Şimdi Ara

Obp yüzünden moralim bozuluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz önce yığınsal tabloda obp nin beni ne kadar atacağını hesapladım ilk 6 bine girsem 1,5-2 k atacak bu nasıl bir adelet ya özel okula giden arkadaşlarım benden 10 puan az alsa bile aynı sıralamada olucak babam yıllık 10 bin veremeyeceği için o adamların beni geçmeye ne hakkı var.Kimse lütfen yazılılıra çalışssaydın felan demesin ben öğretmenlik derslerine 2 gün çalışıp karneye 5 düşürümediğim,biyolojicinin kızlara 100 sözlü verirken benim 45 e razı olduğum (yazılılarımız aynıydı),tarihçi tüm kızların dosyasına 100 verirken benim 50 sayfalık dosyama 75 verdiği bir okulda okudum.Aobp olaydı en azından okulun başarısı işimize yarardı bunu kendim naşarısız olduğum için beya okulun başarısından faydalanmak istediğim için söylemiyorum sadece sıralamamı korusun isterdim ayrıca okuldaki adamların başarısı beni ilgilendirmez nasıl bir anlayış ilkokulu boşuna mı okuduk.O liseyi boşuna mı kazandık.
    Full çeksem bile 1. olamayacağım bir sınava bu adeletsizliklere rağmen katlanıyorum.Hakkımı yiyenede helal olsun(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustCrew -- 24 Ocak 2014; 23:39:29 >

• Sen yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalış gerisini düşünme..
  • JustCrew J kullanıcısına yanıt
    benım obp 36 düşün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayısal Okan

benım obp 36 düşün :)
    Tamamen katılıyorum.Bazı okullarda kopyaya izin veriliyor, sözlüye 100 verilip geçiliyor diğerleri de çalışıp duruyor....
  • Kopyayla okul birincisi olanlar var
  • bence obp nın belırlenmesı ıcın ayrı bır sınav yapılması lazım cunku ne okullar var hedıyeyle onla bunla ogrencı gecıren ogrencıye hakettıgı notun fazlasını veren ogrencı kayıraan vb
  • Of of gittim universiteyi biraktim bogazici kazanmak ugruna. Liseden arkadasimin okul puani 57-58di (duz lisedeydik), su anda benim yaptigim puanla onun yaptigi puan ayni ama benim okul puanim 40. Biraz uslu birisi olamadik lanet olsun. Ona buna yalakalik yapamadik gurur yapip. O yuzden de yalan oldu. Bir de dilciyim. Zar zor mati 25e ceksem tr sosyal toplamda 3 yanlis yapsam kapatabiliyodum suraya bak
  • bendende bi okadar benimde obp 37 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalelim

bence obp nın belırlenmesı ıcın ayrı bır sınav yapılması lazım cunku ne okullar var hedıyeyle onla bunla ogrencı gecıren ogrencıye hakettıgı notun fazlasını veren ogrencı kayıraan vb
    Ben hocaların bayan öğrencilere fazladan puan verme olayını efsane sanardım.

Gerçekten çok ilginç. Mantıkla bağdaştırılacak hiç bir yanı yok.

Benim çocuklukta ilköğretim anılarımdan hatırladığım kadarıyla , hoca bizi sıra dayağına çektiğinde tam tersi kızlara daha sert davranırdı.
  • Açık lisede bu yazdığın sorunlardan hiçbiri yok Sınavlar da kolay diploma puanı tavan
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Açık lisede bu yazdığın sorunlardan hiçbiri yok Sınavlar da kolay diploma puanı tavan
    Özel okul veya bazı okullardaki şişirme notları hariç obp de bence hiçte haksızlık yanlış durum yok. Valla benimde obp çok düşük tm de en az 4k geri atacak biliyorum ama şimdi 4 sene her sınava oturup çalışan adam ile biz gibi yata yata geçip son dönemde sınava çalışan adam aynı değerlendirilirse yazık günah olur onlara ufak bir mükafat gerekiyor ki o da böyle olmalı aslında obp bu yönden çok güzel ama bizim Türkler parayla her şeyi bozuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FirariAdam

Özel okul veya bazı okullardaki şişirme notları hariç obp de bence hiçte haksızlık yanlış durum yok. Valla benimde obp çok düşük tm de en az 4k geri atacak biliyorum ama şimdi 4 sene her sınava oturup çalışan adam ile biz gibi yata yata geçip son dönemde sınava çalışan adam aynı değerlendirilirse yazık günah olur onlara ufak bir mükafat gerekiyor ki o da böyle olmalı aslında obp bu yönden çok güzel ama bizim Türkler parayla her şeyi bozuyor.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

quote:

+1

Zaten sistem yanlış değil uygulanabilirliği yönünden vasat ben matematikten deli gibi çalışıyorum ama 95-100 düşüremiyorum ama başka bir lise veya özel okul kopyaya müsamma ediyor onlar istediği notu alabiliyor buda haksızlığa sebep oluyor madem öyle merkezi sınav yapsınlar veya okul puanının etkisi daha az olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: JustCrew

quote:

quote:

+1

Zaten sistem yanlış değil uygulanabilirliği yönünden vasat ben matematikten deli gibi çalışıyorum ama 95-100 düşüremiyorum ama başka bir lise veya özel okul kopyaya müsamma ediyor onlar istediği notu alabiliyor buda haksızlığa sebep oluyor madem öyle merkezi sınav yapsınlar veya okul puanının etkisi daha az olsun.

Alıntıları Göster
    bir fen lisesinde okuyorum ve her dönem zar zor 83-85 arası ortalama yapabiliyorum sınavlar yüzünden. dershanede sürekli geçtiğim elemanların okulda 90-95 ortalama yapmasına ise gıcık oluyorum. ya ortak sınavlara geçilsin yada komple kalksın şu obp

• Ayni durum bende de var.her sene almanca bir geldi.2 kredilik ders.ayrica bizde alan derslerinde son sene bile kolaylik gosterilmedi.e tabi babadan zengin olmadigimiz icin koleje de gidemedik.dogal olarak obp de 40 geldi(cok calistim bole geldi kolpalamicagim.lisede cok calistm dersem yalan olur).simdi gtumuzu yirtmak zorundayiz.obp yerlerde diye
  • quote:

quote:

quote:

+1

Arkadaş hangi okulda kopya çekilemiyor ? Var mı öyle bir okul ?

• aynen bnde aol orencisiyum allah belasini versin bu obp nin ama kafana fazla takma iyi bir derece yap obpye fazla gerek yok ama elinden geleni yap bnm gibi
  • Aynen dogru demissiniz mesela ben özeldeydim bizim sozluler genelde 100 du ama bh toleransi son sinifta yapiyolar sadece.. bide bolum dersleri disindaki sinavlari da olmuyoduk bkz. Dil anlatim, edebiyat ing vs. (Sayisalim). Bunlardan herkese 90 civari verilirdi . Bu yuzden 12. Sinif ort. 96 geldi. Obp 54..
  • Bu sene istanbul hukuka giren bir arkadasimin okul puani 33tu.moral bozmaya gerek yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Arkadaş hangi okulda kopya çekilemiyor ? Var mı öyle bir okul ?

Bizim okulda matematik geometri edebiyat dil anlatım derslerinde kopya çekemiyoruz millet kendininkini anca çözüyor kitapçık var birde diğer derslerde son sınıfız diye formaliteden yapıyorlar ama sadece bu sene yoksa 11. sınıflarda felan ulular arası ilişkiler diye bir ders var okulda 5 alan yok denecek kadar az.Yani son sene hariç ortalama çok kötü tüm okulun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.