID 0 olarak çalışıyor. Kapasite düştükçe çip sayısı azalıyor, çip sayısı azalınca da hız düşüyor. =)

Ofis programları ve sistem için NVME disk almanıza gerek yok aslında, normal SATA 3 disk alıp geçebilirsiniz. NVME 240GB disk alacağınıza SATA 3 500GB disk alabilirsiniz. WD Blue 500GB öneririm mesela.

NVME için Dram'li model isterseniz 512GB olarak Sandisk Extreme Pro serisi güzeldir.

İncelemeler bana ait bu arada. =)

Ayrıca Samsung Evo serisi SSD ve NVME serisi çok kalitelidir ama pahalıdır biraz. Sektörün en iyi SSD'lerinden diyebiliriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    geçen ay açıldı
    SSD Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    ssd
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için teşekkür ederim. Aslında ben genelde üreticilerin seveceği, bütçeyi dar tutması gereken durumlarda bile ihtiyaçlarının fazlasını alan ortalama bir sağımlık tüketici profiliyim :) Anakartımı da zamanında PCIe 3.0x4 destekli almıştım, o zaman sadece Samsung'un uçuk fiyatlı ürünerini bildiğim için pek alacağımı tahmin etmiyordum, ama şu sıralar kendi bilgisayarımdaki hızın beni tatmin etmemesi kaynaklı değil tamamen başka sebeplerle bir SSD alma durumu olunca almışken kendi sistemime NVME alıp bendeki SSD'yi başka tarafa kaydırayım dedim. Kullandığım (modelini pek hatırlamamakla birlikte) 120 GB'lık Kingston marka SSD, HDD'den ilk geçişte mağara devrinden bir anda dijital çağa geçmiş izlenimi vermişti, ama tabi zamanla hem benim biraz bu yeni hıza alışmam, hem de sistemin gerçekten çok bariz olmasa da birazcık performans kaybı durumu beni bu sefer de almışken NVME'yi deneme konusunda isteklendiriyor.

NAND belleklerle DRAM arasında performans farkı mutlaka vardır, ama fiyat da artıyor, benim şimdi kullandığım 2. bir bilgisayar için bir SSD, bir de hali hazırda kullandığım bilgisayar için de almışken bir NVME alma durumum var, diğer bilgisayar için Sandisk SSD Plus veya Kingston'dan birini almayı düşünüyorum :

Sandisk
    Kingston

NVME için de NAND flash'le DRAM'li olan model benim için çok farklı olur mu acaba, yani aralarındaki fark günlük kullanımda da farkedilebilir bir fark mı olur, yoksa aradaki gündelik kullanımda hissedilecek bir farktan ziyade testlerle vb. farkedilen, ama kullanıcıların çok farkedemeyeceği bir fark mıdır daha çok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 22 Ocak 2020; 10:44:8 >

• Şöyle söyleyim, amacınız performans ise Sandisk Extreme ve Extreme pro modellerini alabilirsiniz, eğer HDD'den hızlı olsun derseniz Sandisk SSD Plus ya da kingstron A400 vs alabilirsiniz.

NVME'de DRAM eğer sistem diski olarak kullanacaksanız çok önemli. Sistem diskinin performansı dediğiniz gibi tüm sistemi etkilediği için paraya biraz kıyıp DRAM'lı NVME disk alın. Sistemi komple SSD'ye geçirmek istiyorsanız 1TB NVME (Mesela James donkey) alıp depo diski yapın ve sistemi 240GB'lık 3D Nand'lı bir SATA SSD'ye kurabilirsiniz.
  • ben james donkey 1tb almıştım black fridayde ucuz diye, memnunum.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler kanalınıza abone oldum içerikleriniz de güzelmiş düzenli takip ederim artık.

Ama malesef bütçemi aşıyor bahsettiğiniz tarzda diskler. Benim aşırı bi performans beklentim yok, ki zaten sata ssd kullandığım için aradaki farkı hissedeceğimi bile düşünmüyorum. Benim diskimi güncelleme amacım hem daha çok kapasite, az bişey performans katkısı ve en önemlisi yeni teknolojiyi takip edip içinde kalabilmek. Tabiiki eski laptobumu canlandırma fikri de beni bu yöne itiyor.

Burs yatsın ilk mesajımda bahsettiğim diski alırım büyük ihtimal içime sindi baya bi.

Videolarınız arasında birkaç eski sistem ile overclock videosu gördüm, onun hakkında da pm atıcam birkaç birşey danışmak için.

Edit: Eğer siz de isterseniz ve uygun görürseniz kanalınız için alacağım ssdye bir inceleme videosu da çekebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 23 Ocak 2020; 3:8:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Şöyle söyleyim, amacınız performans ise Sandisk Extreme ve Extreme pro modellerini alabilirsiniz, eğer HDD'den hızlı olsun derseniz Sandisk SSD Plus ya da kingstron A400 vs alabilirsiniz.

NVME'de DRAM eğer sistem diski olarak kullanacaksanız çok önemli. Sistem diskinin performansı dediğiniz gibi tüm sistemi etkilediği için paraya biraz kıyıp DRAM'lı NVME disk alın. Sistemi komple SSD'ye geçirmek istiyorsanız 1TB NVME (Mesela James donkey) alıp depo diski yapın ve sistemi 240GB'lık 3D Nand'lı bir SATA SSD'ye kurabilirsiniz.
    bu Adata'nın XPG SX8200 Pro 512 GB modelinin teorik okuma yazma hızları ile Sandisk Extreme Pro'nun 500 GB olanının okuma yazma hızları birbirlerine çok yakın (ki XPG'nin yorumlarında genelde istisnalar dışında okuma yazma hızı olarak 3.000 ve 2.000 civarı değerleri verdiği söylenmiş), bu durumda XPG'de DRAM olmasa da (aradaki 200 TL civarı fiyat farkı yüzünden) çok özellikli işlemler yapılmazsa sanırım diğerini pek aratmaz gibi duruyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 23 Ocak 2020; 9:34:54 >

• sulobey10 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, PM ile size geri dönüş yapıyorum.
  • barkodd B kullanıcısına yanıt
    Hocam XPG'de Dram mevcut, o nedenle disk bu kadar hızlı ve popüler. Bütçeniz bu diske yetiyorsa düşünmeden alabilirsiniz.
    https://www.xpg.com/tr/feature/583/
  • hocam, kendi sitesinden anlayamamıştım ama siz söyledikten sonra baktım, chip'in sitesinde açık açık yazdığını görünce farkedebildim, hemen sipariş verdim şimdi, teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.