Şimdi Ara

Oda sıcaklığının işlemci fanına etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı Şubat ayında toplatmıştım.O zamanlar kasadan en ufak bir ses gelmiyordu.Şimdi ise çok fazla bir ses artışı oldu.Özellikle de oyunlarda bu ses çok rahatsız ediyor.Acaba bu sorunun hava sıcaklığı ile ilgisi var mı?Odam şu anda 33-34 Derece.Anakartım Gigabyte 790FXTA-UD5,İşlemci AMD Phenom II x4 955.Sıcaklık ve fan hızı değerleri şöyle:

Oda sıcaklığının işlemci fanına etkisi

Bu değerler bilgisayar boştayken.İşlemci fan hız biraz yüksek geldi.Yük altındayken 4200'den 6000'e kadar çıkıyor bu değer.Zaten bütün sesi yapan da işlemci fanı

Ne düşünüyorsunuz,normal mi bu değerler yoksa bir sorun var mı?

• Hiçbir sorun yok.

Değerler gayet normal. Oda sıcaklığı ile doğru orantılı olarak kasa içi sıcaklığı da artıyor haliyle. Artan sıcaklığı tahliye etmek amacıyla gerek kasa gerekse işlemci fanı daha hızlı dönmek zorunda kalır. Bu da doğal olarak ses artışına yolaçar.
  • AMD Phenom II ailesi ile birlikte gelen işlemcilerin stok fanları oldukça kalitesiz, kronik bir sorundur. O sebeple farklı bir stok fan alarak sorunu çözebilirsiniz, elbette Soket 938' e uyumlu olması gerekir.
  • Cevaplarınız için teşekkürler.Bir şey daha sormak istiyorum.Bilgisayar uzun bir süre açık kaldığında kendini uyku moduna alıyor.Uyku modundan bilgisayarı tekrar açarken işlemci fanından çok şiddetli bir ses geliyor ve bu ses 3-4 dakika sürüyor.Mesela uyku moduna girmeden önce fan 3900 rpm'de dönüyosa uyku modundan çıktığımda birden 5000 rpm'e çıkıyor bunun nedeni nedir acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.