Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
17
Favori
13.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hedefim eem şu an önlisansdayım 1.sınıfta c++ verdiler direkt fakat sınıftan ötürü çok verimli bir ders olmadı bende kendim öğrenmek istiyorum.Peki sektörde bir adım öne çıkmak için hangi dili önerirsiniz hocam?
  • robotfrom1984 R kullanıcısına yanıt
    dur çok fazla soru var :D tek tek gideyim:
    Hocam kalabalığı engel olarak tanımlayan ilk kişi siz oldunuz herhalde, genellikle fazla rekabetçi diye eleştirilir. Ama benim görüşüme göre kesinlikle iyi bir şey, her kesimden adam oluyor böylelikle. Arkadaş bulmak işi kolaylaşıyor. Ve rekabet istiyorsanız size bol bol rekabet sunuyorlar zaten. benim iyi bir arkadaş ortamım vardı, yardımlaşırdık kendi aramızda iyi anlaşırdık, ki hala da sürekli görüşürüm hepsiyle. O yüzden bir engel olarak görmüyorum çok kişi olmasını.
    imkanlarla ilgili pek problemim olmadı açıkçası, burda tam olarak kastettiğiniz şeyi anlamadım açıkçası.
    yüksekten kastını 3.60, 3.70 üzeri ise 8-9 derim. ama 3-3.50 arası derseniz 6-7 derim. tamamiyle sizin hedefinize ve çalışma miktarınıza bağlı. okulu bitirmek çok kolay hocam bu arada onu söyleyeyim(yani göreceli olarak diyeyim). ortalamayı 2 ye sabitleyip de okulu bitirebilirsiniz, yani düzenli çalışan biri için okulu bitirmenin zor olacağını düşünmüyorum. ben açıkçası hiç sabahlamadım çok şükür bütün üniversite yıllarımda, çünkü sabahlamak demek bir işi zamanında yapmamışsınız demek bizim bölümde :) zorlandığım vakitler tabii ki oldu, özellikle 3. sınıfın 2. dönemi çok zordu, ama bir şekilde atlatılıyor. makina kadar manyak değil bizim bölüm merak etmeyin :)
    hazırlıkta ben full yattım hocam ya :) bence o kadar abartmaya gerek yok, her şeyin bir vakti zamanı var bence. eğer çok istiyorsanız bence calculus değil de programlamaya yönelik şeylere bakın bence, çünkü calculus'u falan tek başına öğrenmeniz çok zor ama python dır c dir bunları tek başına öğrenebilirsiniz bence. ben genelde yattım, pişman da değilim açıkçası :) ha yattım dediğim bölüme göre yattım, ingilizceyi çok iyi öğrenecek şekilde çalıştım ama ingilizceniz iyiyse çok kolay aslında hazırlık, dinlene dinlene geçebilirsiniz, ki bence gerekli zira bölüm baya zorlayacak, kendinizi kastırmanın da bir alemi yok.
    burs veya yurt dışı konusunda pek bilgim yok açıkçası, ben çok tasvip etmiyorum erasmus vs. çünkü bölüm düzeninizin her türlü içine ediyor, dersleri saymıyorlar vs. onun için öğrenci işlerinde bilgi alın, benim çok fikrim yok açıkçası.

• manesfirst M kullanıcısına yanıt
    çok tuttum sizi farkındayım :)) imkanlardan kastım kütüphane, lab, ulaşım vs gibi şeylerdi. bir de bir "bayan" olarak bolumde kiz durumu kritik mi yoksa daha mi dengeli hahah?
    staja daha erken baslama durumlari var mi mesela 1-2 yazinda karsiliksiz bir seyler ogrenebilecegim isler? merak ettigim baska bi sey de kendi basima ne zaman bi seyler yazip calistirabilcek duruma gelicem github acicam fln(:D), daha yaratici isler yapabilcem??? cok biased bir soru oldu ama daha farkli ifade edemedim. bir seyler uretme konusunda daha ozgur olabilecegim bir zaman lisansta gelecek mi kisaca. tesekkur ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @_Gmn_ hocam EE istiyorsanız C++ iyi bir dil. EE'ciler genelde network, gömülü sistemler, similasyon gibi şeylerde yönelebiliyorlar eğer bilgisayarcı işi yapmak istiyorlarsa, o yüzden C++ iyi bir tercih. Eğer EE işi değil bilgisayarcı işi yapayım derseniz java veya javascript öneririm açıkçası, bu ara web alanında en popüler dil bu ikisi.
  • robotfrom1984 R kullanıcısına yanıt
    ya imkanları konusunda soracak son kişi benim muhtemelen :) çünkü ben onlardan çok fazla yararlanmadım. Arabam vardı çok şükür o yüzden okulda çok uzun süre kalmadım, ders çalışmak için falan eve geliyordum. Ama genel olarak iyi olduğunu biliyorum. Lab'larda yoğun zamanlarda yer bulunamayabiliniyor, özellikle sesli lablarda. Sessiz lablarda boş yer oluyor genelde. Son zamanlarda ders çalışma yerlerinin azlığı biraz problem olmaya başlamıştı, diğer bölümlerden de gelenler oluyordu ama son durum ne bilmiyorum. Ulaşım da gayet rahat, sürekli ring dolaşıyor, belediye otobüsü de konmuş sanırım yakın zamanda sanırım. Zaten A1 girişinde sürekli otostop çekebilirsiniz, insanlar alıyor, içeride bir yerde bırakıyorlar sizi.
    Evet meşhur soru geldi, gelmeden olmazdı zaten :) Her sene sorulan fix sorulardan biri de bu herhalde :) Şöyle: %80'e %20 gibi bir dağılım var, kız sayısı hayliyle az, belki 20 bile iyimser bir rakam olacak, denge falan yok :) mühendislik bölümlerinin genelinde böyle, bir ikisi hariç. orada yapcak fazla bir şey yok.
    staj için gönüllü staj yapabiliyorsunuz, ama genelde firmalar 1. sınıfları hiçbir şekilde kabul etmiyor, çünkü 1. sınıfın sonunda kodlama hariç hiçbir şey bilmiyorsunuz. 2. sınıfın yazında zaten zorunlu staj var. Kendi başınıza bir şeyler yapma ben en iyi ihtimalle 2. sınıftan sonra görüyorum, ki bu hani kendi çabanızı bir miktar koyduğunuzu var sayarsak. 2. sınıfı bitirmeyen biri çok bilgisayar mühendisliği ile ilgili fikri olmuyor. github hesabı falan açabilirsiniz, sıkıntı yok. ben ödevlerimi falan atıyordum, siz de yaptığınız ödevleri koyabilirsiniz size kimse elinize vurup koyma demez :) ama kendi kendine üretebileceğin şeyler belki 2'den sonra muhtemelense 3'ten sonra olacaktır diye tahmin ediyorum. özellikle genelde 3. sınıfın stajı baya verilmli oluyor.

Kaçıncı sınıfta işe başladınız ?

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    4. sınıfın 2. döneminde yarı zamanlı olarak başladım
  • Course capacity is full hikaye mi ?

• Değil hocam yani arada bazı dersleri almakta zorlanıyoruz ama bu tüm okullarda oluyor odtüye has bir şey değil

• Günceldir

• Hocam selam,

ODTÜ Kuzey Kıbrıs hakkında bir bilgin var mı ? Diploma, hocalar vs. Bilgisayar Mühendisliği yazmayı düşünüyorum %50 bursla.
  • 38k geldi sinav sonucu bu siralamaya marmara bilgisayar yazsam bolum turkce beni cok kotu etkilermi turkce olmasi kendim ing ogrenip halledemezmiyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam hayvan gibiydi derken çok mu çalışıyordu demek istediniz nasıl çalışıyordu örnek verir misiniz teşekkürler

• Yurtdışı olayı hayal mi,yani illa yüksek lisansı yurtdışında yapmadan yurtdışında çalışmak çok mu zor,bilgisayar yurtdışı için en açık bölümlerden birisi ama bunları da duyuyorum

• MrLaderis kullanıcısına yanıt
    hocam çok bir bilgim yok açıkçası, bu sene bir stajyerim KKK'den gelmişti. bilgi düzeyi fena değildi ama şimdi ne desem yalan olur. KKK mezunu birine sorarsanız daha net cevap verecektir.
  • Başarınızdan dolayı öncelikle sizi tebrik ederim hocam.
    Benim sorum 34-35 yaşında bilgisayar mühendisliği okunmaya başlanır mı?
    ODTÜ bilgisayar mühendisliğini kazansak bile 39-40 yaşında yeni mezun bir bilgisayar mühendisi olmak büyük bir dezavantaj oluşturur mu? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropist -- 17 Temmuz 2019; 20:42:14 >
  • adımadım1 A kullanıcısına yanıt
    hocam kendiniz öğrenebilirsiniz tabii ki, daha zor olur ama yapılamaz diye bir şey yok. fakat ingilizce şart onu söyleyeyim, bir şekilde öğrenmeniz lazım. ama imkanlar çok gelişti, internetten bile oturduğunuz yerden ingilizceyi çatır çatır öğrenme imkanları bulunuyor artık.
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    yani adam bölümü bilerek gelmişti. önden dersler falan aldı kodlamayı iyi bildiği için falana. diğer bazı arkadaşlarım kadar fazla çalışmıyordu belki, ama genel olarak çok çok iyiydi, kodlama konusunda aşırı becerikliydi, zaten mat'dan çap yaparak bitirdi hani öyle söyleyeyim :)
  • Hocam Computer Science da hangi alanda çalışıyorsunuz,data science ile ilgili tecrübeleriniz var mı?
  • bel air B kullanıcısına yanıt
    hocam gerçekten zor. yani dediğim gibi bizim dönemden direk çalışmaya gidebilen 1 kişi oldu. genelde işler şöyle işliyor: sizi hayvan gibi bir algoritma mülakatına alıyorlar, bazı arkadaşlar aylarca çalışıp hazırlanıyorlar. dilinizin akıcı konuşacak kadar iyi olması lazım, bazen IELTS, TOEFL gibi sınav isteyenler de oluyor. onun haricinde amerika vs zaten hayal arkadaşlar, özellikle trump'ın çıkardığı göçmen yasaları ile kimse islami bir ülkeden çalışan almak istemiyor, ha keza avrupa'da artan islamafobi ve ırkçılık da Türkiye'den çalışan alınmasını zorlaştırıyor, vizelerdir, oturma iznidir, çalışma iznidir vs. işler baya zor oluyor yani.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.