|
ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (389. sayfa)
-
-
Kombiyi kapatıp açmak sanıldığı kadar tasarruf yaptırmıyor aslında. Birde kombi çok eski demişsiniz, muhtemelen fan modulasyonu yoktur onun, o tür kombiler düşük sıcaklıklarda verimsiz çalışır, o nedenle 60 dereceye alıp verimli çalıştıği alev boyutunda yanmasını sağlayıp ortam sıcaklığını termostat ile kontrol etmek bir seçenek olabilir. Tabi sizde derecede yoktur ama ortanın biraz altı gibi çalıştırılabilir. Fan modulasyonu olmayan kombilerin düşük alev boyutunda verimsiz çalışmasının nedeni hava akış uyumsuzluğudur. Nasıl az hava akımı yanmayı olumsuz etkiliyor ise gereğinden fazla olan hava akımı da kombi alevinde özellikle kenarlarda kopmaya sebep olup çiğ gaz atılmasına neden oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mura_t
Kir-pi hocam üstte yazmıştı yalıtımda olmasa ev güneş görüyorsa oda size artı olarak yansır bence bir termostat deneyin derim benim eviminde yalıtımı o kadar iyi değil termostatla bir nebze tasarruf sağladım.Kışın maalesef güneş görmüyor hocam. Teşekkürler mesajınız için.
-
Kombiyi hiç kapatmamalı mıyım yani hocam? Bir de odaların peteklerini de odada yoksak, gündüz özellikle, kapatma yoluna gidiyorduk, buna da gerek yok mu dersiniz? Yani termostat taksak ve sürekli en düşük seviyede tutsak mesela, biraz fark yaratır mı? Şimdi termostata da bir sürü para verip sonra sonuç elde edememek var, kararsız kaldım. Bir de bu termostatı seçerken nelere dikkat etmeliyim, Alarko trendy kombi uyumlu termostat diye mi arama yapmalıyım? Önerebileceğiniz bir model var mıdır ya da fiyatı uygun? Ve acaba bahsettiğiniz hava akımı meselesiyle ilgili böyle bir şey var mı yok mu nasıl anlarım ve varsa yapabileceğim bir öneriniz var mıdır? Teşekkür ederim ilginize.
-
Evin ve eşyaların Isınıp ısınıp soğuması sürekli aynı sıcaklığı korumaya göre daha fazla eneri harcanmasına neden olabilir, tabi ne kadar soğutulup ne kadar ısıtıldığı da önemli, şuan fiyat performans cihazı ECA RTF 176 gibi duruyor. Sizin kombinizde bu sorun var mı bilmiyorum ama bir çok eski hermetik kombi düşük alev boyutunda tam verimli çalışamıyor. Hatta bununla ilgili videolar görmüştüm.
-
Benim durumum da benzer. Kiracıyım ve termostat taktırmak istiyorum. Bir kombici ile görüşmeden önce sizlerden fikir alabilirsem çok sevinirim.
Kombicinin dediğine doğrudan güvenmek istemiyorum.
Kombi "ECA Proteus Blue" ve yaklaşık 7 yıllık. Bu kombi için uygun bir termostat tavsiyesi alabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savuk -- 18 Kasım 2024; 18:23:14 > -
Ne kadara aldınız acaba ? -
Hıneywell t3’de telefondan uzaktan kontrol özelliği ve modülasyon durumu var mı acaba ? -
T3 - Kablolu Programlanabilir
T3R - Kablosuz Programlanabilir
T4 - OpenTherm protokollü modülasyonlu kablolu programlanabilir
T4R - OpenTherm protokollü modülasyonlu kablosuz programlanabilir
Y87RF2008 - Modülasyonlu programlanabilir kablosuz uzaktan erişimli
Y87RFC2090 - Kablosuz programlanabilir uzaktan erişimli
Hepsi TPI algoritmalı öğrenme modlu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 18 Kasım 2024; 21:42:19 > -
T2 ve T2R çıktı yeni olarak.
T3 ve T3R den farkı gecikmeli başlatma (delayed start) opsiyonu yok. Geri kalan tüm herşeyi aynı. -
2.500tl aldım n11'den
-
Merhaba alarko suf24 kombi için kablosuz termostat arıyorum önerileriniz nedir -
T2R veya T3R olabilir, ama program yapmam gerekli değil diyorsanız ECA RTF 176 da alınabilir fiyatı uygun.
-
Cosa yada general life önerirmisiniz
-
General life kullandım hiç tavsiye etmiyorum bence uzaktan erişim istemiyorsanız hiç riske atmayın t3r alın herkes çok memnun bu termostattan. -
Herkese merhaba, Danfoss POne-S LCD, ya Danfoss TP 5001 B Dijital Programlanabilir Oda Termostatı hakkında bilgisi olan var mı? Her türlü kombi ile uyumlu mu? Fiyat olarak uygun görünüyorlar.
-
Teşekkür ederim öneri için.
Önerdiğiniz marka genelde tavsiye ediliyor. Boş zamanlarımda birkaç markayı inceleyip öyle karar vereceğim. Normalde evime yerli ürün sokmuyorum ama ustayı uyarmak aklıma gelmediydi. Kötünün kötüsüymüş general life, zaten kurulduktan sonra yerli malı olduğunu öğrenince yazın şimdi naneyi yedik demiştim.
Honeywell, Tado şimdilik öne çıkanlar.
-
Zaten önceden size cevap yazılmış ama ben hali hazırda kullanan biri olarak söyleyeyim: Size general life ürünlerini bedava verseler dahi almayın.
-
Honeywell t3r kablosuz veya t3h kablolu için merkezi sistem termostatik vanalara nasıl bağlantı yapılabilir ?
Bu konuda hangi servislerle iletişime geçmeliyiz ? Evde mekanik termostat bulunmasından dolayı değiştirmeyi düşünüyorum fakat bunu yapacak birisini bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZlatanIbra -- 25 Kasım 2024; 15:30:15 > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X