Şimdi Ara

NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
792
Cevap
6
Favori
29.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle geçmiş olsun.

Nzxt'nin sayfasına girip aldığınız ürünün sayfasını bulup bir ticket açın.Orada vidanın kırıldığını belirtin.Şayet onlar yeni vida takımı göndermezlerse Amazon ile iletişime geçip ürünü değişim isteyin.

Amazon'da Kraken serisi ile ilgili kötü deneyimler de okumuştum ama ona rağmen bu x62'ye hayran kaldığım için satın aldım.Umarım bizim de böyle olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

Öncelikle geçmiş olsun.

Nzxt'nin sayfasına girip aldığınız ürünün sayfasını bulup bir ticket açın.Orada vidanın kırıldığını belirtin.Şayet onlar yeni vida takımı göndermezlerse Amazon ile iletişime geçip ürünü değişim isteyin.

Amazon'da Kraken serisi ile ilgili kötü deneyimler de okumuştum ama ona rağmen bu x62'ye hayran kaldığım için satın aldım.Umarım bizim de böyle olmaz.

Değişim istersem bendekini komple göndermem gerekmez mi ? Kargo vs.. masraf olmaz mı ?

Görünüm harici Nzxt sıvı soğutma benim için fiyasko. Elimle sıkarken bir vida nasıl kırılır. Hulk falan da değilim.
  • Smoch kullanıcısına yanıt
    Onların vereceği adrese bu ürünü faturasıyla birlikte istedikleri kargo şirketiyle gönderiyorsunuz.Ardından kargo şirketinin verdiği makbuzu da onlara fotoğrafını çekip müşteri hizmetlerinden atıyorsunuz.

Kargo masrafınız ve diğer masraflarınız karşılanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

Onların vereceği adrese bu ürünü faturasıyla birlikte istedikleri kargo şirketiyle gönderiyorsunuz.Ardından kargo şirketinin verdiği makbuzu da onlara fotoğrafını çekip müşteri hizmetlerinden atıyorsunuz.

Kargo masrafınız ve diğer masraflarınız karşılanıyor.

Artık vida göndermezseler öyle yapacağız mecbur

çok teşekkürler değerli bilgiler için
  • Smoch kullanıcısına yanıt
    üzüldüm geçmiş olsun insan yedek vida koyar o kadar para ver vida kırılsın rezillik
  • Vida işi kötü olmuş ama NZXT'yle alakası yok, o parçaları Asetek imal edip gönderiyor diye biliyorum, Corsair'de aynı şekilde Asetek kullanıyor hatta AM4 bracket'leri aynı, birini çıkar diğerine tak (vidalarına kadar aynı) sadece renkleri farklı. Yani sizdeki kırılıyorsa Corsair kullananlarınki de kırılır...

• Amazonda Corsair hydro serisine ait bir parça var .

Bu X62ye uyar mı , sağlıklı olur mu acaba ?

Nzxt parçayı yollayana kadar (stok da yok bugünlerde) kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LOSTPLANET::: -- 27 Mayıs 2017; 2:29:7 >
  • :::LOSTPLANET::: kullanıcısına yanıt
    parçayı bizimle paylaşsanızda yorum yapabilsek o konuda...
  • Herkese selam !

Hayalini kurduğum sistemi topladıktan sonra - hurdacıya verseniz 1 lira bile size vermeyecek - sadece 1 teneke parçasının olmaması nedeniyle koskoca sistemin 1 haftadır öylece yatmasının üzüntüsüyle çözüm arayışlarına verdim kendimi.

NZXT, kaydımı aldı ve bana tarihi belli olmayan bir zamanda o AM4 bracket tenekesini bedava göndereceğinin teminatını verdi.Ama ne zaman ? 1 ay -2 ay - 6 ay - sene sonu? Belli değil.

Yurtdışı siteler araştırıldı , amazon göndermiyor , gönderen sitelerse sadece kargosuna 125 dolar istiyordu.Ülkemizde ise parasıyla bile olsa vermeye gönüllü olan bir firma çıkmadı.İnventus'a , coraxalpha'ya ve bir çok yere maille iletişime geçildi ama nafile.

Ben de Karadeniz usulü bir çözüm buldum nihayet!

Başından uyaralım:Bu yaptığım şey , üretici talimatlarına aykırıdır.Fakat hiçbir şekilde anakartı ve soğutucuyu(X62) riske atmamaktadır.Tabiki de NZXT'nin AM4 bracket aparatını bana yollayana kadar günü kurtaran idare bir çözümdür.

Şimdi anakartım Asus Crosshair VI Hero. X62'nin içerisinden çıkan AM3 uyumlu bracketin 4 adet deliğinden 2 tanesini , birbirine çapraz bakacak şekilde geçirdim.Bakın zorlamadım veya esnetmedim. Vidanın kıvrımını çok az kendime doğru parmağımla tutunca hemencecik oturuverdi delik.

Kalan 2 deliği ne yapacağız peki ? Onlar ise boşta havada duruyor. Fakat deliklerden geçirdiğimiz vidalar vardı ya işte onları vidaladığımda boşta olan 2 delik kesinlikle hareket etmiyor.Vidalama noktalarına doğru aşağıya birazcık iktirince bracketin işlemcinin her tarafında yüksekliği eşit oldu.NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaBunun için çeşitli güç denemeleri yaptım.Anakart havaya kalktı fakat o bracket gram oynamadı yerinden.

Yaptığım şeyi şayet 1,5 kiloya yakın ağırlığıyla hava soğutmalı , çift fanlı bakır kaplama bir soğutucu bu bracketi aşağıya doğru baskılardı.Fakat X62'nin su pompasının ağırlığı 200 gr civarı bir şey.O kadar hafif ki intelin o çirkin stok soğutucusunun ağırlığına karşılık hiç bir şey dedim elime aldığımda.Çok hafif yapmışlar.(iyi bir şey mi tartışılır)

Sonuç olumlu oldu.Cpu üzerinde vidaların 2 tanesinin kullanılmasından kaynaklı herhangi bir ısı dağılımı problemi yaşamadım.İyice vidalarsanız ve de o boşta duran 2 deliği diğer vidaların hizasına iyice denkleştirirseniz yükseklik farkı vs kalmıyor.Dolayısıyla soğutucu , işlemciyi tamamiyle öpüyor.

Yaptığım şey kekoca gelebilir ama ne yazık ki şuanda elimden gelen tek şey bu AM4 bracketleri ne zaman gelir Allah bilir o zamana kadar idare edeceğim.

ŞiiiŞŞŞŞtttTT ARAMIZDA KALSIN , FİRMALAR GÖRMESİN GARANTİ DIŞI EDERLER HEMEN

NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaNZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaNZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı SoğutmaNZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma

• NZXT bana bunu yapacak iade ederim 700 tl para ver uyduruk takmaya çalış yemişim NZXT'nin kalitesini uyumlu parçayı vermiyorsa
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Çok doğru Ama aynı şekilde coolermaster , corsair vs bunlarda da bracket sorunu yaşanıyor.

Sıvı soğutma alacak olup AM4 ryzen platformunu seçeceklere duyurulur .Aldığınız firmayla iletişime geçin.Parçayı paketin içinde vermeyecekse uzak durun!
  • tabi ki hangi marka olursa olsun yaptığı yanlış madem blacket vereceğiz diyorsunuz satılan ürünün yanına koyun yada tek am4 olarak satışa çıkarın tüm dünyada alsın millet bu konuda en iyisi NOCTUA adamlar ryzen çıktı aynı anda NOCTUA am4 uyumlu olarak soğutucularını güncelledi yada sadece am4 blacketi satışa çıkardı
  • Benim de X62 geldi, şimdilik i7 2600k üzerinde kullanacağım am4 bracket için ticket açtım gelene kadar 5 ghz veya 4.8 ghz oc yapar kullanırım. Duruma göre Black Friday zamanı toplar veya zen2 bekleyebilirim hayırlısı.

NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma

Hi ,

We are currently experiencing a high volume of requests, and would like to apologize in advance for any delay in responding to your ticket. Please be assured, our agents are working hard to provide you the best possible service. We are responding to all tickets in the order they are received.

We truly appreciate your patience. One of our agents will reply as soon as they possibly can.

Thank you,

The NZXT Support Team

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 31 Mayıs 2017; 15:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimki de gelir heralde 2 güne, kasaya canlılık katacak.
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Görsel olarak DH'nin görsellik temalı topladığı sponsorlu kasadaki soğutucudan çok daha şık duracak.

Borular renkli olsaymış mavi - mor veya türevi daha da görsellik kazanırdı kasa içerisinde. Başına bir şey gelmeyeceğini bilsem onları da fosforlu yeşil veya mor renkte pc boyasıyla boyardım.Karanlıkta nefis durur.

Şu Asus'un ram'lere yaptığını yapmasından korktuğum için çözülmüş denilse de X62'yi görsellikte zirveye oynatacak NZXT CAM rgb led uygulamasını kurmadım Pcye.
    Crosshair VI varsa neden anakarta bir AM3 backplate takmadınızda böyle enteresan yöntemlere başvurdunuz?
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Bunu düşündüm tabiki fakat 3. parti am3 backplate'ler vasat kalitedeler.Hatta kimi çözümlerde plastik malzeme kullanılmış. Anakartın içinden böyle bir parça çıkmaması da ayrıca Asus'un eksikliği.

En güzeli kendi orijinal AM4 arka plakası
    yanlış biliyorsunuz asus yapmıyor onu g skilin hatası bu şayet ramler ledli değilse soğutucunun yazılımını kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Haziran 2017; 2:35:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

yanlış biliyorsunuz asus yapmıyor onu g skilin hatası bu şayet ramler ledli değilse soğutucunun yazılımını kullanabilirsiniz

Peki led rgb Corsair ramlerde de aynı hatanın yaşanmasına ne denir?

• Müjdeeeeee

NZXT AM4 bracket USPS ( amerikan kayıtlı posta servisi) ile adresime doğru yola çıkmış

Maillerinizi kontrol edin .

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.