Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
17
Favori
13.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek kimse ODTÜ bilgisayar ile ilgilenmiyor herhalde :) geçen senelerde soru yağmuru oluyordu bu sene işler kesat :D
  • Hocam sanırım yakında aselsan havelsan vs savunma sanayii şirketlerinden hollanda Almanya vs ülkelere çok fazla geçen olmuş işi bırakıp. Böyle olunca da artık çalışanları burada tutabilmek için başlangıç maaşları 8-9 k olmuş diyorlar. Doğru mudur?( bende Odtü bilgisayarda 1. Sınıfa geçtim hocam)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam geçen seneler bilgisayardan mezun okup tavsiye konusu açan 1-2 kişi en fazla çıkıyodu. Bu yıl en az bi 15 konu gördüm heralde bilgisayar okuyan veya mezunun açtığı:) öyle olunca millet doygunluğa ulaştı. Yoksa bölüme ilgi çok fazla, bu yıl tahminim 1600-1700 lere kadar gelecek taban sıralama

• @said 06 hocam doğrudur. Maaşlarda yüksek zamlar yapıldı yakın zamanlarda. Dediğiniz miktarlar tam değil ama, giriş maaşları cidden çok artırıldı. Özellikle aselsan'da baya maaş zammı yapıldı, ama diğer savunma sanayi şirketleri o kadar fazla değil. Ama genel olarak büyük şirketlerde maaşlar birbirine yakın oluyor genellikle.
  • Hocam TÜBİTAK 'ta neler yapıyorsunuz bir yazılım geliştirici olarak? Daha akademik konularla mı ilgileniyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ingilizceyi nasıl udemy den anlayacak kadar geliştirdin
  • @obenozgur Hocam biz genellikle bakanlıkların dijital dönüşüm ihtiyacını karşılıyoruz. bu işte interaktif vergi dairesi veya diğer e-devlet uygulamaları gibi normalde elden yapılan işlemlerin dijital ortalardan yapılmasını sağlayacak büyük çaplı web tabanlı yazılımlar geliştiriyoruz. Akademik pek çalışmıyoruz, bizim kurumumuz biraz daha uygulamaya ve ihtiyaçlara çözüm bulmak üzerine çalışıyor.
  • @I am Tony Montana hocam hazırlık sağ olsun ingilizcenizi çok iyi bir yere çıkarıyor zaten. Gerisi ise kendinize kalmış bir şey. Devamlı kitap okumak, bir şeyler dinlemek, ara ara yabancı sitelerde bir kaç bir şey yazmak, notlarınızı ingilizce almak vs çok yardımcı oluyor.
    Hocam bu kurs (Spring Framework) size istediğiniz projeleri yapabilecek kadar yetkinlik verdi mi? İş/staj bulmanıza yardımcı oldu mu? Udemy kursları genellikle hayal kırıcı oluyor da o yüzden çekingen davranıyorum.
  • Hocam 777. oldum. Bilkent mi ODTÜ mü? Yurtdışında yaşamak istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3100. oldum. ODTÜ ee tutmayacak gibi TOBB'dan hiç bahsetmediniz. TOBB ee nasıldır? Etrafınızda okuyan eden var mı ?
  • @Yalmavuz hocam bu back-end için gerekli bir kurs, projenin tamamını tek başınıza yapmanıza yetmez, ama size web'in nasıl işlediği, genel mantık nasıldır vs yönünden çok güzel bilgi verir. Ön yüz tasarımı için de diğer attığım kursa bakabilirsiniz. Onunla beraber hemen hemen her projeyinin temel taşlarını atabilirsiniz, tabii web camiası bundan çok çok daha büyük, ama bu iki kurs size iyi bir fikir verecektir. Ben bu konseptleri zaten biliyordum, bazı şeyleri pekiştirmek için aldım. Ama size çok rahat bir biçimde staj bulmanızda yardımcı olacaktır. Katılıyorum, udemy'nin kursları genelde çok dandik oluyor, ama bu iki kursu ben yeterli buldum, sizi orta dereceye getirecek kadar bilgi veriyorlar. Her şeyi vermiyorlar, ki veremezler de zaten, ama yeterince detay veriyorlar bence.
  • @crystal_ship hocam ODTÜ genelde yurt dışı için daha iyi, zira tanınırlığı daha yüksek oluyor. Da niye herkes yurt dışı istiyor arkadaş güzel ülkemizin suyu mu çıktı :) sizin gibi başarılı arkadaşları ülkemizde kalsa daha iyi olur açıkçası, bu ülkeyi daha iyiye götürecek olan bizleriz. Herkes kaçıp giderse kim ilerletecek bu ülkeyi :) Üzüyor açıkçası bu kadar çok kişinin yurt dışı demesi.
  • Hocam öncelikle iyi günler ben c++ öğrenmek istiyorum bu durumda bana tavsiyeniz ne olur ?
  • @cynox hocam TOBB hakkında çok iyi şeyler duymuyorum açıkçası. Onlarda biliyorsunuz yazın da tatil yok, staj yapmanız gerekiyor. Bir de öğrenci profilinin çok iyi olmadığını duydum, özellikle full paralı olanlar durumu aşağı çekiyor gibi sanırım. İTÜ, YTÜ, Bilkent yarım burslulara bakmanızı tavsiye ederim.
  • @_Gmn_ hocam amacınıza bağlı. C++, sektörde bazı alanlar haricinde çok fazla kullanılan bir dil değil. Genellikle biraz daha düşük seviye dediğimiz network, işletim sistemi, simülasyon gibi performans gerektiren yerlerde kullanılıyor. Eğer progralmalamyı öğreniyorsanız C++ fena bir dil değil, fakat endüstriyel olarak düşünüyorsanız, ve zaten programlamayı biliyorsanız java veya javascript öneririm. Programlamaya yeni başlamak için de benim önerim aslında C++ değil ya C ya da python olacaktır, bizim okulda mesela önce python öğretiliniyor, sonra C sonra C++.
  • Mezun olur olmaz yurt dışına çıkan kaç kişi var sizin bölümde, sanırım bu konudaki en iyi mühendislik bilgisayar bu doğru mu?
  • Bir EE'ci yapay zeka üzerine yoğunlaşmak istese ne kadar başarılı olur? Bu konuda önerebileceğiniz kaynaklar var mı? Teşekkürler.
  • @Philoelectronica hocam ilk soru için: direk yurt dışına çıkan fazla kimse yok açıkçası, en fazla bölümün %10'u dur ki bunların da nerdeyse hepsi yüksek lisans/doktora için gittiler, yani direk bir şirkete çalışmaya giden benim bildiğim 1 kişi var o da hayvan gibiydi zaten :) ikinci kısım için ise bilmiyorum açıkçası yani gidip her bölüme sizin yurt dışına çıkma oranınız ney diye sormadım açıkçası :)

ikinci soru için ise biraz zor hocam. yani önce kodlamanın temellerini iyi bliyor olmanız lazım, sonra python biliyor olmanız lazım. ondan sonra yapay zekayı öğrenebilir. kaynak için ise coursera'da Anrew Ng'nin verdiği Machine Learning ve Deep Learning dersleri var, onlara bakmanı tavsiye ederim. yine course'da AI'a giriş dersleri de oluyor, oralardan bakabilirsin. Eğer illa yapay zeka üzerine yoğunlaşcam diyorsan yüksek lisans yapabilirsin, biraz daha sağlam olur.

• hocam çok gereksiz klişe sorular sorayım, bu da lazım:dd
    odtü'deki kalabalık bir engel mi yoksa rekabet ve takım çalışması açısından iyi mi? belki sizi hiç etkilememiş de olabilir, bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ettim.
    okulun sunduğu imkanlarla ilgili sıkıntı/zorluk yaşadığınız oldu mu? bazı şeylerin yeterli gelmediği zamanlar?
    ortalamayı yüksek tutmak ceng adına 0-10 scale'inde hangi zorlukta? çalışkan bi eleman (ben xd) düzenli devam ederek zorlanmadan bitirebilir mi okulu? yoksa illa kafanın patladığı, sabahlamalı günler yaşanacak mı? tabii olacaktır ama sürekli mi?
    hazırlık sürecinde calculus vs çalışılır mı, nasıl daha iyi değerlendirilebilir kendi deneyiminizle? benim herhalde günlük ders saatim az olur. almancayla fransızcayı biraz daha iyileştirmek istiyorum ama derslerle ilgili bir şeyler de yapılabilir diye düşünüyorum.
    bir de lisans sürecinde burs ve yurt dışı staj/exchange/başka şeyler adına şimdiden önerebileceğiniz neler var? kesinlikle yapın/yapmayın diyeceğiniz şeyler?
    evet bu kadar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.