Cryptography ozelinde mathin computer sciencedan daha guclu olduğu yonunde argüman öne surebiliriz bile. Ml icin cs/ee indifferent < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ODTU Ceng Derece Mezunu Soru/Cevap (2. sayfa)
-
-
5k sıralaması olan birine mezuna bırak ya da bırakma demek çok zor çünki senin motivasyonuna çalışma isteğine bağlı (tabi işlerin ters gittiği durumda kötü de geleceğini göze almak gerekir) bu nedenle bu konuda bir yorum yapamıyorum.
Normalde bilgisayar mühendisliği hangi alana en yakın dersen (özellikle doktora düşünen bir bilgisayarcı için, ve özellikle ai, ml için) kesinlikle bu alan matematik (sonrasında da istatistik diyebilirim), hatta bazen ML işlerinde uğraşırken insan "matematik okusaydım neredeyse daha iyi olurmuş ya" diyor gördüğü konular açısından. Ancak şu gerçekliği göz önünde bulundurmak lazım ki türkiyede EE bölümleri (top-tier üniler için) çok daha oturmuş ve akademik kadroları daha güçlü bölümler. Bu nedenle mezunlarına baksan lisans EE olup master doktora CS yapan çok kişi görebilirsin (hatta bu sayının benim düşündüğümden fazla olduğu mezuniyet sonrası farkettim) özellikle ee de alan seçiminde ai düşünen biri için de seçilebilecek seçmeli dersler oluyor. Bu nedenle lisans sonrası cs'e geçmek isteyen birisine EE'de lisansı tavsiye ederim. (Ki zaten phd düşünen birisi lisansta derslere de iyi çalışıp gpa kasacağı için 1. sınıf sonrası yüksek ortalamayla cs'e yatay geçiş yapması da olası olur). (Matematik için Koç ve Bilkent matematiği hariç tutuyorum, oralarda sınırlı sayıda 'seçilmiş' öğrenci durumunda kaldığınız için kaliteli hocalarla research yapma imkanı çok çok fazla, bu denenle mezunlarının çoğu yurtdışı doktora yapıyor. Yani bu 2 matematik bölümü mü EE mi dersen beni de direkt kararsız bırakacak bir durum bu).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bilkentin gelme ihtimali düsük cünkü cok hızlı yükseliyor sıralaması matlardan boun kesin geliyor ve direkt ee olmasa da itü kontrol otomasyon gelme ihtimali var
-
Odtu ceng hayaliyle 1 sene boyunca hazırlandım yüksek ihtimal gelmiyor onun yerine eee mantıklı mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu tamamıyla mezuniyet sonrası beklentine, ne üzerine çalışmak istediğine bağlı. EE'de deçebileceğin alan yelpazesi de fazla yani bir cs mezununun çalışacağı alana kayma imkanın da var. Ama şunu da belirteyim (öznel bir ifade olacak) ben zamanında bölüm seçiminde ee ile cs arasında kalmıştım ve son anda cs'i seçmiştim. Şuanda bu seçimimi verdiğim çok doğru kararlardan biri olarak görüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İtu kontrol bu alanlara hic uygun degil (aslinda uygun olmasi lazim ama 3 bolumu ayristiricaz diye öyle kisitlamislar ki secmelileri), kriptografiye harbi ilgin varsa boun math en iyi seçim
Neye ilgim var şu an çözemiyorum
-
Ekşi sözlükte odtü ee hakkında biraz iç karartıcı şeyler yazmışlar bugüne kadar orayı düşündüm de içime kurt düştü sizce nası bölüm
Buna ayrıntılı cevap veremiyorum ama (kendi alanımla alakalı değerlendirirsem) derece mezunlarından çokça yurtdışı cs master/phd başvuran/giden oldu. Onun dışında mezun olanlarda en popüler seçim aselsan gördüğüm kadarıyla. Cs'e göre daha fazla hocası olduğunu da biliyorum (ki bu bir avantaj çünki ilerlemeyi düşündüğün alanda çalışan hoca bulma ihtimalin yükseliyor). Ancak öğrencilerin bölüm memnuniyeti hakkında pozitif ya da negatif bir şey diyemeyeceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrophic forgetting -- 25 Temmuz 2024; 17:11:5 >
Ctis gel olm ee’de ne yapcan
Kral bikaç seneue yapay zeka ctisin işini rahat yapar dümdüz yazılım degil mi
Değil, kim size bunları anlatıyor
Merhaba. Eğer özel değilse hangi üniversite, üniversite adı söylenmese bile bir devlet üniversitesi mi yoksa bir vakıf üniversitesinden mi bahsettiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 26 Temmuz 2024; 19:57:50 > -
Olum bu ne yıllık 200k dolar ortalama ise 300k dolar bile alan var apişip kaldım rakamı duyunca
brüt maaştan bahsediyor hocam. Net değil.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X