Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (388. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: awybil Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.840
Cevap
163
Favori
373.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     ODA TERMOSTATI SEÇİMİ

Merhaba. Vaillant turbotec plus vuw tr 282/3-5 model kombime termostat bakıyorum. Kombimin özelliklerine baktığımda modülasyon özelliği olup olmadığını anlayamadım. Bir sitede 36kw olan modelin modülasyon aralığı olduğu yazıyor. Bendeki model 36kw olmadığı için modülasyonsuz veya zayıf modülasyonlu mu oluyor? Vrt 50/2 termostat alacaktım ancak özelliklerini kullanamayacaksam on/off termostat alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kereta kullanıcısına yanıt

Her kombinin modulasyon özelliği vardır, sadece modulasyon aralığı değişkendir, kombinin kullanma kılavuzuna baktığımda min 9,5 KW ya indiği görülüyor bu da demek oluyor ki 1/3 modulasyonu var. Kullanılacak yere göre değişmekle birlikte biraz düşük bir modulasyon oranı, ancak zaten modulasyon aralığı yetmeyince kombi kendi alevi kesip ısıtmayı durdurarak da bir nevi modulasyon yapmış oluyor. Aslında kombilerin ısıtma devreleri gereksiz büyük, ancak ısı üretimi tek yerde olduğu için mecburen sıcak su için güç yüksek tutuluyor. Yoksa kombiler gerçek güçlerini kullansalar kimse kombiye elini bile süremez, 24 KW kombi bile bir saatte 2,4 m3 gaz yakma kapasitesine sahip, düşünebiliyor musunuz bir günde full alev boyu 24 saat yansa 57 m3 gaz tüketebilir ki bu gün bunun karşılığı 550 TL falan.

• Bu fiyatlar ne olmuş böyle aklım almadı, 2020 yılında Honeywell t3r termostatı 300 küsür fiyata almıştım sanki yanlış mı hatırlıyorum acaba. Şimdi yeni bir termostat lazım hesaplı bir şey bakayım dedim almaya değecek olanlar 3binden başlıyor. Bir de eca 176 modeli hesaplı. Vay be

• okan10tr O kullanıcısına yanıt

amazondan 3 tanesini kargo dahil 750 veya 780 TL ye aldığımı hatırlıyorum, resmen bedavaya almıştık T3R leri.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Sizi o zamanlardan hatırlıyorum hocam, tekrar yazılarınızı gördüğüme de memnun oldum, o dönem de bilgilerinizden tecrübelerinizden faydalanmıştık  ODA TERMOSTATI SEÇİMİ  şahsen ben bankacıyım ama fiyat algısı bende dahi hala oturmadı. Sonumuz hayrolsun  ODA TERMOSTATI SEÇİMİ 

• ECA 176 RF şu an en mantıklı termostat gibi, her ne kadar 0,2 derece hassasiyetli olsa da parametre ayarından bu 0,0 olarak bile ayarlanabiliyor, bu şekilde alt veya üst sıcaklıktan herhangi biri 0,0 olarak ayarlanırsa 0,2 derece aralıklı çalışmış olur ki kolay kolay kimse 0,2 derecelik bir düşüşü hissetmez.

Evim ara kat, ısı yalıtımı oldukça iyi diye söyleniyor(bu evde ilk kışım olacak) ,bireysel kombili, petek var yerden ısıtma değil, bu termostatta tpı yok, bu şartlardaki bir ev için eksiklik olur mu tpı olmaması sizce, yoksa diğerlerine göre neredeyse 3te 1 maliyetine bunu alıp geçsem mi acaba?

edit: hatta sanırım bunun bir de 177rf modeli vardı, programlama falan da yapılabiliyordu, onun satışı yok sanırım ilginç şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan10tr -- 10 Kasım 2024; 14:25:3 >
    Merhaba, eca rf 176 için alt ısı 0.1 üst ısıyı da 0.0 yaparsanız. Peteklerdeki ısı ataletiyle bir sure daha ev ısınmaya devam edecektir.. zaman içinde kendinize uygun değerleri bulursunuz zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blc26 B kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim sağ olun ODA TERMOSTATI SEÇİMİ 

petekli sistemde çok farkedeceğini düşünmüyorum, programla falan işim olmaz diyorsanız rahatlıkla alabilirsiniz. Bu termostat da honeywell üretimi olabilir gibi geldi bana çünkü benzerleri bosch ve buderusta da var.

• merhaba

yerden ısıtma şeklinde daikin vz premix 26 kw kombim var kablosuz ot önerirmisiniz

• XingO X kullanıcısına yanıt

her türlü ısıtma ve kombide termostat kullanmak iyidir, tasarruf yapamasanız bile konforunuz artar.

• Bugüne kadar. aldığım beyaz eşyalarda bosch beni hiç pişman etmedi.

Acaba oda termostatında da şu marka/markalar en iyisidir diyebileceğiniz var mı?

mesela en kötüsü içine GENERAL life diyebilirim.

Önceki mesajları da okuyacağım elbette ama kış başlamışken hızlı karar verme imkanım olursa daha iyi olur.

• brskzlky B kullanıcısına yanıt

İnşallah almamışsınızdır. tesisatçıya olmuşken en iyisi olsun dedik maalesef ona güvendik. Maalesef yanılmışım rezalet bir ürün seçmiş. Zaten yorumlardan da belli nasıl bir firma oldukları. Bedava verilse almayın hemen uzaklaşın. Şimdi bir de bunla uğraşmam gerekecek.

• Baykan saturn premix kullanıp oda termostatı da olanlar varsa tavsiye alabilirim. Evde yerden ısıtma var.

• yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    General bende kullandım size katılıyorum. Honeywell t3r geçtim çok memnunum tavsiye ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1kemal2 1 kullanıcısına yanıt
    Selamünaleyküm bence aşırı 60 derece aşırı yüksek Bosch kombi kullanıyorum yoğuşmalı da değil tavsiye edilen sıcaklık ayarı 45 ile 50 derece aralığı normal soğuklarda 45 kar vesairelerde ise 50 derece dir. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum ancak evim çok şükür izolasyonludur tabii izolasyon yaptırmayanlar için durum farklı olabilir.( Bosch oda termostatını kullanıyorum.Evin bütün dışa bakan cephelerini içten 2 santimlik köpük ve üzerine alçıpan yaptırmıştık ve gayet memnunum çok şükür size de tavsiye ederim çok faydasını gördüm eğer dış cepheniz köpük değilse dışarıdan eğer dışarıdan mümkün değilse içeriden köpük mutlaka yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denız_23 -- 18 Kasım 2024; 2:4:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostlar ben konuya balıklama atlatacağım ama bu işlerden hiç anlamadığım için çaresizce belki buradan yardım bulurum dedim.

Kiracıyım, evde eski bir kombi var Alarko Trendy diye. En düşük seviyede yakmama ve sürekli yakmamama rağmen geçen kış 2500k fatura ödüyordum, şimdi de daha sadece 10-15 gündür ve çok az yakmama rağmen 1k gelmiş fatura, 93m3 tüketim yapmışım ama gerçekten çok çok az yaktım ve en düşükte, 1 seviyesinde. Bundan eminim.

187'i aradım kaçak mı var diye, müşteri hizmetleriyle görüştük kapıdaki sayaca baktırdı falan her şey normal dedi. Çatı katta oturuyorum, yan komşu da Almanya'da ev hep boş, alttaki de çoğu zaman yok bunların da etkisi vardır illa ki.

Oda termostatı bana çare olur mu, olursa hangisi kombime uyar yardımcı olabilecek var mı acaba?

• WithQuasimodo kullanıcısına yanıt

Çok gelmesinin asıl sebebi geçen sene 6 lira civarında olan metreküp fiyatının bu sene 10 TL civarında olması. Çok yakmanız için her türlü dezavantajınız mevcut. Çatı katındasınız, altınız da boş. İzolasyon konusuna değinmemişsiniz, bir de izolasyon yok ise sizin az yakmanız pek mümkün değil, ancak ev yeterince ısınıyor ise oda termostatı bir miktar daha az yakmanızı sağlayabilir. Ancak bunun bir garantisi yok. on/off dediğimiz her termostat hemen her kombiye uyar. Ama termostat fiyatları da uçmuş durumda.

Hocam mesajınız için çok teşekkür ederim. Maalesef izolasyon da yok. Ama anlayamadığım, komşuların da faturalarına baktım, en yüksek fatura benim ve 1'de yakıyorum yani, en düşükte, bazen 1'in bile altına alıyorum, gece kapatıyorum. Dediğim gibi geçen sene de böyle az yakmama rağmen 2500 geliyordu. Birileri "sen kapatıp açıyorsun ondan çok yakıyor" dediği için kapatmamayı, hep aynı seviyede 7/24 çalıştırdım ama gözle görülür bir fark olmadı, hatta biraz daha fazla geldi. Yani ne yapacağımı şaşırdım. Ev sahibim de hiçbir şeyle ilgilenmeyen, hiçbir masrafı ödemeyen, asansör tamir parasını bile bana yılan biri maalesef...

• 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.