Arkadaslar süper bir sistem yaptım.Sadece hdd eksiğim kaldı.Ama internette doğru dürüst test sonucu bulamadım.
Sistem şöyle
Phenom II x4 970 be 3.5 ghz @ 3.8 ghz 4 gb kingston 1600 mhz ddr3 ram (2x2) Asus M4A87TD/USB3 ANAKART ASUS 6850 OC EKRAN KARTI ( SÜPER BİR ÜRÜN TAVSİYE EDERİM)
SUANDA 250 GB IDE HDD TAKILI.3DMArK 6 PUANI 18900 BU HALDE. W7 KURULU.
Şimdi acaba 2 adet 500 gb sata3 western cawiar black mi alsam?bunlarda okuma yazma hızları nedir?raidle ne kdr olur tahminen?
Yoksa ocz vertex2 60 gb ssd mi alsam?
raid 0 olarak 2 adet takacağım.Kullanan arkadaslar özellikle okuma yazma hızı ilgili bilgiler verirlerse sevinirim.
yanlış bir sistem almışsın gereksiz frekansa verdiğin parayı ekleyip ekran kartını 500liraya saphjire 6950 alabilirdin..
mekanik disk'te sata3'ün hiç bir etkisi yoktur sata2'yede bağlasan sata3'ede bağlasan aynı performansı verir..
2 tane Samsung spinpoint f3 500gb alıp raid 0 kursan yeterli gelir tabiki ssd'nin performansına ulaşması mümkün değildir..
yine 2 tane samsung spinpoint f3 500gb ile raid0 yaparsın işletim sistemi içinde ssd alırsın masaüstü performansına çok önem veriyorsan..
win7 64bit kurmayıda unutma..
Walla ekran kartını 400 tl ye aldım bu fiyata çok güzel.Ayrıca overclocklu oldugu için performansı süper.crysis 2 betayı fulll detay full çözünürlüklü en ufak bir takılma olmadan bitirdim.ıde harddiskle.
Zaten aldık artık. şimdi hdd meselemiz. Ben de ssd ye yakınım ama peki 1 ssd mi ? raid 0 lı 2 ssd mi? Yani vereceğmiz paraya değer bir performans verir mi?=
İstersen 4 tane wd al 1 tane ssdnin erişim hıza ve 4k okuma yazma hızına erişemessin.