Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
17
Favori
13.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam duyduğum kadarıyla fazla iyi değil. genel olarak öğrenci profilinin biraz düşük olduğunu duydum, yani tam burs haricindeki öğrenciler çok da iyi değil sanırım. öyle olunca saygınlığı da az oluyor tabii. bir de orada 3 dönem okul, yazın da okul oluyor, staj yapmanız gerekiyor. çok şikayet edilen konulardan biriydi.
  • c4lifornium C kullanıcısına yanıt
    hocam eğer fazla zorlanmazsanız ben ODTÜ'yü tercih etmenizi öneririm. eğitimde ve saygınlıkta fark oluyor tabii ki. yurt için şu linke bakabilrisiniz:
    yurtlar.metu.edu.tr
    ODTÜ | Yurtlar Müdürlüğü | Oda Olanakları Ve Fiyatları
    http://yurtlar.metu.edu.tr/oda-olanaklari-ve-fiyatlari

burada maddi imkanınıza göre yurt bulabilirsiniz, daha kalabalık ve imkanları daha sınırlı olan yurtlar daha ucuz tabii. yemek işi için de eğer full yemekhaneden yerseniz günlük 4 liralık bir yemek gideriniz olur, aylık 120 lira. kahvaltı buna dahil değil. KYK burslarına ve kredisine başvurmanızı tavsiye ederim, aylık 500 lira kadar kredi alabiliyorsunuz, işe girdikten sonra da taksitle ödeyebiliyorsunuz. 500 lira cidden çok yardımcı olur, hatta tüm masraflarınızı karşılayabilir bile. maddi durumunuz iyi değilse de karşılıksız burs çıkma ihtimali de yüksek, öyle olursa çok daha iyi olur tabii. tercih sizin ama ben çok zorlanmayacaksanız ODTÜ'yü tercih edin derim açıkçası.

• Hocam İTÜ Bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Bilkent benim gözümde hemen hemen aynı seviyede okullar. Bu 4 okuldaki bilgisayar mühendlisliklerine girenin pek işsiz kalacağını düşünmüyorum açıkçası. Sıralama da ODTÜ = Boğaziçi > Bilkent > İTÜ şeklinde sıralardım, ama aralarındaki farkın çok çok büyük olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

hocam üniversite yaşamım en basit ifade ile sade idi :D çok sosyal biri değildim, genelde derslerime odaklandım. ortalamamı yüksek tutmak için çalıştım. çok da pişman değilim açıkçası, dönüp değiştireceğim bir kaç şey olsa da genel olarak üniversite hayatımdan memnundum, ve düzgün ortalama ile mezun olmanın avantajlarını da çok gördüm çok şükür. ben genellikle çok çalışırdım, hani 7/24 çalışacak şekilde değil, bilgisayar oyunlarından da çok geri durmazdım ama ortalamanın gayet üzerinde çalışırdım.
    son kısım için ise kesinlikle evet diyebilirim. hem mezun olduktan sonra insanların size bakışı, hem iş imkanları yönünden, hem de genel olarak üniversitedeki imkanları düşünecek olursak 12. sınıfta verdiğim emeklere kesinlikle değdi diyebilirim :)
    Bu cevaba ben de ekleme yapmak isterim. Bu yaz bilg. müh. bitirdim. Sektör diğer alanlara göre nispeten her şeyin not ortalaması olmadığının farkında. Yani not ortalamanızın iyi olması tabi ki gerekir fakat ortalama kasacağım diye konferanslara katılmazsanız, bireysel projeler geliştirmezseniz zararlı çıkma ihtimaliniz vardır.

Benim yaptığım iş görüşmelerinin hiç birinde bana not ortalamam sorulmadı. Belki öyle denk gelmiştir fakat çoğu arkadaşımdan aldığım bilgiye göre onlara da pek sorulmamış.

• TOBB Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2019 mezunuyum. Buradaki arkadaşlar bilip bilmeden atmasınlar. TOBB, Bilkent'ten sonra Ankara'daki en iyi vakıf üniversitesidir. Öğrenci kalitesi de gayet iyidir. Ücretli son öğrenci bile ilk 50 bin ile girmiştir. Tam burslu puanlar zaten Türkiye'de il 5 içerisindedir. Öğrenci kalitesine laf edenlerin diğer üniversitelere bakmalarını öneririm.

Akademik kadrosu çok iyidir. Hocaların hepsi yurtdışı doktorolı ve alanında uzman kişilerdir. TOBB'u hakkıyla okursanız daha okulu bitirmeden iş teklifi alırsınız. Hem de Türkiye'nin en tepesindeki savunma sanayi şirketlerinden.
  • günceldir arkadaşlar
  • tanker06 T kullanıcısına yanıt
    Hocam TOBB PC 3 dönemmiş. Nasıl oluyor yani yaz tatili olmuyor mu? Bir de TOBB da yemekhane yok diye duydum bilginiz varsa okulun + - lerinden bahsedebilir misiniz?

• Hocam Boğaziçi - Bilkent tam burslu - Sabancı tam burslu bilgisayar. Bu üçünü karşılaştırabilir misiniz? Nasıl bir sıralama yaparsınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam gunlerdir merak ediyorum ytu pc hakkinda kotu yorumlar aldimda siz ne dersiniz %30 ingilizcesi dezavantaj deil mi ytu bilgisayar icin . egitimi hakkinda bilginiz var mi ?

• bilgisayarmuhadayi B kullanıcısına yanıt
    hocam boğaziçi > bilkent > sabancı derim. eğer ODTÜ'yü düşünürseniz yardımcı olmaya da çalışırım okulumuz güzeldir :)
  • Teknikfaul kullanıcısına yanıt
    yani çok bir bilgim yok açıkçası ytü ile ilgili, ama %30 olması biraz sıkıntı tabii. aslında %30 demek %0 demek oluyor :) hacettepe de bir ara %30 ingilizceydi, kimse ingilizce ders anlatmıyordu. ama hani hazırlıkta ingilizceyi iyi öğrenirseniz zaten bölümde ingilizce fazla gelişmiyor. terimlere biraz uzak kalabilirsiniz ama o kadar problem olacağını düşünmüyorum.
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece PC değil tüm okul bölümleri 3 dönem. Lütfen internet sitesine bakın biraz. 2.5 hafta aralık ayında, 2.5 hafta nisan ayında ve 3 hafta da yaz tatili olmak üzere toplam sen boyunca yaklaşık 8 hafta (2 ay) tatiliniz var arkadaşlar. Yemekhane yok. 2 adet özel restaurant ve 1 adet ÇATI var kilo ile yemek alınabilen.

Okulun akademik kadrosu ve eğitim kalitesi çok iyidir. Hatta dediğim gibi ilk 5 içerisindedir. Mezun olduktan sonra iş teklifleri gelince daha iyi anlıyorsunuz okulun değerini. Olumsuz olarak kampüs küçük ama şimdi okulun arka tarafındaki araziye yaşam alanı yapıyorlar. Yürüyüş yolları, stadyum, cafeler ve yemekhane. Sosyal olanakları kısıtlı senede sadece 2 kez küçük şenlikler tarzı şeyler oluyor.

Onun dışında benim şikayet ettiğim bir durum yok. Yoğunluktan niye şikayet ediyim ki? Ben zaten bunu bilerek yazdım TOBB'u, 3 dönem olduğunu biliyodum, tatilin az olacağını biliyodum, yemekhane olmadığını biliyodum vs.

Burdan uzun uzun yazmıycam şimdi. Ben çalışmayı seven biriydim ve çok sükür TOBB ETÜ beni iyi bir yerlere taşıdı. Siz de çalışmayı seviyorsanız gelebilirsiniz.

• manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım hangi okulun öğrenci profili düşükmüş? Sen tabela üniversiteleri ile karıştırdın burayı heralde. Burası TOBB ETÜ. Ankradaki en iyi 2., Türkiyede ise en iyi 4. vakıf üniversitesi.

Saygınlığı azmış(!) Git bakalım şirketlere ben TOBB mezunuyum de. Direkt ortalaman da iyiyse mülakatlarda bir adım öne geçiyorsun. Şu anda savunma sanayisi TOBB mezunu dolu. Her sene Amerika'ya onlarca öğrenci gönderiyo okul yüksek lisans ve doktora için.

Gelenler 3 döenm olduğunu bilmiyo mu da şikayet ediyo? Sen en iyisi duyduklarınla değil, araştırmanla biraz buralara yorum yaz. Milletin kafasını da bulandırma.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler. Neye göre kıyasladınız? Bu üniversitelerin ne gibi avantaj ve dezavantajları var sizce?

• Mallıktır.
  • bilgisayarmuhadayi B kullanıcısına yanıt
    hocam genel olarak internetten okudukların ve piyasada gördükleri saygınlıklarla, ve tanıdığım bu okuldan mezun olanların bilgi ve görgü düzeylerine göre karşılaştırdım. bilkentin eğitiminin iyi olduğunu biliyorum, kuzenim orada okumuştu. boğaziçi zaten çok su götürmez bir üniversite. sabancı hakkında çok fazla bilgim yok, ama eğitiminin bilkent'ten daha iyi olmadığını duymuştum. ama saydığın 3 okul da gerçekten iyidir. aralarındaki farkın çok fazla olduğunu düşünmüyorum.
  • gençler bir arkadaş şöyle bir makale yolladı, benim baya hoşuma gitti bilgisayar mühendisliğiyle ilgili. bir göz atabilirsiniz, güzel fikir verecektir.https://www.technogezgin.com/bilgisayar-muhendisligi-nedir-ne-is-yapar/
  • Hocam malesef isler yolunda gitmedi ve ancak Dokuz Eylul e gidebiliyorum burda cok calissam da asla gidemeyecegim yerler var mi ? Yani boyle bisey var mi sirf uniden dolayi alinmama gibi

• exploitt kullanıcısına yanıt
    hocam eskiden vardı bu, aselsan mesela ODTÜ mezunu hariç kimseyi almıyordu :) biraz abartı tabii bu dediğim, ama cidden ODTÜ mezunlarını baya seviyordu aselsan, ama bu yargı kırılmaya başladı. hala ASELSAN, TAI, ROKETSAN gibi yerlere girmek istiyorsan kendini o iyi üniversitedeki kimseler kadar iyi olduğunu ispat etme durumunda kalıyorsun maalesef. Eğer ortalaman iyiyse ve ingilizceye hakimiyetin iyiyse, girememe gibi bir şey olacağını sanmıyorum. Ama yani herkes bu tarz yerlere girmezsen hiçbir halta yaramazsın gibi bakıyoru da, savunma sanayi bir bilgisayar mühendisinin girebileceği tek yer değil, bir çok alanda iş bulma imkanımız oluyor çok şükür. O yüzden gözünüzde fazla büyütmeyin büyük şirketleri derim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.