Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (392. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.840
Cevap
162
Favori
373.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
Giriş

Her ikisi için de yeterli mi diyorsunuz hocam hem sigorta kutusu hem kombi bağlantısı için aynı tip değil mi? Tekrar teşekkür ederim.

•  ODA TERMOSTATI SEÇİMİ
     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ
     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ

Yardıma ihtiyacım var. Elektrik bağlantısını nereye yapmam gerekiyor ve kullandığım kablo doğru mu? Yardımcı olabilir misiniz?

• Elektriği kombi yanındaki şalterden alabilirsiniz benimki öyle ama nasıl alırsınız bişey diyemem bilgim yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan10tr

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ
     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ
     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ

Yardıma ihtiyacım var. Elektrik bağlantısını nereye yapmam gerekiyor ve kullandığım kablo doğru mu? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözdüm arkadaşlar, biraz panik yaptım sanırım, alıcıdan geleni de kombiye bağlayacağım diye düşündüm bir an, kafa gitti , sonra toparladım 🙂 sonuç oldu çalışıyor sıkıntı yok şükür

• Eca rtf 176 için kombiyi çalıştırma parametreleri ne olmalı sizce? Yani 23 set ayar iken kaçta devreye girip kaçta devreden çıkmalı? Bunun bir optimum ayar var mı? Ev yalıtımı çok iyi kolay kolay soğumuyor, petekli
  • okan10tr O kullanıcısına yanıt

ECA 176 sanırım fabrikasyon olarak üst 0,4 alt 0,2 olarak geliyor bu fazla dalgalanma demek, üst sınırı 0,2 alt sınırı 0,0 ayarlarsanız çok daha konforlu olur, kullanım kılavuzunda nasıl yapılacağı yazıyor olması lazım.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, evet fabrikasyon öyleydi, ben -0,2 +0,2 yapmıştım, dediğiniz gibi yapayım daha mantıklı geldi  ODA TERMOSTATI SEÇİMİ 

• ECA 176 RF kullanıyorum. 1 yılda düğme sapıttı. Çalışıyor ama sıcaklık ayarı yaparken istenen rakamı bulurken saçmalıyor tutturmak zor. Yoksa güzel cihaz.

2 gündür interneti epey gezdim. Şöyle 2000 tlye babamlar için adam gibi ürün göremedim.

Kablosuz, 0.1 veya 0.2 hassasiyetli. Derece ayarı da 23.2 gibi ayarlanabilir. Bağlantı sorunu yaşatmayacak, malzeme kalitesi sağlam.

En mantıklısı Honeywell T2R gibi. Azıcık daha çıkmak lazım.

Dediğim özelliklerde haftalık vs aslında ihtiyacı olmadan bir ürün yapılmamış. Hep bir iki firmanın tüm firmalara ürettiği ürünler dolaşıyor.

Koca Bosch, Buderus, vs vs RF176 aynı kasayı kullanıyor. Sağlam olsa sorun değil. Onlarda da düğme sorunu rapor edilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 9 Aralık 2024; 13:56:4 >
  • Forumun yüzde 80i t3r kullanıyor bence maceraya gerek yok t3r alın derim zaten parasını çıkaracak kendisi.
  • Arkadaşlar selam,

İzmirde oturuyorum fakat rakım olarak yüksek sürekli rüzgar alan bir yerdeyim. Evde yerden ısıtma var kombi derecesi 35te bütün at çalıştı fatura 1250 lira geldi, şort tshirt oturmaya yetiyor bu sıcaklık. Kombi demirdöküm atron condense, termostat yok. Termostat alsam faturada çok bir değişiklik olur mu gerek var mı sizce?
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    Termostat ile surekli kazan sicakligi ile oynamak zorunda kalmadan evin icini istediginiz konfor derecesinde tutabilirsiniz, ayrica kisin bu sekilde oturacaginiza uzun kollu bir gomlek ile oturacak derecede ayarlarsaniz ciddi tasarruf edersiniz.

Hocam düşününce doğalgazı max 3 ay daha yakıcam, aylık 1000 lira tasarruf sağlamayacaksa çok ta gerek var mı diye düşünmeden edemiyorum. Kiracıyım en nihayetinde.

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Eğer Oda termostatının içini açarsanız, sıcaklık ayarlamaya yarayan tekerleğin, içeride mouse larda da kullanılan bir encoder i çevirdiğini görürsünüz.

Bu çevrilen yere contact cleaner diye tabir edilen yağsız temizleyicilerden sıkıp biraz sağa sola çevirirseniz, sorununuz büyük ihtimal ile çözülür diye düşünüyorum.

1000 tasarruf saglamaz ama belki yalitim konfor bakimindan isi kaybi yoksa 2,3 ay da 1000 tl tasarruf saglamak bile mantikli,1 sezon da ot parasi cikar.Diger seneler tasarruf yaptirir

Aylık 1000 TL tasarruf tabii ki olamaz, kiracı iseniz bu aç/kapa termostatlar her kombiye uyduğu için gittiğiniz yerde de kullanma imkanı olur, sadece 1 yıllık düşünmeyin. Termostatınız olursa sezon başında kombiyi 40 derecede açarsınız, sezon sonunda kaparsınız, geri kalan her işi sizin yerinize termostat halleder. Bu tarafını da düşünün.

• Arkadaşlar daha önce paylaşılmıştır belki bilemiyorum, paylaşıldıysa şimdiden özür.

Isı pay ölçerli, yerden ısıtmalı eve oda termostatı takabiliyor muyuz? Evin dış kapısının 2 metre solunda ısıpay ölçer cihazı var, evin içinde de alt ve üst katta kollektör var sadece. Normal radyatör olsa termostatik vana ile çözülebilirdi de yerden ısıtma olunca bunu ölçen cihaz aklıma gelmedi. Takılıyor ise cihaz önerebilir misiniz?

• apollonx kullanıcısına yanıt

Yapılabilir ama tek tek oda kontrolü çok masraflı olur, onun yerine en azından katları ayrı ayrı kontrol edecek kollektör girişine termostatik vana takılabilir.

www.kontrolyum.com
    Tek Termostat ile Kontrol Edilebilen Yerden Isıtma Sistemleri
    https://www.kontrolyum.com/tek-termostat-ile-kontrol-edilebilen-yerden-isitma-sistemleri

Zaten sadece salonu ölçsün yeter hocam. Kollektör üzerinden yapılanlar salonun olduğu alt kat için çok sıkıntılı çünkü portmantonun içine koymuşlar ve çok kötü bir yere denk gelmiş, işçilik çok kötü. Kollektörden değilde ısı pay ölçerin oradan takılıp suyu kapatıp açabilecek sistem var mı onu merak ediyorum.

• apollonx kullanıcısına yanıt

ısı payölçerden sonra veya önce vana konabilir ama apartman müsaade eder mi soru işareti, ayrıca oraya elektrik çekmeniz gerekecek o da yine ortak alan olduğu için birilerinin gözüne batabilir.

Teşekkürler hocam. Her türlü baş ağrıtacağı kesin bu olayın.

• 
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.