12. sınıf sayısalım. okuldan memnunum. hocaların çoğu güzel ders anlatıyor. fakat mezun olunca muhtemelen obpm 70 küsur olacak. ilk 20k düşünüyorum. bu obp ile zor olduğunu biliyorum. açığa geçersem okulun dyk kurslarına katılabilir miyim? açığa geçersem 2022 içinde mezun olabilir miyim? 2023de yüz yüze olma ihtimali var. eğer açığa geçersem ve sınavlar yüz yüze olursa fena çökerim. elimdeki 70 obp de gidebilir. ilk 20k için risk almalı mıyım? teşekkürler. |
obp için açığa geçmek?
-
-
Hocam DYK katılım için MEB'e bağlı bir lisede olmanız yeterli aslında ama sizin okul siz açığa geçtiniz diye "sen gelme" diyebilir :)
Açığa geçerseniz sadece son senenin ortalaması OBP olarak hesaplanıyor. Bu benim çıkarımım tabi resmi bir yazı gösteremem size fakat ben açığa geçerken ortalamam 87 civarıydı 92 ile bitirdim. Açık öğretim son sene 100 olsa bile ortalama 92 olmuyordu.
Açık lisedeki dersler yüz yüze olsa bile çok kolay, ben sadece son 10 sınavın çıkmışlarını çözerek giriyordum yetiyordu Yani endişe etmenize gerek yok.
Siz açığa geçince 200 üzeri kredi gelir sadece dönem şartını sağlamanız için mecburi dersleri vermeniz gerekir. Daha önce ikinci döneminin dersleri ilk dönem seçilemiyordu ama şimdi seçilebiliyormuş. Fakat yine de siz 8 dönem okumanız gerektiği için mezuniyet şartı için, 8. dönemi almanız gerekecek Yani 2023 de de sınava girersiniz
En son sorunuza gelince risk almaya değer mi?
Bence açık lise risk değil resmen sistemin açığıdır. Herkes açık liseye geçmelidir :)
-
Açığa geçsen bile OBP puanında çok bir artış olacağını düşünümyorum 3-5 puan için dğer mi bilemiyorum
-
Geçmeni öneririm benim obp de baya düşüktü (74.6) bilmiyordum geçmedim 15.5 yaptım 23.2k ya attı açığa geçen arkadaşlarımın obp'si baya arttı hem de saçma sapan okul sınavlaryla zaman kaybetmediler. Obp mezuna kalsan bile peşini bırakmıyor asla değiştiremediğin bi şey. Belki açığa geçtiğin için ders çalışmazsın mezuna kalırsın ama hiç olmazsa obp'n daha iyi durumda olur ayrıca açığa geçmezsen mezuna kalmayacağının garantisi yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X