Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
17
Favori
13.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yurtdisi almanya amerika hollanda icin okulun onemi nedir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam siralamam 6300 İTÜ uçak ODTÜ havacılık ve İTÜ elektronik haberleşme gelme ihtimali var.Amacim savunma sanayi de çalışmak sizce ne yapmalıyım.Bildiklerinizi paylaşır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Hacettepe hakkında ne düşünüyorsunuz? Ortalamayı yüksek tutsak bahsettiğiniz büyük şirketlere girebilir miyiz?

• c4lifornium C kullanıcısına yanıt
    Hocam itü bilgisayarla ilgili ekşi entrylerine bir bakın derim. Dünyada cehennemi yaşamak gibi olduğundan söz ediliyor. Maddi durumunuz odtüde çok sıkıntı olmaz. Mezunlar derneğinden çok yüksek ihtimalle burs alırsınız zaten. Üstüne bir de kyk eklerseniz baya rahat edersiniz. Yurtlar çok ucuz, yemekhanede de öğün başı 2.25 lira öğlen ve akşam yemeği oluyor. Her türlü geçinirsiniz yani.

• exploitt kullanıcısına yanıt
    Hocam inanın bana çoğu ülkede kimse türk okullarını tanımıyor.

• Hocam çap düşünüyorum ya. Biliyorum odtü şartlarında çok ütopik ama napim bi hevese tutulduk. Oda arkadaşlarım duysa ağzıma terlikle vururlar herhalde. Ie ile ceng çap düşüncelerinizi alabilir miyim?

• taslan30 T kullanıcısına yanıt
    hocam benzer soru soran arkadaşlara benzer bir şey söyledim: şirket bazlı değil, yapmak istediğiniz şey odaklı düşünün. savunma sanayi şirketlerine girmek dünyanın en önemli şeyi değil. eğer sevmediğiniz bir işi yapıyorsanız ne kadar para aldığınızın pek bir önemi kalmıyor. o yüzden bence 3 bölümü de araştırın, ne iş yaparlar, neyle meşgul olurlar, bir günlerini nasıl geçirirler, ondan sonra isteğinize göre karar verin derim.
  • exploitt kullanıcısına yanıt
    hocam okul baya önemli. mesela atıyorum sütçü imam üniversitesinden 4.0 ile mezun olsanız bile yurt dışında kimse sizin yüzünüze bakmaz. iyi okulun önemlerinden biri hocaları. hocaların yurt dışında bağlantıları olduğu için onlara sürekli yüksek lisans ve doktorayla ilgili ilanlar geliyor, onların referensları önemli bir hale geliyor. o yüzden baya önemli okul.
  • masky451 M kullanıcısına yanıt
    hocam hacettepe cidden güzel bir okul. ben en tepedeki devlet okulları tutmayanlara genelde hacettepeyi öneriyorum. yakın zamanda full ingilizceye de geçtiler. pek çok tandığım hacettepeli dediğiniz büyük şirketlerde çalışıyorlar.
  • -Beetlejuice- - kullanıcısına yanıt
    hocam yapamayın etmeyin derim. sağlığınıza, hem bedeni hem ruhsal, yazık. yani 2 mühendislik yapan çok çok az kişi duydum, onlar da zaten çok fazla çalışıyorlar. yapan vardı sanırım IE ceng ama cidden çok çok zor. hani birinden birinin ortalaması, hatta muhtemel ikisinin de, düşük olacaktır. o yüzden bence girişmeyin derim. ki yapsanız bile yapmak istediğiniz işe bir faydası olacak mı? mesela birinden diğerinde yüksek lisans yapmak daha mantıklı olabilir mi? bu tarz şeyleri düşünmenizi öneririm.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Her dönem ders droplayarak rahatlatamaz mıyım. Okulun uzamasını sıkıntı etmiyorum pek

• -Beetlejuice- - kullanıcısına yanıt
    hocam yani siz bilirsiniz de belli bir sınırı var sanırım. ortak ders de fazla yok hani. yani yapabilirsiniz tabii de, sosyal hayatı, boş vakti unutmanız lazım. ayrıca tekrar söylüyorum, bu, iş hayatında yapmak istediğiniz şeye bir katkısı olacak mı? sırf yapmak için yapmak mantıklı değil. master işinize daha çok yarar mı, bunu yapmanın bana faydası olur mu, okulu uzatmama değer mi gibi şeyler sormanız lazım kendinize. ayrıca 2 sene sonra çok zorlandığınız veya sevmediğiniz için bırakırsanız, olan ana major'ınızdaki derslere olacak. çok iyi düşünmenizi öneririm.
  • Ofiste çalışırken filtre kahve içiyor musunuz?
  • Yok hocam ben kahve içmiyorum :) ama genel olarak bol bol içiliyor :)

• günceldir arkadaşlar
    Sağolun hocam bu dedikleriniz üzerine tekrardan bir düşüneceğim.

• hocam bilgisayar mühendisliğinde cidden üniversitenin aşırı bir etkisi var mı? 25-30k bandında yazılan bir bilgisayar mühendisliğinde iyi bir iş bulmak mümkün olmaz mı? çünkü her yıl iyi okullardan da mezun çıkıyor bunun dengesi nasıl kuruluyor çok merak ediyorum
  • bounmatematik B kullanıcısına yanıt
    hocam üniversite genelde ilk işe başladığınızda çok önemli oluyor, zira işe alımlarda şirketlerin ilk tercihi iyi olduğundan neredeyse emin oldukları kişileri almak istiyorlar. 6-7 senelik tecrübe sonrasında okulun ve ortalamanın önemi giderek azalıyor, sizin yaptığınız işler, tecrübeniz, bilginiz, yetkinliğiniz daha öne çıkıyor. iyi bir iş bulmak imkansız değil tabii ki, eğer kendinizi yetiştirdiğinizi işe alacak kişilere ispat edebilirseniz neden olmasın.
    anladım hocam teşekkür ederim, aynı zamanda üniversitede sınavları geçmek ve kendini geliştirmek zor olan bir olay mı? insanın kendine vakti kalır mı yani
  • bounmatematik B kullanıcısına yanıt
    hocam iyi olan hiçbir şey kolay değildir :) valla benim pek vaktim kalmıyordu, ben genelde derslere odaklanmıştım, fazla bir şey yapmaya vaktim yoktu, ama önemli bir yeteneği veya programlama dilini öğrenmek otursanız en fazla 2 ay falan alır. yaz tatillerinde, ara tatillerde kendinizi geliştirmek, dersler haricinde bir şeyler öğrenmek için harcayabilrisiniz. Ne kadar ekmek, o kadar köfte :) ama bunları yapıcam diye de hayatınızı yok etmeyin bence, bir denge bulmaya çalışın derim, bütün vaktinizi de dolu dolu geçirmek zorunda değilsiniz. Özellikle iyi bir start-up'ta kendinizi geliştirirseniz sizin ekstra yapmanız gereken iş de o kadar azalır aslında.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.