Şimdi Ara

Ocak veya temmuzda 2.el araba alınca mtv yi kim ödemeli? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
51.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: maviufuklar

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: baboker

Ocak ve Temmuzdan itibaren sorumluluk satıcıdadır..
    Vergi borcu varken araba satılamaz.. Noterde borç görünür..
    Bu işin pazarlığı falan olmaz.. Sakın böyle acemilikler yapmayın..
    Uyanık satıcıların tuzağına düşmeyin..

durum aynen bu arkadaşın dediği gibidir...

mantıken alıcının ödemesi uygun görünmekle beraber, satış/devir yapılabilmesi için satıcının mtv yi ödemesi gerekir.

aslında devlet, peşin değilde sonrasında alsa mtv yi ( yani Ocak-Temmuz değil de, Temmuz-Aralık) sorun bir nebze daha mantıklı hal alır.

Katılıyorum.

Vergi borcu var iken devir yapılamaz.

Mantıken satıcı aracı kullanmayacak da olsa, o vergiyi ödeyip aracı borçsuz satmak durumundadır.

Merhabalar.
    21 Temmuz'da araç satın aldım. Satıcı vergiyi ödemiştir, sanıyordum ama ödememiş, bugün ben ödemek zorunda kaldım. Satıcı, aracı 2. altı aylık dönemde benim kullanacağımı, dolayısıyla da verginin bana ait olduğunu söyleyerek ödemeye yanaşmadı. Fakat satıcının ya da alıcının kendine göre mantıklı sözleri değil, yasalar önemlidir. Satış sözleşmesi ve vergi makbuzunu avukata verdim, avukat benim adıma dava açacak. Avukat da bu konuya yabancı. Hangi yasa veya yönetmelik maddesine dayanarak dava açacak, bunu araştırıyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Satıcı ödemeden nasıl noter devrini yapıyor, derseniz bu, noterin hatası da olabilir, aracın çekme belgeli olmasından da olabilir. Neticede mağdur olan benim ve açtıracağım davaya yasal dayanak arıyorum. Yardımcı olabileceklere teşekkürler.

Çekme belgeli araç aldığınız için bir dayanağınız olacağını sanmıyorum.
    Çünkü araç trafikten çekilmiş, yani mtv'den muaf hale getirilmiş ve bu şekilde satışı yapılmış.
    Noterin bir suçu yok.

Sonrasında siz aracı trsfiğe kaydettirmek istediğinizde bu borç oluşmuş.
    Yani bu borç sizin borcunuz, çünkü siz bu aracı trafiğe sokmak istemişsiniz.

Bunlar benim kişisel görüşlerim, avukat değilim.
    Ğrofesyonel bir avukat daha iyi açıklayacaktır.

Selamlar

Evet, ben de araştırdım. Araç çekme belgeli olduğu için vergiden muaf ve muaf iken ben satın almışım. Bunu da baştan kabul ederek almışım.
    Bu nedene yasal dayanağım yok, dava açmaktan vazgeçtim.

www.alomaliye.com/levent_gencyurek_calinan_oto_otv.htm

Yukarıdaki linkte de ayrıntılar görülüyor.
    Çaresiz 320 TL'yi ödedim.
    Herkese sevgiler, saygılar...

• Eğer ocak ayı içinde satış yapılacaksa tabi ki de alıcı ödemeli satıcı artık aracı kullanmayacak ve satış kararı almış zira trafik veya kaskosunun bile kalan zaman için ödenen primleri geri iade oluyor niye artık araç kendinden çıktı başkasına devroldu. Ocak ayından sonra satarsa eğer satıcı öder isterse de ödediği vergiyi satış fiyatına yansıtır.
  • Arkadaslar ocak ayında yillik vergisini tum yılın tamamini ödedim haziran ayında bu aracı üstüme devraldım temmuzda yenisahibi olarak tekrar 2 dönem borç çıktı onuda mecburen ödedim eski sahibi ne tekrar dilekçe verip iban nosu verdik 3 aydan beri parayı yatirmadilar 534tl nin üstüne yattilar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.