Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: blackboy55555 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.926
Cevap
168
Favori
380.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Termostatinizi bilmiyorum ancak bizim t3 ler gibi üc baglanti noktasi var ise ters baglanti yapilmis olabilir, bunu denemenin yolu termostat uzerinden sicaklik ayarini en dusuge aldiginizda yanmasi gerekir. Bunun disinda termostat bozuk oldugu icin yan emri gondermiyor olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Bağlantı noktasından kastınız vericiye giren kablolar ise 2 adet kablo görüyorum. Bu gece yine derin bir titremeyle uyandım. Yine elektrikler gidip gelmiş, kombi termostata bağlanmış. Allah belasını versin bunun söküp atsam kurtulamıyor muyum? Dışarısı sıfırın altında soğuk gece yarısı ev buz gibi olmuş. Tekrar ısıtmaya çalışıyorum o soğuyan havayı faturamıza da yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 5 Şubat 2025; 12:43:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Eliniz tornavida tutuyor ise sokebilirsiniz. O iki kablonun biri modeme giden elektrik kablosu, digeri kombiden gelen termostat kablosu. Elektrik kablosu genellikle kombi sigortasindan cekilir kabloyu takip edip bulabilirsiniz. Kombinin elektrigini kesip kapagini acip termostat kablosunu sokup orayi koprulerseniz termostat devreden cikmis olur. Her iki kablo da kombiden geliyor olabilir, o durumda kablolardan birinin bagli oldugu yerde 220 v ibaresi vardir, oradan bulunabilir. Yada kapagi sokmekle ugrasamam diyorsaniz soyle yapabilirsiniz. Kombi elektrigini kesin, sonra kablolardan birini kesin ve uclari acikta kalmayacak sekilde bantlayin yada klemensleyin, sonra elektrigi acin modeme elektrik geliyorsa kestiginiz kablo termostat kablosudur,o zaman bu kabloyu birlestirmeniz gerekir. Modeme elektrik gelmiyorsa kestiginiz kablo elektrik kablosudur. Bu durumda yine kombi elektrigini kesip diger kabloyu da kesip uclarini birlestirmeniz gerekir, kabloyu birlestirdikten sonra mutlaka bantlayin, bazi kombilerde termostat cikisinda 220 olabilecegini unutmayin. Ancak bu islerden hic anlamiyor iseniz o zaman bu isleri bir elektrikciye yaptirin. 220 volt tehlikeli bir voltajdir, bilmeyen kisiler bulasmamalidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç anlamam ki bu işlerden. Yalnız bu termostat işinden canım çok yanıyor. Zor bela ısıttığım ev bir de elektrik kesintisi sonucu termostata bağlanıp evi ısıtmayarak ekonomik olarak da kötü hale getiriyor. Ters bağlanma olayını dikkate alarak dereceyi yüksek değil düşük konuma aldım. Bakalım bir sonraki kesintide ne olacak görücez.

Youtube’da rastgele denk geldim. Benim termostatın üzerinde Arçelik yazıyor ama sanırım üretici firma başka bir firma. Arayüz ve görünüş aynı şekilde olan General HT 250 diye bir model gördüm Youtube’da. Arçelik olarak aratınca bilgi çıkmıyordu ama bu şekilde aratınca çok fazla bilgi çıktır. Eşleştirme videolarında bakarak yarın bi eşleştirme yapıp deneyeceğim.

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]
    Model tam olarak bu ama benimkinde Arçelik yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 5 Şubat 2025; 21:6:29 >

• gowlet kullanıcısına yanıt

Hocam eski mesajları okudum da kendin sökeceksen sigortadan elektriği tam olarak kestiğine emin ol Allah korusun.

• WithQuasimodo kullanıcısına yanıt
    Yok hocam anlamadığım şeyler sökme işine bulaşmayacağım.

• 
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.