Yeni rom süper.. kamera artık çok net ve hızlı (Gece modunu henüz bilemiyorum tabi). Kamera ekranında daha çok ayar ve özellik var, artık direk müdahale edbiliyorsunuz. Makineye Screen lock özelliği eklenmiş kullanmadığınızda belirlediğiniz bir süre içinde ekranı kilitliyor. wi-fi ve bluetooth için masaüstüne kısa yol da eklemişler.. süper olmuş hemen update edin bence.
hp rw6800 de nerede gps var ve fiyatı 1139 dolar bu ne yaw...arabamı?
nerden indiriyorsunuz rom'ları ben bulamadım ? tam link verebilir misiniz ?
çok teşekkürler, ben zaten oraya registered dım... bir de yeni rom yükleyince içindeki dosyalar, datalar falan gitmiyor di mi ?
Sende saol. Romu yükleyince cihaza format atmış oluyorsun. Gerekli dosyaları hafıza kartına yükle kurmadan önce.
Arkadaşlar bana acil yardım... xda atom için enson romu ben de çektim ve yüklemeye başladım.yükleyen arkadaşlar biliyordur,3 aşamayı da yükledi ama son aşamada yani RADIO STACK aşamasında cihaz bağlı değil diyor ve öylece kalıyor.cihaz şu anda update ekranında kaldı ne yapabilirim biri bana acil yardım etsin lütfen...
Eski romu tekrar yüklemeyi denesen acaba işe yarar mı?
bu atom süper bişey...aldım nihayetinde....minik canavar..
Güle güle kullan. Ben de 3 aydır kullanıyorum ve çok memnunum
Ben imate jamin kullanıyorum ve cok memnunum gercekten super bir telefon, wi-fi bluetooth 2mp kamera windows mobile 2005 Piyasadaki en kücük pda telefon. sd kart desteği
Neden k-jam değil: k-jamin gereksiz bir klavyesi var ve normal boyutlarda bir elim olmasına rağmen klavyesi işlevsiz,
Neden jasjar değil: Gercekten guzel bir cihaz, fakat cok ama cok buyuk, elinizde goren sizi teknoloji manyağı zanneder ve turkiyede 3G (goruntlu konusma imkanınız yok! üstüne turkiyeye gelse bile bir seneden önce uygun fiyata goruntulu konusturacaklarını sanmam)
Neden ATOM değil: İmate jamin ile atom arasında iki fark var atomda 400mhz intel işlemci, jaminde 200mhz cift cekirdekli texas instruments işlemci var, ölçüldüğü zaman ikiside aynı hızı veriyor. Yani hız farkı yok
ikinci fark jaminde sd/mmc kart destegi var, o2 atom da ise mini sd/mini mmc desteği var. Cihazların buyukluğu aynı olduğundan jaminin sd/mmc desteği daha avantajlı, cunku mmc kartlar en y-ucuz ve en yaygın olan memory cardlardır. Oysa mini sd ve mini mmc kartlar, normal mmc kartlardan %20-%30 daha pahallı oluyor.
Atomun yurtdısı satıs fiyatı imate jaminde 100-150 euro daha pahallı ama boş bir pahallılık, yabancı sitelere forumlara bakarsan, atomun doğru karar olmadığını anlarsın, türkiye fiyatınında ucuk olması buradan kaynaklanıyor.
Ayrıca jamin hakkında kısa bilgi vereyim, koklu bir uzakdogu firması var 'HTC' bu adamlar daha önce htc magician pda-telefonları ile(farklı isimlerde satılıyor, imate jam , o2 xda mini, qtek s100, mda compact herkes kendi etiketini basıyor) ne kadar basarılı olduğunu kanıtlamıs bir firma, HTC prophet (imate jamin, o2 xda neo, qtek s200.....vs) bunun daha gelişmiş olanıdır ve cok yaygın bir alet yani cihaz aynı olunca senin imate jaminine o2 de servis yapar qtekte dopodda. fakat ATOM patlar, sadece almanyada sorununu cozerler.
Neden imate jamin?? o2 xda neo/İmate jamin yukarıdada belirttiğim gibi bu işte usta olan HTC firmasının son üretimidir. Daha önce imate jam(o2 xda mini- mda compact-spv m500, qtek s100) ile pda-phone piysasında hatrı sayılır bir paya ulasa htc firması imate jamin bu üstün versiyonunda deneyimini cok iyi kullanmış. imate jamin(02 xda neo, qtek s200... htc prophet kasayı kullanan butun cihazlar) Bu kadar özelliği bir arada bulunduran en kucuk cihaz.
Kamerası 2 megapixel, samsung d500 (1.3 mp)ve d-600(2mp) kullandım 2sindende daha net cekiyor. Tabi nokia telefonlar biraz daha iyi cekiyordur özellikle carl zeiss lensli olanları ama arada gercekten cok kucuk bir fark var ve kamera ozelliği bu kadar önemli ise 3 megapixellik 100-200ytllik bir fotograf makinası hepsinden üstün fotograf cektiğini unutmayın :)
gittigidiyorda satısını bircok kullanıcı yapıyor, fiyatlar 1300 civarı (kayıtlı,sfır,kutulu olanlar). Jasjarlarda hemen hemen aynı fiyat, atomun sıfırını 1500 ytlye belki bulursun belki bulamazsın.
Garanti konusunda. İnsan bu kadar para verince garantili olsun istiyor ama imate jaminin eski modeli imate jam i kvk nın 1.490 sattığını düsünürsek imate jamin 2.5 milyardan aşşağı satılmaz özellikle şu son kur artışından sonra.
Garanti ile ilgili birsey eklemek istiyorum. Bir arkadaşım imate in ilk pda-phone unu kullanıyordu ekranı gunuste akmış, kvk garantili olmasına rağmen kullanıcı hatası dediler. o sebepten garanti boyle urunlerde pek işe yaramıyor. yani garantisizde olsaydı aynı muamele aynı para!! bir problem cıkarsa imatein internet sitesine girersiniz, costumer servicele birkac mailleşmeden sonra onlar prbleminizi cozerler tahmin ediyorum. Telefonu silikon kılıfta veya normal kılıfında tasıdığınız sürece pek bir problem cıkmaz.
saygılarımla,
selamlar,
kusura bakmayın ama bence k-jam felaket kötü bir alet, jamin de bu aletin başarısızlığını örtebilmek ve Atom'un bir miktar pazarını kesebilmek için apar topar çıkartılmış bir alet...
testleri falan bilemiyorum ben kullandığım ve gördüğümü biliyorum, ne k-jam ne de jamin Atom'un hızına yaklaşamaz, özellikle Atom'un son rom versiyonu ile iş bitmiş ...
fiyat olarak da benim yaşadığım yerde k-jam yerlerde sürünüyor, jamin çıkınca biraz pahalı çıktı ama bu hız problemi nedeniyle atom hala bir numara ...
Atom'un kendi çapında problemleri var ama idare eder. bu arada HP 68** modeli aslında Atom ile aynı ... sadece dışı farklı ... haberiniz ola , fiyatı da 1300 USD değil 1300 Avustralya doları ... (pariteyi bilmiyorum)http://www.bargainpda.com/default.asp?newsID=2801
atom'un üzerine çıkacak makinalar da tek ek özellik gps olabilir muhtemelen kısa vadede ... bu arada O2 pda - phone işinde en başından beri lider (hem fiyat hem teknoloji) ... HP çok güzel pdaler yapmasına rağmen uzunca bir süre telefon işine giremedi diye biliyorum. Girdiğinde de zaten yaptıkları arabalara takoz ya da hakeme tuğla boyutundaydı... hiç birinin başarılı olduğunu zannetmiyorum satış açısından.
Selamlar, fluxus_by
Merhaba,
bu arada başımda bir bela var çözemiyorum bir türlü. Belki aranızda aynı sorunu yaşayan olmuştur.
o2 atom ile senkronizasyon yapamıyorum. Sürekli olarak hata veriyor. TR'den bir arkadaşımda da aynı sorun var, hatanın daha önce ikimizinde sırasıyla activesync 3x ve 4x serilerinde farklı pda ile bağlanmamız olduğunu düşünüyorum. Sorun muhtemelen PC kaynaklı çünkü başka bir notebook da denedim hiç bir sorun olmadı.
Arkadaşım registryleri falan temizledi ama hala çare olmadı.
Aranızda fikri olan var mı ?
Selamlar,
fluxus_by
sorun için activsyncx 4.1 i çek..sorun yok...
iyi gunler, mesajı silememenin nedeni text mesajlarını okumuş olman fakat, hotmailnde veya outlook expressinde okunmamış mesaj olmasıdır, bilgisayarla senkronize ettiğinde mailleride mesaj gibi gorur alet,
sen outlookundaki mesajların hepsini ac,
ayrıca hotmail (msn) accauntundaki butun maillerini ac oku,
sonra senkronize et okunmamıs mesaj kalmaz.
biraz onceki cevabım yukarda bir arkadasın 1 okunmamış mesaj yazısını silmesi içindi.
activesyncla ilgili problem yasayan arkadasın bilgisayarındaki guvenlik ayarlarını değiştirmesi gerekmektedir, bir arkadsın basına enzaer bir problem geldi, kullndığı bilgisayar bir ağa bağlıydı komple ağın guvenlik ayarlarını değiştirmek gerekti, sonucta siz pocket pcyi bir bilgisayara bağladığınızda aslında o bilgisayara bir başka bilgisayar bağlanıyor demektir, guvenlik ayarlarınız ust duzeyde ise o bilgisayar veya o ağ kendisine yeni bir bilgisayarın bağlanmasına izin vermez.
atomu senkronize etmek için activesync 4.x yeterlidir. arkadaşa önce bir başka arkadaşının bilgisayarında activesync ı yukleyerek denemesini tavsiye ederim eger oyle oluyorsa problem mutlaka kendi bilgisayarındadır, saygılarımla.
Merhaba
Ben sizelere atom alırken IMEI numarasına dikkat etmenizi önereceğim. Ben bir hafta önce doğubanktan O2 XDA atom satın aldım. Gerçekten çok güzel bir alet. Daha sonra programı update etmek içinwww.seeo2.com sitesine kayıt oldum. Siteye kayıt olduğumda bana çin versiyonunu (Xda Atom ROM upgrade (CHT) 20060426B1CHT) indirebileceğimi ve ingilizce versiyonuu indiremeyeceğimi söyledi. Ancak bende yüklü olan eski ingilizce versiyonuydu. Daha sonrasında O2 yetkilileriyle yazıştığımda bana Bu IMEI numarasının çin versiyonuna ait olduğunu ve dil değişikliği yapılamayacağını yazdılar. Anlaşıldığı üzere aldığım aleti birisi türkiyede satabilmek için ingilizce versiyonuna dönüşmştürmüştü ancak IMEI numarası malesef değişmiyor. Ben sorunumu başka bir siteden illegal Xda-Atom-ENG-20060426 programını indirerek çözdüm. Ama bundan sonraki upgrade'lerde ne yapacağım bilmiyorum.
Sağlıcakla kalın.
atom'u türkiyeden 1000 dolara alan arkadaşlar içiniz rahat olsun. Yurt dışındayım ve 3 adet atom aldım bugün. Hemen hemen 1000 dolar gibi bir fiyata aldım. Şu an için benim atoma dair paylaşabileceğim tek bilgi maalesef bu. İlk bu tip bir cihaz kullanıcam. Uluslar arası konuşmalar için aldık. Umarım hallederiz. Rom olayına girmek gerekiyor mu hemen.. basit bir kullanıcı olarak
ben almanya dan o2 xda atom almayı düşünüyorum yeğenim alacak makineyi kendi adınada fatura düzenleyecekler.bir şekilde bana makina gelecek.acaba turkiye de bu makina yı telekom a kayıt ettirirken bir sorun çıkar mı. malum fatura başkasının adına.bu şekilde ben kayıt ettirebilir miyim.. bunu öğrenmek istiyorum.teşekkürler..
sorun olmaz sanırsam türkiyede. elinde fatura olunca kayıt yapılabiliyor benim bildiğim. pda'lar için farklı bir uygulama varsa farklı olabilir belki...
atom kullanan arkadaşlar peki kullanıcı yardımı verebilecek olan var mı? ilk kez pda kullanıyorum ve zorlanıyorum...