Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
17
Favori
13.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    doğru diyorsunuz hocam, zaten iyi üniversitede girememişiz bari mesleğimizi yapmak için çabalayalım yani :D ben mezuna kaldım ama öyle yerlere giremeyeceğim kesin. benim amacım matematik okuyup yazılım yapmaktı, kurslara falan gitmeyi düşünüyordum hiç vaktim olmayacak sanırım üniversiteye gidince
  • bounmatematik B kullanıcısına yanıt
    yani matematik okuyup yazılıma yönelmek istiyorsanız ekstra çaba sarf etmeniz gerekecek, çok kolay olmaz baştan söyleyeyim.
  • merhaba hocam!

muhtemelen çok fazla işittiğiniz bir soru ama sayısal 1369 sıralamam var. odtü ee ve ceng arasında gidip geliyorum. öncesinde yazılım tecrübemin olmaması beni korkutuyor. bunun dışında matematik ve fiziği seviyorum, soyut şeylerle uğraşmaktan da hoşlanıyorum. sizce hangisini seçmem daha mantıklı olur?
  • hocam kendinize bazı sorular sormanızı istiyorum, eğer bu sorulara evet cevabını verebiliyorsanız bilgisayar mühendisliğinin size uygun olduğunu düşünebilirsiniz. EE hakkında bir takım bilgilerim var ama, çok detaylı bilmiyorum, onların ne iş yaptıklarını sorarsanız daha net karar verebilirsiniz.

Karşınıza çıkan bir problemi çözmek için birden fazla yol düşünebiliyor musunuz?
    Bir sorunu çözmekten hoşlanıyor, ona çözüm bulduğunuzda tatmin oluyor musunuz?
    Hızlı düşünüp, problemlere pratik çözümler bulabiliyor musunuz?
    Çözüm odaklı düşünebiliyor musunuz?
    Bir takım içerisinde çalışabiliyor, iyi bir takım üyesi olduğunuza inanıyor, insanlarla etkileşimde aktif rol alabiliyor musunuz?
    Kendi kendinize öğrenmeyi seviyor, yeni şeyleri hızlı öğrenebiliyor musunuz?

Bunlar bir bilg. müh. olması gereken vasıflar benim fikrimce.
    Benim fikrime gelince bence CENG geleceği daha parlak olan bir kariyer. Yönelim alanları çok fazla, çok değişik alanlarda çalışabiliyorsunuz. öncesinde yazılım tecrübeniz olmaması hiç önemli değil, zaten bölüme girenlerin %90'ı hayatlarında hiç kod görmemiş oluyor(ben dahil), o yüzden o konuda bir sıkıntınız olmasın.

• manesfirst M kullanıcısına yanıt
    yazdiginiz sorularin coguna cevabim evet diyebilirim. problem cozmekten hoslaniyorum, biraz inatci bir yapim var. bir seyi ogrenirken hep daha derine, cekirdege inmeye calisiyorum. genel olarak kendi kendime ogrenmeye yatkinim zaten.

acikcasi genellikle yazilimi bilgisayar muhendisi disinda da herkes yapabilir diye bir soylem oldugu icin ee'ci yazilim yapabilir ama bilg. muhendisi ee'cinin isini yapamaz diye bir algi olustu bende de. yurt disi imkanlari da onemli benim icin, ileride mumkunse avrupa/amerika'ya yerlesmeyi istiyorum. her iki bolum de bunu saglar degil mi? ee okuyup keske ceng okusaydim diyen kisi sayisi da cok, bu da benim aklimi mesgul ediyor. ee, ceng'in temeli vs. diyen de var. internette cok fazla bilgi var bolumun icinden kisilerle konusmak daha saglikli o yuzden.

tesekkurler bu arada, epey yazmissiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya şu EE'ci adam CENG'in işini de yapar algısı nereden oluştu bir türlü anlamıyorum arkadaş ya :) tamam eyvallah bazı alanlarda kesişiyoruz(gömülü sitemler, sinyal-görüntü işleme, robotik) ama iki alan çok farklıdır arkadaşlar, ikisi birbirinin işini yapamaz :) ve dediğiniz çok doğru, ben de çok fazla aslında CENG'in uğraştığı alanla uğraşmak isteyip "nasılsa gerekirse ceng işi de yaparız ya ehehuehasfa" diyenler oluyor, sonra çok pişman olanlar oluyor. bu yanlış arkadaşlar, istediğiniz bölümü seçin, hayatınızı yakmayın :) ki evet doğrudur son zamanlarda EE'deki kişiler CENG'deki bazı işlere kayıyorlar/özellikle gömülü sitemler alanında), ama bu, EE nin CENG'i kapsadığı için değil, CENG alanındaki işlerin EE alanındaki işleri domine etmesi, sektörün yavaş yavaş elektonik-mekanik çözümlerden yazılım işlerine dönmesidir. burada açıkçası EE değil CENG arkadaşlar övünmelidir bence :) EE ceng'in temeli falan değil hocam, yani evet CENG EE den türemiştir çok eskilerde, ama artık iki alan birbirinden çok ayrı. Bir EE mühendisi yapay zeka alanında çalışmak isterse ekstra çaba sarf etmesi gerekir, hadi hop üniversiteden çıktım ben CENG işi de yaparım diye bir şey yok. benim tavsiyem EE'yi de araştır biraz daha, kararını iyi ver ve diğer sektöre geçiş yapamayacağını varsayarak düşün, çünkü gerçekten çok zor birinden diğerine geçmek. en kötü bir yüksek lisans yapman gerekiyor.

• Hocam ben bilgisayar mühendisliği okuyorum, 1. sınıfı bitirdim. Python ve C dillerini öğrendim. Yaz ayında da ara ara javaya bakıyorum. Kendimi geliştirmem için neler önerirsiniz önümdeki 3 yılda? 2.sınıfta , 3.sınıfta ve son sınıfta okul harici neler yapmalıyım? Rakiplerimden farklı olarak ne yaparsam işe daha kolay alınırım? Birde ileride yurt dışında çalışmak istiyorum, bu yönde ne yapmamı önerirsiniz?
  • Straight Edge Messiah kullanıcısına yanıt
    hocam java spring ve javascript'i iyi öğrenmenizi tavsiye ederim. web programlamayı öğrenmenizi, bir web sistesi java spring ile sıfırdan nasıl yazılır tarzında web ağırlık şeyler bakmanızı tavsiye ederim, bu tarz şeyler sizi bir adım öne çıkaracaktır.
  • konu günceldir
  • Bölümümüzdeki hocalardan Pelin Angın'ın yaptığı tanıtım günlerindeki sunuma burdan erişebilirsiniz, gerçekten çok güzel bir sunum olmuş ve sıkça sorulan pek çok sorunun cevabını da veriyor kendisi:
    ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümüyoutube
    Bilgisayar Mühendisliği (ODTÜ Tercih Fuarı - 2019)
    https://www.youtube.com/watch?v=kogTG_-CjhI&feature=youtu.be

siz de çoğu kişi gibi avrupaya gitmek istiyor musunuz hocam ? aselsandan falan olduğu gibi eminim tubitaktan da olmuştur gidenler. sonuçta maaşınız ne kadar çok gözükürse gözüksün alım gücü çok düşük vergiler çok yüksek ve adalet liyakat yok ülkede.

aslında düşününce tubitak uzay falan çok havalı geliyor bana ama o kadar büyük işler yapıldığını düşünmüyorum. bu ülkeyi çekilir kılan bir şey yok benim gözümde.
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    hocam ben hiçbir zaman yurt dışına çıkmak istemedim. evet, tübitak'tan da oldu baya giden, fakat ben gitmeyi düşünmüyorum. + ikinci söylediğinize katılmıyorum, alım gücü gayet yüksek oluyor. ben şöyle söyleyeyim size, bir arkadaşım almanya google'a gitti ve vergiler hariç 4 bin euro gibi bir maaş alıyor. hani kiraların 1k euro olduğunu düşünürseniz alınan para o kadar da fazla değil açıkçası.
    ikinci kısım için ise tübitak uzay'da çok iyi işler yapılıyor. özellikle bu uydu projelerinin lokomotifi tübitak uzay'dır. ayrıca yeni kurulan uzay ajansına da destek vereceğini düşünüyorum.
    Ben bu ülkede çok değerli şeyler görüyorum. Bu ülke binlerce yıllık köklü medeniyeti olan, tarihinde sayısız başarılara imza atmış, onca zorluğa rağmen dünyada bir miktar da olsa sözünü geçirebilen, mazlumlara, mağdurlara yardımcı olan bir ülke benim gözümde. ayrıca ODTÜ gibi kaliteli bir okulda bir kuruş bile para vermeden okumamı sağlayan bu devlete ben kendimi borçlu bilirim. Amerika'da ülkenin en iyi okullarından birinde okumuş olsaydım şu an onlarca bin dolar belki yüz bin doların üzerinde borçla mezun olacaktım.
    Herkes ülkenin ne kadar rezil ve çekilmez olduğundan bahsediyor, fakat bunları değiştirebilecek olan bizleriz. ağlayıp mızmızlanmak, yurt dışına çıkmak işin kolayı. ben ülkenin çok daha iyiye gidebileceğini düşünüyorum ve bunda benim de bir katkımın olabileceğini düşünüyorum. bunun için de yurt dışını hiç düşünmedim.

yani hocam haklı olabilirsiniz bilmiyorum ama en basitinden araba ilanlarına falan bakıyorum insanın morali bozuluyor sonuçta şurda 60-80 yıllık bir ömrümüz varsa insan neden hayalindeki bir arabaya binemesin ki ?
    hocam bunların arasında itüyü nereye koyarsınız peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarmuhadayi B kullanıcısına yanıt
    Hocam itü hakkında fazla bilgim yok açıkçası ama çok prestijli ve saygın bir üniversite olduğunu biliyorum. Yakın zamanda da full İngilizce'ye geçtiler zaten bu da büyük bir avantaj tabii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar. Üniversite sınavına bu yıl girdim ve bilgisayar mühendisliği istiyorum yıllardır, malesef şanssızlıklarla beraber 95 bin gibi berbat bir sıralama yaptım ve gidebileceğim üniversiteleri beğenmediğimden dolayı mezuna kalmayı düşünüyorum. 19 yaşındayım okula 1 sene geç başladığım için yaşıtlarımdan büyüğüm yani mezuna kalırsam üniversiteye 20 yaşında gitmiş olucam ve hazırlık okursam 25 yaşında mezun olacam aksilik çıkmazsa. Sizce sektörde 25 yaşında mezun olmak sıkıntı yaratır mı?
  • yok hocam 1-2 yıldan bir şey olmaz inşallah.
  • Arkadaşlar yerleştirme sonuçları herkese hayırlı uğurlu olsun, vatana millete islama hayırlı işler yaparsınız inşallah. Eğer yerleşenlerden veya seneye düşünenlerden varsa sorularınızı sorabilirsiniz her zamanki gibi. İlk mesajda attığım Edit 2'deki makaleyi de ODTÜ'ye girenlerin okumasını tavsiye ederim, günlük yaşam ile ilgili güzel bilgiler var.
  • Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.