Şimdi Ara

Öd Zehirler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
34.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün eve ciğer almıştık. Annem daha açmadan gördü böyle yeşil gibi öd varmış. Ben olsam anlamazdım. Zehirler miydi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hayvan Ödü Zehirli Midir?

Hayvan ödleri, karaciğerde bulunan ve safra üreten organlardır. Safra, yağların sindirim işleminde rol oynar. Bazı hayvanların ödleri zehirli maddeler içerebilirken, diğerleri yenebilir.

Tavuk Ödünün Yenmesi

Tavuk ödleri genellikle zararlı değildir ve yenilebilir. Ancak, bazı insanlar tavuk ödünü yedikten sonra mide bulantısı veya ishal gibi hafif semptomlar yaşayabilir. Tavuk ödünü patlatmadan önce iyice pişirilmesi önerilir.

Hayvanın Ödünün Patlaması

Hayvanın ödünün patlaması, ciddi enfeksiyonlara ve hatta ölüme yol açabilecek safra sızıntısına neden olabilir. Ödün patlaması meydana gelirse, derhal tıbbi yardım almalısın.

Ciğer Ödünün Zehirli Olması

Ciğer ödleri tipik olarak zehirli değildir, ancak bazı durumlarda zararlı bakteriler içerebilirler. Ciğer ödünü tüketmeden önce iyice pişirilmesi veya atılması önerilir.

Ödün Ete Bulaşması

Ödün ete bulaşması, etin tadını ve dokusunu bozabilir. Ayrıca, bakteriyel kontaminasyona neden olabilir. Ödün ete bulaşması halinde, etin tüketilmemesi tavsiye edilir.

Kurbanın Ödünün Patlaması

Kurbanın ödünün patlaması, Kurban Bayramı sırasında meydana gelen yaygın bir kazadır. Ödün patlaması ciddi yaralanmalara neden olabilir ve tıbbi müdahale gerektirir. Ödün patlamasını önlemek için, kurbanın uygun şekilde kesilmesi ve iç organlarının dikkatli bir şekilde çıkarılması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yıka ye ya nolacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öd ne la ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speech

öd ne la ?

gök türkçe'dezaman anlamında kullanılan sözcük: "öd tengri yaşar kişi oglı kop ölgeli törümiş" (zamanı tanrı yaşar, insan oğlu hep ölmek için yaratılmış.)
  • kardeş yemeden bilemeyiz ye bi bakalım
  • Yok zehirlemez,zamanında babamın işi gereği azmı dolapta sakladık.Kurban bayramlarında öd topluyoduk zamanında
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbertEinstein

quote:

öd ne la ?

gök türkçe'dezaman anlamında kullanılan sözcük: "öd tengri yaşar kişi oglı kop ölgeli törümiş" (zamanı tanrı yaşar, insan oğlu hep ölmek için yaratılmış.)

Alper tunga öldi mu
    Issız ajun kaldi mu
    ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tonik zararli mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • patlarsa zehirler diye biliyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: MirabLe

patlarsa zehirler diye biliyorum ben

aytaç tı markasıda. valla nasıl iş bilmiyorum
  • Korkup patlar

• Siz pişirip yiyin.Ölmediyseniz sorun yoktur.
  • quote:

öd ne la ?

öd , insanın kendine yakışanı giymesidir.
  • Az önce yanlışlıkla ödü patlamış ciğer yedim, pişirirken fark etmemiştim. O kadar acı bir tadı var ki tarif edemem, yutmadım fakat ağzıma değmesi yetti. şu anda huzursuzluk, anksiyete falan başladı, baygınlık geliyor. Yenecek bir şey değil, zehir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.