Şimdi Ara

Oda termostatı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Malum kış artık kendini gösterdi kombiler açıldı. Oturduğum evde yerden ısıtmalı salonda oda termostatı var. Ben salonu kullanmıyorum ufak odayı kullanıyorum. Salonun vanasını kapattım termostatıda kapattım fakat kombi devreye girmedi. Termostatı açıyorum kombi hemen çalışıyor. Derecesini 0 a getiriyorum yine kombi kapanıyor. Termostatı 25 e ayarlıyorum oda ısınmadığı için kombi hiç durmadan çalışıyor diğer yerler sıcak. Kombide 50 derece ayarlı hiç durmadan çalışıyor. Ben salonu kullanmayacağım nasıl bir çözüm olabilir bu işin

Termostatı kapatınca kombiyi kış moduna manuel alıyorum kombiden ama yine çalışmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• phyask0 P kullanıcısına yanıt
    radyatörlerin eşit ısınabilmesi için reglaj ayarı yapılır.
    Reglaj ayarı ile tüm radyatöre aynı su miktarı gider. Tesisatın kaç kola ayrıldığı tespit edilerek tesisatındaki aynı kolda olan radyatörlerin tüm alt (dönüş) vanalarını kapatırız. Daha sonra ilk radyatörden başlayarak 1. radyatör 1 tur, 2. radyatör 2 tur, 3. radyatör 3 tur şeklinde devam edip son peteği sonuna kadar açarsak reglaj ayarını tamamlamış oluruz. Son radyatör de ilk radyatör gibi ısınacaktır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • termostadı devre dışı bırakacaksınız, ya da termostadı daha düşük bir ısıya ayarlayıp sorunu çözebilirsiniz, ısıtılmayan oda için 25 çok yüksek 20 dereceden başlayarak ve giderek azaltarak deneme yanılma metodu ile diğer odaların ideal sıcaklığı ulaştığı değeri bulabilirsiniz,
  • Radyatör yok bende. Yerden ısıtma için de aynısı geçerlimi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phyask0

Radyatör yok bende. Yerden ısıtma için de aynısı geçerlimi acaba?
    yerden ısıtmada olmaz herhalde
    her yere eşit su gidiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.