Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (393. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.926
Cevap
168
Favori
380.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben fırsat buldukça araştırıyorum. Hassasiyetten daha önemlisi uygulamanın iyi çalışması ama uygulaması iyi olan firmalarda da zaten hassasiyet de iyi oluyor. Bu ay epey araştırırım. Bu sene generalle idare edip seneye geçiş yaparım. En kötü durumda manuelle idare ederim. Size de hayırlı olsun.

• WithQuasimodo kullanıcısına yanıt

Kusura bakmayın yeni gördüm yanıtınızı.

Son kullanıcı olarak sizden daha az bilgiye sahibim. Uygun fiyatlı olan her ürün her zaman risklidir. İnşallah sorunsuz kullanıyorsunuzdur.

• Merhaba, eca rf 176 oda termostatı kullanmaya başladım. Oda sıcaklığı set ayarının altına düşünce alıcı yeşil yanıyor ve kombi çalışıyor fakat oda sıcaklığı istenilen seviyeye gelmemiş olmasına rağmen petekler önce ısınıyor sonra ılık kalıyor. Sanırım termostat bağlı iken su sıcaklığını + - belli bir parametreye göre çalıştırıp kapatıyor. Fakat çoğu zaman dokunduğumda petekler ılık, bu normal mi yoksa farklı bir ayar yapmak gerekir mi? Anlatabildim mi bilmiyorum. Ev petekli ara kat yalıtım iyi kombi Beko bk 20 diye bir kombi. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Tesisat su sıcaklığını kaç?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

En düşük derece olan 40 ‘da. Önceki evim yerden ısıtmaydı, biliyorsunuz geç soğuyor, o geldi aklıma petekte bu sürekli ısınma sonra soğuma işi normal mi acaba diye, petekler kolay soğuyor tabi ama baya ılık oluyor sonra tekrar ısınıyor. Ya da şöyle sormuş olayım, oda istenilen sıcaklığa gelene kadar petekler sürekli sıcak mı olmalı yoksa arada bir soğuyup tekrar ısınması normal mi?

Petekli sistem için 40 düşük bir derece bu nedenle kombi evi istenen sıcaklığa getiremeden kendi parametrelerine takılıyor gibi görünüyor, kazanı 50 derce yapın. Petekli sistemde termostat kombiyi kapatınca peteklerin soğuması, açınca ısınması gayet normal bir durumdur.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Ben de öyle yorumladım sonradan hocam sağ olun. Isıtma suyu sıcaklığını artırınca en düşük parametre sıcaklık da artacağından petekler daha sıcak kalacaktır sanırım, ilk defa bireysel kombi petekli evde oturunca tecrübe ettikçe öğreniyorum sizlerin de katkısıyla.

Oda termostatı olan bir sistemde heleki petekliyse 40 derece çok düşüktür.
    En az 50-55 e almanız gerek.
    Oda termostatı istenilen sıcaklığa ulaşamaz kombi termostat yok gibi davranır. Termostatın yapacağı bişey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Ben de ona kanaat getirdim hocam, petek çabuk soğuduğu için sıcaklık yayılmadan tekrar soğuyor sanırım, teşekkür ederim sağ olun 👍🏻

• Dostlar merhabalar.. Konuya çok vakıf olmadığım için sizlerin bilgisine yardımına ihtiyacım var.. Baymak Duotec kombi aldım cihazda modülasyon var mı bilmiyorum..

Honeywell oda termostatı almak istiyorum ama T3r mi T4r mi hangisini almalıyım hangisi işimi görür sizce ?

• punto-gt P kullanıcısına yanıt

Piyasada modulasyonsuz kombi kalmadı zaten sadece modulasyon oranları farklı. Kombinin modulasyonlu olması aç/kapa termostat takılamayacağı anlamına gelmez. Modulasyonlu termostat ile aç/kapa termostat arasında öyle ahım şahım fark yoktur. Bütçeniz hangisine uyuyor ise onu alın.

Yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim. Peki siz olsanız ikisi arasından hangisini tercih ederdiniz? İkisinin de fiyatı aynı gibi bir şey

T3R - Kablosuz Programlanabilir

T4R - OpenTherm protokollü modülasyonlu kablosuz programlanabilir

T4R hem on/off hem de modulasyonlu çalışabilen bir cihaz , aynı fiyat bandında ise T4R tercih edilebilir.

tavsiyenizle T3r aldım T4r stok sıkıntısı olduğundan şuan yok gibi bir şeymiş.. Servis kombiyle aynı marka olmadığı ilk kurulum olduğu halde 750 tl ücret istedi ve kombinin kartında bir problem olursa garanti dışı kalır gibi bir cümle kurdular.. Yani kombide bir sorun cıkarsa ihaleyi sonradan takılan termostata yıkacaklar.. Kendim sonradan taksam garantiyle alakalı bir problem olur mu sizce ? ne tavsiye edersiniz

Kendiniz takın yada bilen birine taktırın ve servise bilgi vermeyin kombide herhangi bir sorun olduğunda termostatı çıkartıp köprüyü tekrar takın anlaşılmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mura_t kullanıcısına yanıt

Evet tam da bu şekilde düşünüyordum elimden gelir bu tarz işler kendim de yapabilirim ama taktıktan sonra bi şekilde anlaşılır mı acaba diye kafama takılmadı değil.. Dediğiniz gibi yapacağım..Çok teşekkür ederim

• brskzlky B kullanıcısına yanıt

0.1 hassasiyet n11den aldım. Tuya uyumlu

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Gelmeden iade edin bence çok kötü bir termostat kullandım tavsiye etmiyorum.

• mura_t kullanıcısına yanıt

Nerdeyse 20 gündür kullanıyorum. Bugüne kadar neden almamışım diye hayıflanıyorum 20 gündür.

Hocam resimden model falan belli olmuyor. Siz hangi modeli kullanıp memnun kalmadınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 17 Aralık 2024; 23:11:56 >
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    General ht300s modelini kullandım bir üşüyüp bir sıcaktan bunalıyorduk malzeme kalitesi vasat bir üründü.

• 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.