Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2018 Mezunuyum, Sorularınızı Cevaplayabilirim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
17
Favori
13.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aselsan Tai Roketsan gibi şirketlere ODTÜ Makinadan mı işe girme şansım daha fazla olur Bilkent EE veya CS den mi? Bilkenti %50 yazabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alamutq kullanıcısına yanıt
    hocam muhtemelen gelir gibi duruyor inşallah. bizim zamanımızda 2k falan attığı oluyordu okul birinciliğinin.(4800 ile aldığı zamanlar). eğer ODTÜ gelmezse bilkent yarım bursluyu öneririm çok fazla yormayacaksa. ama saydığınız 3 okul da gerçekten çok iyidir, gözünüzü kapatıp birini seçseniz aralarında %15-20 fark anca vardır muhtemelen.
  • Merhaba hocam. Ben ilk yılında 45k yapıp, mezun senesinde potansiyelinin altında kalıp 7k yapan birisiyim. Tek hedefim ODTÜ Bilgisayar idi. Alt limitim ise İTÜ. İkisi de ihtimal dışı artık. Kendimi çaresiz ve başarısız hissediyorum. Sizce bir yıl daha risk alıp ODTÜ için uğraşmaya değer mi? Yoksa diğer seçeneklerim Galatasaray, Bahçeşehir, YTÜ ve Hacettepe gibi yerler. Galatasaray ve Bahçeşehir hakkında iyi yorumlar almadım. Günün sonunda YTÜ vs Hacettepe olacak gibi ama ODTÜ içimde büyük bir ukte olarak kalacak.

• zarpon Z kullanıcısına yanıt
    hocam galatasaray hakkında fazla bilgim yok açıkçası şimdi ne desem yalan olur. belki hacettepe'yi araştırabilirsiniz, yakın zamanda full ingilizceye geçtiler. oradan yüksek ortalama ile mezun olmak belki galtasaraydan daha iyi olabilir, bilmiyorum. tıp istemiyorsanız okumayın hocam, benim pek çok arkadaşım tıbbı bırakıp okuyamadıkları için tekrar sınava girip bilgisayara geldiler, boşuna 2 senenizi heba etme ihtimaliniz var.
  • ComingUndone kullanıcısına yanıt
    hocam bence şirket odaklı değil de ne yapmak istediğinize odaklanın, ikisi için de ortalamanız iyi bir haddede olduğu sürece girememeniz için bir sebep göremiyorum. siz ne işi yapmak istiyorsanız onu düşünün, maddi durumu düşünün, ondan sonrası zaten iki okuldan da mezun olursanız saydığınız şirketler sizi her türlü isteyecektir zaten.
  • davetheloser kullanıcısına yanıt
    Gsü bilgisayarla ilgili ne gibi olumsuz yorumlar aldınız?

• Hocam gazi bilgisayar tutuyor. Mezuna kalmalımıyım, yoksa yazıyımmı@manesfirst

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 18 Temmuz 2019; 12:43:37 >
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam cevabınız için. Ben de benzer düşünüyordum sizin söyledikleriniz daha net.
    Tıbba yönelecek gibiyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropist -- 18 Temmuz 2019; 13:44:44 >
  • davetheloser kullanıcısına yanıt
    hocam bir yıl daha işkence çekmeyin bence, hacettepe de YTÜ de iyi üniversiteler. İkisinden birinden iyi ortalama ile mezun olursanız giremeyeceğiz pek yer olmaz muhtemelen. ikisini de bir araştırın, mezunlarıyla görüşün, bence bu sene tercih yapın derim.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Sonuçlar yeni açıklandığı için halen şokun etkisiyle duygusal yaklaşıyorum duruma ama bir yıl daha aynı stresi yaşamak dediğiniz gibi çok yıpratacak beni.
  • murolik M kullanıcısına yanıt
    Genellikle Fransızca olmasıyla ilgiliydi bu yorumlar. Yani yüzeyseldi. Akademik kadrosunun da iyi olmadığını söyleyen birkaç kişi olmuştu.
  • hocam o sizin tercihiniz, ben şimdi size ne desem boş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

hocam valla ne desem bilemedim ya 1 saattir size vereceğim cevabı düşünüyorum :) ne umutlarınızı kırmak isterim, ne de yanlış umut vermek isterim, kendi düşüncelerimi aktarayım, kararı siz verin:
    şimdi bölüm gerçekten zor, ve bölümün programı 19-20'li yaşlarda arkadaşların okuması için tasarlanmış. her ne kadar yaşınız henüz genç olsa da takdir edersiniz ki 20 yaşında bir kimse kadar hızlı öğrenemezsiniz. Öyle olunca da derslerden geçme işi çok zor bir hal alıyor. Böyle biri vardı, gerçi o biraz daha büyüktü sizden, 50'li yaşlarındaydı. Muhtemelen 28 şubat veya 80 darbesinde atılanlardan biriydi :) o mesela biz bölüme geldiğimizde c programlama alıyordu bizle beraber, 1. sınıf dersi, biz mezun olduk o hala o dersi alıyordu :)
    Bitirdiğiniz takdirde ise işe alacak kişi tarafından bakıldığında durum pek parlak değil. Mesela 40 yaşında mezun olsanız, sizin yaşınızdaki kişiler 15-16 senelik tecrübeli oluyorlar, bu yazılım camiasında dehşet bir rakam. Siz burda dezavantajlı olacaksınız. Size yeni mezun gözüyle baksa, yeni mezun olmuş 23-24 yaşlarında kişiler var. Yazılım camiası çok dinamik olduğu için işverenler genelde yaşı genç olan, hızlı öğrenebilen, hızlı adapte olabilen kişileri tercih ederler.
    Yani çok karanlık bir tablo çizdim, ama benim düşüncelerim böyle, ama isterseniz okulun tanıtım günlerine gidin, orada hocalarla konuşun, belki deneyimli hocaların sizin gibi öğrencileri olmuştur, daha iyi fikir verebilirler.
    Peki 28 yaşında mezun olacak birisi için de geçerli mi bu dedikleriniz yoksa fazla sorun olmaz mı?

• Hocam üniversite yaşamınız nasıldı? Çok çalıştınız mı? Eğlenceli miydi? Sınavı kazanma sürecindeki emeklerinizin karşılığını aldınız mı
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    yok hocam 28 için aynı şeyi söylemem. sizde çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.
  • hocam üniversite yaşamım en basit ifade ile sade idi :D çok sosyal biri değildim, genelde derslerime odaklandım. ortalamamı yüksek tutmak için çalıştım. çok da pişman değilim açıkçası, dönüp değiştireceğim bir kaç şey olsa da genel olarak üniversite hayatımdan memnundum, ve düzgün ortalama ile mezun olmanın avantajlarını da çok gördüm çok şükür. ben genellikle çok çalışırdım, hani 7/24 çalışacak şekilde değil, bilgisayar oyunlarından da çok geri durmazdım ama ortalamanın gayet üzerinde çalışırdım.
    son kısım için ise kesinlikle evet diyebilirim. hem mezun olduktan sonra insanların size bakışı, hem iş imkanları yönünden, hem de genel olarak üniversitedeki imkanları düşünecek olursak 12. sınıfta verdiğim emeklere kesinlikle değdi diyebilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

hocam üniversite yaşamım en basit ifade ile sade idi :D çok sosyal biri değildim, genelde derslerime odaklandım. ortalamamı yüksek tutmak için çalıştım. çok da pişman değilim açıkçası, dönüp değiştireceğim bir kaç şey olsa da genel olarak üniversite hayatımdan memnundum, ve düzgün ortalama ile mezun olmanın avantajlarını da çok gördüm çok şükür. ben genellikle çok çalışırdım, hani 7/24 çalışacak şekilde değil, bilgisayar oyunlarından da çok geri durmazdım ama ortalamanın gayet üzerinde çalışırdım.
    son kısım için ise kesinlikle evet diyebilirim. hem mezun olduktan sonra insanların size bakışı, hem iş imkanları yönünden, hem de genel olarak üniversitedeki imkanları düşünecek olursak 12. sınıfta verdiğim emeklere kesinlikle değdi diyebilirim :)
    hocam gelecek yıl yaşım 23 oluyor bu durum beni korkutuyor biraz. Sıkıntı olur mu? gelecek yıl kazandığımda

• 23 yaştan bir problem olmaz muhtemelen hocam yaşınız genç daha :)
  • Hocam TOBB hakkında bilginiz var mı nasıldır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar hocam, konu için ve vereceğiniz cevap için teşekkür ederim. İstanbul'da yaşıyorum ve 1400'lerde sıralama tutturdum, aklımda İTÜ Bilgisayar ve ODTÜ Bilgisayar var. Ailemin maddi durumu iyi değil, ODTÜ'deki yurt ücretleri ve yemek fiyatları falan aklımı karıştıran noktalardan. Acaba İstanbul'da yaşadığım halde İTÜ yerine ODTÜ seçmek ne kadar mantıklı bir hamle olacaktır?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.