Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
17
Favori
13.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 2880. Oldum hedef odtü ceng idi onun egitiminin kaliteli oldugunu biliyorum ama gelmeyecek gibi bu yuzden itu yazsam sizce cok fark eder mi yani itu ile odtu ne kadar fark eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

hocam gerçekten zor. yani dediğim gibi bizim dönemden direk çalışmaya gidebilen 1 kişi oldu. genelde işler şöyle işliyor: sizi hayvan gibi bir algoritma mülakatına alıyorlar, bazı arkadaşlar aylarca çalışıp hazırlanıyorlar. dilinizin akıcı konuşacak kadar iyi olması lazım, bazen IELTS, TOEFL gibi sınav isteyenler de oluyor. onun haricinde amerika vs zaten hayal arkadaşlar, özellikle trump'ın çıkardığı göçmen yasaları ile kimse islami bir ülkeden çalışan almak istemiyor, ha keza avrupa'da artan islamafobi ve ırkçılık da Türkiye'den çalışan alınmasını zorlaştırıyor, vizelerdir, oturma iznidir, çalışma iznidir vs. işler baya zor oluyor yani.
    Hocam bu anlattığınız arkadaşınız bu kadar iyi olmasına rağmen yüksek lisans ya da doktora yapmak yerine neden direk iş hayatına atılmayı seçti biliyor musunuz?

• Hocam ben tıp bırakıp odtu ye gitmeyi düşünüyorum. Ama 98 kişi ile bana odtü gelmiyor. Ama ben ankarada kalmak istiyorum. Onun yerine hacettepe ye gidesim var ama itü de aklımı karıştırıyor. Çok kararsızım. 2 k ile 18 k lik yere gitmek garip geliyor birde😑

• hocam bilgisayar mühendisliği ile moleküler biyoloji arasında çap yapılır mı sizce
  • Entropist E kullanıcısına yanıt
    hocam valla ne desem bilemedim ya 1 saattir size vereceğim cevabı düşünüyorum :) ne umutlarınızı kırmak isterim, ne de yanlış umut vermek isterim, kendi düşüncelerimi aktarayım, kararı siz verin:
    şimdi bölüm gerçekten zor, ve bölümün programı 19-20'li yaşlarda arkadaşların okuması için tasarlanmış. her ne kadar yaşınız henüz genç olsa da takdir edersiniz ki 20 yaşında bir kimse kadar hızlı öğrenemezsiniz. Öyle olunca da derslerden geçme işi çok zor bir hal alıyor. Böyle biri vardı, gerçi o biraz daha büyüktü sizden, 50'li yaşlarındaydı. Muhtemelen 28 şubat veya 80 darbesinde atılanlardan biriydi :) o mesela biz bölüme geldiğimizde c programlama alıyordu bizle beraber, 1. sınıf dersi, biz mezun olduk o hala o dersi alıyordu :)
    Bitirdiğiniz takdirde ise işe alacak kişi tarafından bakıldığında durum pek parlak değil. Mesela 40 yaşında mezun olsanız, sizin yaşınızdaki kişiler 15-16 senelik tecrübeli oluyorlar, bu yazılım camiasında dehşet bir rakam. Siz burda dezavantajlı olacaksınız. Size yeni mezun gözüyle baksa, yeni mezun olmuş 23-24 yaşlarında kişiler var. Yazılım camiası çok dinamik olduğu için işverenler genelde yaşı genç olan, hızlı öğrenebilen, hızlı adapte olabilen kişileri tercih ederler.
    Yani çok karanlık bir tablo çizdim, ama benim düşüncelerim böyle, ama isterseniz okulun tanıtım günlerine gidin, orada hocalarla konuşun, belki deneyimli hocaların sizin gibi öğrencileri olmuştur, daha iyi fikir verebilirler.

• soruldu mu bilmiyorum ama yeni başlayanlar için kurs, YouTube kanalı veya kitap önerebilir misiniz?

• Web development üzerine çalışıyorum. Data science la ilgili bir miktar bilgim var, fakat profesyonel olarak kovalayacak kadar değil, kendi vaktim hobi olarak öğrendiğim bir şeydi. Fakat data science dediğiniz şey bir çırpıda söyleniyor ama içerisi aşırı kalabalık. Machine learning, artificial intelligence, deep learning, data visualization, big data, data analytics vs vs çok uzayıp giden bir şey. ben biraz ML,DL ve AI biliyorum diyebilirim. Az bir şey de big data.
  • Sağolun ,peki oyun sektörü için okumak mantıksız mi,oyun programcılığı dışında pek ilgimi çekmiyor bölüm,sırf bunun için yazmak mantıklı mi,okulda böyle düşünenler var mı?

• ktb06 kullanıcısına yanıt
    hoca olmak istemiyordu. kodlamayı seviyordu, YL ile vakit kaybetmek istemedi. zaten eğer sektörde çalışmak istiyorsanız YL çok da mantıklı bir şey değil, onu da söyleyeyim.
  • 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    hocam İTÜ de çok kaliteli eğitim verir, 2 sene kadar önce de %100 ingilizce bölümlerini açtılar. Eğer ODTÜ olmuyorsa ben İTÜ'yü tavsiye ederim. Zaten boğaz için, ODTÜ, bilkent, İTÜ bunlar hep aynı seviyedeki okullar benim gözümde.
  • hocam dediğiniz gibi sıralamanız hacettepeye biraz fazla kaçıyor gibi. Hacettepe de iyidir ama işte bir ODTÜ veya İTÜ olduğunu düşünmüyorum. İTÜ'nün eğitiminin de iyi olduğunu duydum yakın zamanda da full ingilizce bölüm de açmaya başlamışlar galiba. benim önerim 1. sıraya ODTÜ yü yazın, belki gelir, ama 2'ye İTÜ yü yazmanızı tavsiye ederim. İlla ankarada kalcağım derseniz Bilkent %50 bursluyu düşünebilirsiniz, bilkentin eğitimi de çok iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: functionmachine

hocam bilgisayar mühendisliği ile moleküler biyoloji arasında çap yapılır mı sizce
    hocam naptınız :D birisi elma ise diğeri böyle testere falan :D yani böyle bir düşünceniz varsa şimdiden o düşünceyi yavaşça yere bırakın bence :) almanız gereken derslerin sayısı inanılmaz olur. ikisinden birini tercih etmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

Web development üzerine çalışıyorum. Data science la ilgili bir miktar bilgim var, fakat profesyonel olarak kovalayacak kadar değil, kendi vaktim hobi olarak öğrendiğim bir şeydi. Fakat data science dediğiniz şey bir çırpıda söyleniyor ama içerisi aşırı kalabalık. Machine learning, artificial intelligence, deep learning, data visualization, big data, data analytics vs vs çok uzayıp giden bir şey. ben biraz ML,DL ve AI biliyorum diyebilirim. Az bir şey de big data.
    Hocam Tensorflow.js den haberiniz vardır umarım,bi ara web e bulaştım hocam javascript cidden çok güzel bir dil yazmam gereken herhangi bir işte electron ile kombine edip yazıyordum özellikle css html ile arayüz tasarımında çok ciddi kolaylık sağlıyor Tkinter,Qt uğraştırmıyor,sonra data science girmem gerekti mecburi olarak bıraktım,data science ile ilgili iş imkanları tr açısından nasıl sizce bilginiz var mıdır?

• 2260 sıralama yaptım, genel kontenjandan tutmuyor ama okul birinciliğim var. Tutmazsa itü veya bilkent %50 yazmayı düşünüyorum. Bilkent %50 için durumumuz var lakin çok da olmaz. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

• Hocam ben de Odtü ceng istiyordum ama olmadı çok aşırı üzgünüm bu duruma.Sıralamam 5925 gelebilecek en yakın bilgisayar mühendisliği galatasaray gibi duruyor ama onun da eğitim dili fransızca sizce nereyi yazmalıyım ailem ısrarla tıp diyor ne yapacağım şaşırmış durumdayım. Tutmayın ağlıcam yazınca yine kötü oldum bak
  • bel air B kullanıcısına yanıt
    yani game development isteyen arkadaşlar vardı, ki 3 kişi falan taleworlds'e girdi mesela. mantıksız değil, ama daha iyi yöntemler var mıdır? belki. fakat oyun istiyorsanız oyuna yönelik dersler de var bizim bölümde mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    eğer ortalamanız yüksekse neden olmasın. eskiden ODTÜ haricinde savunma sanayi bir yerden almıyordu, ama artık yetmiyor, sadece ODTÜ'den alarak ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. o yüzden diğer üniversitelerden de istihdam sağlanıyor şu anda.
  • data science işi türkiyede yavaş yavaş oturuyor. ML, AI, big data'nın önemi yavaş yavaş kavranıyor ve şirketler buna yönelmeye başlıyorlar. şimdilik fazla piyasası yok ama ileride çok para edecek muhtemelen
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.