Şimdi Ara

ODTÜ'de okuyorum Fiziğe MİT'te çalışmış Prof giriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
4
Favori
12.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fizikçilerin alayı böyle herhalde. Bizede almanyadan sağlam tahsilli bir hoca giriyordu ne dediği hiç anlaşılmıyordu. Bunu biliyor olacak ki 10 senedir aynı soruları soruyor, devam zorunluluğu kılmıyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim okulda da fizik 1'e giren hocalardan biri ODTÜ mezunuydu. Ben dersine girmedim ama kime sorsam adam anlatamıyor derdi. Zaten biz 2 saat full ders işlerken bir bakmışım hoca ilk dersten bırakıp gitmiş sınıfı bomboş. Benim dersine girdiğim hoca da öyle bahsedilmeye değer yerlerin mezunu olmadığı halde bırakın dersi öğretmeyi, insanın ufkunu genişletiyordu. Bu tür şeyler etiketlere pek bağlı değil görünüşe göre.
  • Bilmek ile öğretmek farklıdır, mesela İlber Ortaylı çok bilgilidir ancak anlatımı öğretimi zayıfdır, Celal Şengör mesela öyle değil.
    Finlandiya neden eğitimde iyi sanıyorsunuz? Çünkü öğretmenlere en karmaşık şeyi en anlaşılabilir şekilde anlatması isteniyor.
  • Hoca kötü olabilir de ingilizceyi kendi istediği için kullanmıyor, yabancı öğrenciler de var.

• Egolu insan görmek istiyorsanız akademisyenlerin yanına gidin mutlaka boş dönmezsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mortalmahluk M kullanıcısına yanıt
    Hocam tabii ki ingilizce şart fakat ben insanın mesleki temelini oluşturacak onun düşünme biçimini şekillendirecek bilgilerin anadilde ogretilmesinden yanayim.Yurtdisinda da şirketler zaten ingilizce türkçe eğitim almışsın buna bakmıyor toefl ielts bakıyor

• Gerçekten İngilizce eğitimin önemini konuşmayacaksınız değil mi? Yıl olmuş 2020 hala Türkçe akademik eğitim diyen var şaka gibi. Git Türkçe fizik öğren de sonra yurt dışına çıkmak istediğinde terimlerin hiçbirini bilmeden bocala dur. Hocanın İngilizce anlattığını anlamıyorsan yurt dışında iş yaptığında veya iş hayatında işle ilgili İngilizce konuşman gerektiğinde de hiçbir şey anlamazsın. ODTÜ'de de böyleleri varsa durum vahim. Oysa hazırlıkta İngilizcenin önemi gayet iyi anlatılıyor. Gerçi geldiğim günden beri okulda ne kadar aptal var diye düşünüyordum

• İşte eğitim sistemimizdeki en ciddi sorun bu. Evet tam olarak bu. Ne müfredat, ne sınavlar, ne de başka bir şey. Üniversiteler ağzına kadar prof, doç, dr, uzm gibi ünvanlara sahip ama anlatma konusunda oldukça kötü öğretim görevlisi dolu. Ne bildiğinin kimseye bir faydası yok. Ne kadarını öğrencine geçirebiliyorsun? Anlatırken bir yandan da ne kadar öğrenciymiş gibi kendini dinliyorsun?

Dünya'nın neresine gidersek gidelim aynı mevzu mu var? O halde biz bunu bozalım? Öğretim görevlilerine anlatım beceri sefitika/ünvanlarının verilmesi gibi daha akla gelebilecek bin bir çeşit yöntemi biz deneyelim? Tabi önce rüşvet, adam kayırma, akraba alımı gibi olayları minimize edebilecek kadar güçlü ve bağımsız yargı sistemine ihtiyaç var ama nerdee?

Eğitim kalitesindeki bir puanlık artış ekonomide kat be kat büyük bir etki yaratıyorken özellikle üniversitelerimizdeki eğitim kalitemiz yerlerde. Öğrencilerin derslerden başarılı olması eğitiminin başarılı olduğu anlamına da kesinlikle gelmiyor. O öğrenci mezun olduğunda öğrendiklerinin yüzde kaçına hala sahip?

Çocuğa bile sorsan şu ülkeyi hızla kalkındıracak tonla fikir üretir ama malum seçmen için tek önemli şey dinleri -kağıt üstünde ha, gerçekte de değil- olduğundan bu fikirleri uygulayacak adamları hiç bir zaman yönetimde göremeyeceğiz.

Edit: konu sahibi dil kaynaklı bir sorun yaşamış herhalde, yazdıklarım bundan bağımsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 13 Mart 2020; 15:9:2 >

• Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Sana bu laflarını yedirirdim ama senle aynı fikirde olmayanlara aptal diyecek kadar acınacak bir mahlukatsın o yüzden bir şey yazmayacağım.
  • Üniversitede sınıfta ders anlatım olayı formalite zaten. Üniversite eğitim vermez, alman gereken eğitimi belirler ve alıp almadığını ölçer. Eğitimi sen kitaplarla internetle kendin alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Peace Sells..

Gerçekten İngilizce eğitimin önemini konuşmayacaksınız değil mi? Yıl olmuş 2020 hala Türkçe akademik eğitim diyen var şaka gibi. Git Türkçe fizik öğren de sonra yurt dışına çıkmak istediğinde terimlerin hiçbirini bilmeden bocala dur. Hocanın İngilizce anlattığını anlamıyorsan yurt dışında iş yaptığında veya iş hayatında işle ilgili İngilizce konuşman gerektiğinde de hiçbir şey anlamazsın. ODTÜ'de de böyleleri varsa durum vahim. Oysa hazırlıkta İngilizcenin önemi gayet iyi anlatılıyor. Gerçi geldiğim günden beri okulda ne kadar aptal var diye düşünüyordum
    Hahaha boş herif laflara bak birde millete aptal diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 13 Mart 2020; 15:51:25 >

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Ya bir şey bildiği yok işte git bi Ehs Zurich,Berlin Teknik,PSL,KU Leuven bunların eğitim diline bak avrupada ingiltere harici top 50'deki mühendislik üniversiteleri bunlar.Çin japonya falan bunlara girmiyorum bile.Ben odtü hazırlığı advanced bitirdim prof'u 90 ile geçtim ama yeni bir şeyler öğrenirken insan mantığını anadilinde kavrıyor bunu anlatamıyorsun beynin anadilinde düşünüyor işte.Zaten olayın temelini kavradıktan sonra devamını her dilde öğrenirsin ve sağlam bir temelle bildiklerini her dilde tartışabilirsin.Önemli olan olayların mantığını kavramak temelini oturtmak yoksa biz de biliyoruz çıkmış ezberleyip geçmeyi arkadaşlarımın %95'i böyle yapıyor. Üniversitelerde hazırlık sınavında speaking bölümü bile yok üniversitelerin hazırlığına güvenenlerin vah haline. Ben ingilizce bilmeyin mi diyorum ingilizce'nin gerçekten yurt dışında çalışabilecek düzeye gelmesi için ekstra yardım lazım nasıl olur work and travel erasmus gibi türklerle konuşamayacağın zorla ingilizceni bol bol pratik yapabileceğin yerlerde.Grammer'de her şeyi ezberleyen adamlar toefl'da speaking'ten sıfır çekiyor :D Bu arada konuyu dil problemiyle ilgili açmadım,o sadece bir ekleme.Konuyu açtım çünkü bizim prof dersi sadece kendi duyabileceği bir ses tonuyla iğrenç bir aksanla anlatıyor ve duyamıyoruz deyince kızıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 13 Mart 2020; 16:28:22 >

• haqueim H kullanıcısına yanıt
    Size bunu düşündüren nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtü deki hocalarin %80 i beyin ozurlu :D cok ornek varda bolum farklidir simdi o yuzden havuz dersinden , hilmi unluyu duymussundur adam suppose u supoz diye okuyor, her kelimeyi boyle telaffuz ediyor, en onden bile duyamiyorsun. Abarti çöp bir universite itu, odtude ayni :D bogazicinde arkadaslarimda cok farkli olmadigini soyluyorlar

• Derslerin ingilizce olma mantığını anlamıyorum neden acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Ya bir şey bildiği yok işte git bi Ehs Zurich,Berlin Teknik,PSL,KU Leuven bunların eğitim diline bak avrupada ingiltere harici top 50'deki mühendislik üniversiteleri bunlar.Çin japonya falan bunlara girmiyorum bile.Ben odtü hazırlığı advanced bitirdim prof'u 90 ile geçtim ama yeni bir şeyler öğrenirken insan mantığını anadilinde kavrıyor bunu anlatamıyorsun beynin anadilinde düşünüyor işte.Zaten olayın temelini kavradıktan sonra devamını her dilde öğrenirsin ve sağlam bir temelle bildiklerini her dilde tartışabilirsin.Önemli olan olayların mantığını kavramak temelini oturtmak yoksa biz de biliyoruz çıkmış ezberleyip geçmeyi arkadaşlarımın %95'i böyle yapıyor. Üniversitelerde hazırlık sınavında speaking bölümü bile yok üniversitelerin hazırlığına güvenenlerin vah haline. Ben ingilizce bilmeyin mi diyorum ingilizce'nin gerçekten yurt dışında çalışabilecek düzeye gelmesi için ekstra yardım lazım nasıl olur work and travel erasmus gibi türklerle konuşamayacağın zorla ingilizceni bol bol pratik yapabileceğin yerlerde.Grammer'de her şeyi ezberleyen adamlar toefl'da speaking'ten sıfır çekiyor :D Bu arada konuyu dil problemiyle ilgili açmadım,o sadece bir ekleme.Konuyu açtım çünkü bizim prof dersi sadece kendi duyabileceği bir ses tonuyla iğrenç bir aksanla anlatıyor ve duyamıyoruz deyince kızıyor.
    Hahahaha aynen kardeşim sen baya şey biliyormuşsun. ODTÜ'de gerek mezun gerek okuyan birçok kişiden işin mantığını ne kadar iyi kavradığını çokça kez duydum. Elbette kendi dilin bir tık daha iyidir ama yabancı dil buna çok da engel değil. Ayrıca teknik ve akademik İngilizce ile günlük hayat İngilizcesini karıştırıp yok Erasmus'ta daha iyi öğrenilir filan demen beni benden aldı. Erasmus, w&t yapmadan çatır çutur konuşan ve yurt dışında çalışan birçok kişi tanıdım. Gerçekten şu devirde İngilizce eğitimin Türkçeden daha saçma olduğunu söylemek için aptal olmak lazım. En basitinden açıp iki makale okumak istesen İngilizce. İngilizce eğitim almayan biri kaynak bulmakta ciddi sıkıntı yaşar bu ülkede. Türkçe yeterli kaynak olsa yine bir nebze haklısın diyeceğim. Yani bugüne kadar birçok başarılı kişiyle konuştum (MIT'e Stanford'a yl yapmaya gideni mi dersin, ODTÜ'yü dereceyle bitiren mi dersin) senin gibi düşüneni de ilk defa görüyorum. Hepsinin her konuşmasında altını çizdiği şey İngilizce eğitim almamdı. Ha ama pardon ben hiçbir şey bilmiyordum sana göre

Bir önceki mesajına ithafen: Benimle aynı görüşte olmadığın için değil, bu kadar saçma bir şeyi savunduğun için aptal diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: adanavalısi

Mühendislik okuyup dif. ve calculusu bu ders boğaziçiliden'den öğrenmeyen uzaylıdır.
    O adam sayesinde derslerden geçiyorum.Keske Fizik,Muko,dinamik,statik tarzı konularıda yapsalar.

• Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Anlatabildiğin karşındakinin anlayabildiği kadar işte ben daha bir şey yazmıyorum ben ne diyorum sen ne diyorsun kapasiten yok papağan gibi tekrarlıyorsun bir b*k bildiğin yok bölüme geçince bunları görünce ne salakmışım dersin calculus dersini ingilizce alınca akademik ingilizcenin gelişeceğini mi sanıyorsun akademik ingilizce'yi ders olarak alıyorsun git 10 tane 4.sınıfla konuş bak bakalım kaç tanesi çatır çatır ingilizce konuşuyor zaten ve burada sorduğun her şeyin cevabını yukarıda verdim yeter biraz şu beynini kullan allah aşkına kaç saatir ben ingilizce önemsiz demişim gibi davranıyorsun kapatmışsın algılarını ben çok biliyorum benim görüşlerime katılmayanlar aptal diye geziniyorsun ne değişik bir arkadaşsın sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 13 Mart 2020; 19:30:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.