Şimdi Ara

Askerden muaf oldum moralim çok bozuk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç hafta önce tecil bozdurdum ve şubedeki görevli şubatta kesin gidiyorsun diyince çok sevinmiştim. Yalnız ayağımda yürüyüşümü biraz etkileyen bir sorun vardı. Ordaki adam bir sorunun varsa yaz dedi. Bende belki oraya gidince koşu anlamında belki zorlamazlar diye bu sorunu belirttim. Sağlık ocağına gönderdi ve orasıda devlet hastanesine sevk etti artık askeri hastaneler yapmıyormuş. Doktora her ne kadar askerliğimi yapmak istediğimi belirtsemde heyete gönderdi. Birkaç gün sonra heyet toplandı ve askerliğe elverişli değilsin dedi itiraz bile edemeden adam sert bir dille çık dışarıda raporunun çıkmasını bekle dedi. Artık kendimi yarım ve boşlukta hissediyorum askerliğimi yapmayı çok istiyordum. Çevremdeki herkes salak mısın gidip napıcan diyor herkes çok sevindi bir ben sevinemedim. Tamam askerlik zor birşey ama ne olursa olsun yaşanması gereken birşey diye düşünüyorum. Keşke o sorunu belirtmeseydim. Bu arada hastanenin koyduğu teşis Yürüyüşü bozan pes cavus (Çukur taban).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• köy korucusu ol çok üzüldüsen..git doğuda dağlara
  • Neden moralin bozuluyor ki? Ne için askerlik yapacaksın? Meclisteki teröristler için mi? Sırf siyasi görüşün için senle kanlı bıçaklı olan milletin için mi? Yoksa fakirleri becerip zenginleri yükselten devlet için mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 19 Kasım 2016; 13:27:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ictopbasli

Neden moralin bozuluyor ki? Ne için askerlik yapacaksın? Meclisteki teröristler için mi? Sırf siyasi görüşün için senle kanlı bıçaklı olan milletin için mi? Yoksa fakirleri becerip zenginleri yükselten devlet için mi?

Vatan için
  • Kardeşim senin temiz kalbinden kaynaklı üzülmen askere gidemdiğin için keşke herkez senin gibi olsa ama olsun hayırlısı takma kafana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

Kardeşim senin temiz kalbinden kaynaklı üzülmen askere gidemdiğin için keşke herkez senin gibi olsa ama olsun hayırlısı takma kafana.

Sonunda laf sokma derdi olmayan ve beni anlayan birisi çıktı forumda saģolasın

• üzülüyorsun haklısında, ama o rahatsızlığınla askere gitseydin hayatından bezerdin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askere giden üzülür. Gidemeyen yine uzulur...

Ben anlamadım ki bu işi..

Biz gittik, ne oldu?

Aman koçum, aslanım diyen mi oldu?

Ona buna karılık yap dur..

Acemi birliği hariç elime silah degmedi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yapmayı çok istiyorum. 18 yaşımdan önce sorsalar ardı ardına dizerdim vicdani ret argümanlarını ama ergenlik sonuna doğru artan testosteron seviyesi ve biraz da vücut geliştirme kaynaklı olsa gerek son zamanlarda aidiyet ve bölgecilik güdülerim bayağı hassaslaştı.

Doğu'da yapamazsam bedelli yaparım. Doğu'da yapamadıktan sonra askerlik yapmanın bir anlamı yokmuş gibi geliyor bana. 6 ay patates soyacağıma, 6 ay kod yazarak daha çok katkı sağlarım vatanıma. Belki komando birliği olursa gidebilirim Batı'ya.

Gerçi nereye gideceğini öğrendikten sonra bedelliye çevirme şansın yok, orası kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Askere giden üzülür. Gidemeyen yine uzulur...

Ben anlamadım ki bu işi..

Biz gittik, ne oldu?

Aman koçum, aslanım diyen mi oldu?

Ona buna karılık yap dur..

Acemi birliği hariç elime silah degmedi...

Haklısınız, belki askere gidince ben buraya niye geldim diye sorgulayacaktım kendi kendime ve belkide ayağımdan dolayı 1 sene boyunca ordaki angarya işlerle uğraşıp nefret ediccektim. Fakat insan oraya gitmeyip ordaki zorluğu o psikilojiyi yaşamadığı için vatani görevimi yapamadım deyip kendini kötü hissediyor. Sonuç olarak dediğiniz gibi her iki türlüde üzülüyor insan.

• Yedi ay önce bende tecilimi bozdurmaya gittim.Sol kullağım %70 ve sağ kulağım da ise %30 işitme kaybı olduğu için muaf oldum.Eğer sorunumu sıkıntımı anlatmasaydım.Şuan şafak sayabilirdim veya kim bilir neler olurdu...Yani boşuna canını sıkma hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaerk -- 20 Kasım 2016; 11:48:40 >
  • La ne güzel işte

• Bence bi psikolog ya da psikatra gorun. su yazdiklarinla tedavine bir an once baslanmali. fazla insan icine cikma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey kısmet kardeşim üzme kendini vatana hizmeti başka yollarda arayabilirsin.Burda askerliğe laf eden olmuş takma sen onları ben yarın çağırsalar tekrar giderim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beginyou kullanıcısına yanıt
    Bir insanin vatani görevini yapamayacak olmasına üzülmesine psikolojik sorun olarak bakıyorsaniz siz gidin tedavi alın bence. Durumu o kadar anormal bir hale getirdiniz ve bi o kadar abarttınız ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1407

Herşey kısmet kardeşim üzme kendini vatana hizmeti başka yollarda arayabilirsin.Burda askerliğe laf eden olmuş takma sen onları ben yarın çağırsalar tekrar giderim.

Yorumun için teşekkürler hocam. Aman dikkat et senide benim gibi ruh hastası ilan eder bunlar. Içimizde vatan sevgisi olduğu için böyle düşünceler içerisindeyim askerlik konusunda. Bizde bunlar gibi abartıp bunları vatan haini ilan edelim o zaman o kadar saçmalıyorlar ki.

• Meslegini en iyi sekilde yaparak devlete ve millete faydali bir birey olup ve senden sonraki nesli bu cizgide yetistirerek vatana olan gorevini farkli sekilde yapabilirsin. Belki de senin icin en iyi olani bu sekildeymis.

• Sanki çöpsün gibi geliyordur sana herkes gidiyor ben niye gitmedim, herkesin askerlik anıları var benim yok vs vs. Zamanla alışırsın sonra iyiki gitmemişim dersin vakit kaybı. İnsanlar askerlik anılarını felaket abartır her fırsatta anlatır çünkü anlatacakları şeyler sınırlıdır.
    Askerliğe gitseydin vücudun fit olurdu, çevren az çok genişlerdi, disiplin için iyi bir ortama girmiş olurdun. Bunları sen askerlik dışında da yapabilirsin o yüzden kayıbın yok. Bende muaf oldum bu arada az çok anlarım ilk ay feci koymuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: saekobusujima

Sanki çöpsün gibi geliyordur sana herkes gidiyor ben niye gitmedim, herkesin askerlik anıları var benim yok vs vs. Zamanla alışırsın sonra iyiki gitmemişim dersin vakit kaybı. İnsanlar askerlik anılarını felaket abartır her fırsatta anlatır çünkü anlatacakları şeyler sınırlıdır.
    Askerliğe gitseydin vücudun fit olurdu, çevren az çok genişlerdi, disiplin için iyi bir ortama girmiş olurdun. Bunları sen askerlik dışında da yapabilirsin o yüzden kayıbın yok. Bende muaf oldum bu arada az çok anlarım ilk ay feci koymuştu

Aynen dostum

• hayırlı günler kardeş.internette arama yaparken çukur tabandan dolayı muaf olduğunu yazdıgını gördüm.Bende aynı durumdayım ama benim iş mahkemelik oldu. Bu durumun muafiyet sebebi olduğunu anlatmam lazım .senin çukur tabandan dolayı muaf olduguna dair bi raporun varsa bi kopyasını bana gönderebilirmisin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.