Şimdi Ara

ODTÜ'de okuyorum Fiziğe MİT'te çalışmış Prof giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
4
Favori
12.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ama ben dersi youtube'da gümüşhane üniversitesinde çalışan bir hocadan daya iyi anlıyorum bizim hoca sadece kendi sesinin duyabileceği bir seste anlatıyor,soru sorunca sen beni sınıyor musun diye fırça atıyor ve insan kendi anadilinde çok daha rahat anlıyor.İsterseniz odtü isterseniz anadoludaki bir üni'ye gidin dersi kendiniz öğreniyorsunuz

• İngilizceniz olmadan mühendis olamazsınız, ingilizceniz olmadan 2 yıllık teknikerden farkınız kalmaz. abuk subuk bahaneler uydurup ingilizce öğrenmedeki tembelliğinize kılıf bulmayın. ileride anlarsınız ama iş işten geçer mortalmahluk abimiz dediydi dersiniz. beğenmediğiniz o ingilizce derslerde geçen teknik terimler kafanıza takılır yavaşça yerleşir ve zamanla pekişir hafife almayın eğitiminize önem verin. altı üstü 4 sene dişinizi sıkacaksınız vay efendim sömürge ülkelerde şöyle olur vay hocanın sesi çıkmıyor bir anda siyasetçi sosyolog oluveriyorsunuz. öğrenin işte sonra haritadan ülke seçersiniz ben şurada çalışacağım diye. takılmayın ufak tefek şeylere ortam kötü iyiye de gitmiyor.
    Sene 1999, Boğaziçine girmiştim. 21 sene önce bu tipler vardı. Anadilde eğitim hakkımız filan. Dedim Uludağ üniversitesine gitseydin, cık olmaz. Boğaziçinde okumak da hakkımız... Oldu canım :) O okul ingilizce olmasaydı bu derece başarılı olmayacaktı, keza ODTÜ de. Zira İngilizce kaynak çokluğu dolayısıyla rahat şekilde eğitim verilebiliyor.
    21 yıl geçmiş adam Gümüşhane Üniversitesinin hocasını daha iyi anlıyorum diyor ama aklına gelmiyorki elle tutulur birşey anlatılmadığından dolayı rahat anlıyor :)
    Eğitim bir gereksinim yoksa anadilde yapılmalıdır. Gereksinim dediğim mesela yabancı öğrenci / eğitmen olur vs.

Dilbilimi okuyorum yani olay çok net çoğu kaynak yabancı olmasına rağmen Türkçe eğitim görüyoruz. Belki yabancı dillerin pekişmesi için bir kaç ders yabancı dilde anlatılabilir ama tamamı bu şekilde olmamalı. Hoca Türk öğrenci Türk ise İngilizce ders anlatmanın tek amacı Türkçeye ve dolaylı yoldan Türkiye’ye zarar vermektir. Dilinize sahip çıkın

Düzenleme : Türkçe daha iyi anladığını sen de fark etmişsin. Eğer doğuştan çift dilli değilsen her zaman yabancı dilde bir konuyu anlaman daha fazla çaba gerektirecektir. Dil seviyen ne olursa olsun (burada kimi dillerde bazı kavramların daha iyi karşılıkları olduğunu dahil etmiyorum) sen belki fark etmesen de kafanda bir dönüştürme işlemi oluyor bu da ek bir yük.
    Bu olay tek Türkiyede değil ki dünyanın her yerinde var. Almanya Japonya bile İngilizce eğitim veriyor. Dünyanın dili artık İngilizce bunu biz de değiştiremeyiz Alman da Japon da. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek gerekiyor. Ayrıca İngilizce ayrı mesleki İngilizce ayrıdır. İngilizcen ne kadar iyi olursa olsun eğitimini Türkçe görürsen bir daha üstüne İngilizce senin yine katman gerekecek.
    Gerçekten İngilizce eğitimin önemini konuşmayacaksınız değil mi? Yıl olmuş 2020 hala Türkçe akademik eğitim diyen var şaka gibi. Git Türkçe fizik öğren de sonra yurt dışına çıkmak istediğinde terimlerin hiçbirini bilmeden bocala dur. Hocanın İngilizce anlattığını anlamıyorsan yurt dışında iş yaptığında veya iş hayatında işle ilgili İngilizce konuşman gerektiğinde de hiçbir şey anlamazsın. ODTÜ'de de böyleleri varsa durum vahim. Oysa hazırlıkta İngilizcenin önemi gayet iyi anlatılıyor. Gerçi geldiğim günden beri okulda ne kadar aptal var diye düşünüyordum
  • Ee ortak dersleri geçtin 2.sınıfa geçtin orada ne halt yiyeceksin güzel kardeşim her dersin videosu Türkçe yok.
  • Dersi ingilizce mı anlatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    İngilizce eğitim vermek aşşağılık kompleksinden bir şey değil almanya italya fransa ispanya vb bunlar hep kendi dilinde eğitim veriyor keşke ben de türkçe okusaydım ingilizceyi dışarıdan halledersin böyle temel mühendislik derslerini kendi anadilinde almak lazım
  • Bizde de var çok iyi Amerikan ünilerinde eğitim almış hocalar. Çoğunda öğrenciler uyuyor. Bir tanesi çok iyi anlatıyordu. Muhtemelen amaçları öğretmenlik olmadığı içindir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim bir gereksinim yoksa anadilde yapılmalıdır. Gereksinim dediğim mesela yabancı öğrenci / eğitmen olur vs.

Dilbilimi okuyorum yani olay çok net çoğu kaynak yabancı olmasına rağmen Türkçe eğitim görüyoruz. Belki yabancı dillerin pekişmesi için bir kaç ders yabancı dilde anlatılabilir ama tamamı bu şekilde olmamalı. Hoca Türk öğrenci Türk ise İngilizce ders anlatmanın tek amacı Türkçeye ve dolaylı yoldan Türkiye’ye zarar vermektir. Dilinize sahip çıkın

Düzenleme : Türkçe daha iyi anladığını sen de fark etmişsin. Eğer doğuştan çift dilli değilsen her zaman yabancı dilde bir konuyu anlaman daha fazla çaba gerektirecektir. Dil seviyen ne olursa olsun (burada kimi dillerde bazı kavramların daha iyi karşılıkları olduğunu dahil etmiyorum) sen belki fark etmesen de kafanda bir dönüştürme işlemi oluyor bu da ek bir yük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanta_resmi -- 13 Mart 2020; 0:54:52 >

• İğrenç çevirileri ve dünya ile alakasız terimleriyle Türkçe kaynaklar yerinde saymak için birebir.
    Gümüşhane’nin konumu, havası, suyu da eklenince..
    Ben de Gümüşhane üniversitesi ve onların okuttuğu güzide kaynaklardan yana oyumu kullanıyorum.

Hocanın kariyerine bakıp aydınlanacağını zannedenler üzgün.

Hocayı ve dersi de merak ettim, ne hikmetse soran kimse cevap alamamış. Bu profile uyan bir tanesi var ki, ona diyorsanız bu söylediklerinizi.. ve ben de gelmiş bu konunun altına mesaj atıyorsam.. kendi adıma utanırım valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themontana -- 15 Mart 2020; 1:9:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt
    Bu olay tek Türkiyede değil ki dünyanın her yerinde var. Almanya Japonya bile İngilizce eğitim veriyor. Dünyanın dili artık İngilizce bunu biz de değiştiremeyiz Alman da Japon da. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek gerekiyor. Ayrıca İngilizce ayrı mesleki İngilizce ayrıdır. İngilizcen ne kadar iyi olursa olsun eğitimini Türkçe görürsen bir daha üstüne İngilizce senin yine katman gerekecek.
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Almanya nasıl ingilizce eğitim veriyor bu sene erasmus'a almanyaya başvuracaktım 6-7 tane üniversite vardı hepside almanca istiyordu çünkü dersleri almanca veriyor.Bunlara almanya'nın mühendislikte en gelişmiş 2 okulu olan aachen ve münih teknik dahil.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Burada da Odtü ve İtü’de Türkçe eğitim veriliyor
    Tüm Almanya İngilizce eğitim vermiyor zaten bu okuldan okula bölümden bölüme değişir ama dünyanın her yerinde İngilizce ders verme olayı mevcut tek bizim için değil

Diğer ülkelerin yaptığı doğru demedim ki onlar da yapıyorsa ki yapıyorlar o da doğru değildir fakat bildiğim kadarıyla Almanya’da Almanca okunuyor İtalyada ise İngilizce egitim de var fakat yabancı öğrenciler için İtalyanlar gitmiyor yanı kişi İtalyanca bilmediği için İngilizce eğitim alıyor

ingilizce egitiminden degil ingilizce egitimden bahsediyoruz. somurulmus ulkeler haric ulkelerde ingilizce egitim agirlikli olacagini sanmiyorum.
    turkiye'nin en iyi okullarinda bile ingilizce anlatirken zorlanan hocalar var. adam konuyu cok iyi biliyor ama ingilizcesi olmadigindan duzgun anlatamiyor, sonuc olarak ogrenciler de anlamiyor.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Hocam çok saçma ama İngilizce yazıp Türkçe anlatmak bunun çaresi :) tabi sınavlar yine İngilizce.

Mukavemet, Makine elemanları gibi derslerde zaman zaman bunu denedik faydası oluyor.

• Katılıyorum.2 kere prof hocalardan ders aldım ikisinden de bir halt anlamadım.

• İngilizceniz olmadan mühendis olamazsınız, ingilizceniz olmadan 2 yıllık teknikerden farkınız kalmaz. abuk subuk bahaneler uydurup ingilizce öğrenmedeki tembelliğinize kılıf bulmayın. ileride anlarsınız ama iş işten geçer mortalmahluk abimiz dediydi dersiniz. beğenmediğiniz o ingilizce derslerde geçen teknik terimler kafanıza takılır yavaşça yerleşir ve zamanla pekişir hafife almayın eğitiminize önem verin. altı üstü 4 sene dişinizi sıkacaksınız vay efendim sömürge ülkelerde şöyle olur vay hocanın sesi çıkmıyor bir anda siyasetçi sosyolog oluveriyorsunuz. öğrenin işte sonra haritadan ülke seçersiniz ben şurada çalışacağım diye. takılmayın ufak tefek şeylere ortam kötü iyiye de gitmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tobbda okuyorum bizde Türkçe. Bize hep dışardan bunudezavantaj olarak ilettiler

• Mühendislik okuyup dif. ve calculusu bu ders boğaziçiliden'den öğrenmeyen uzaylıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hoca b.d. olabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: adanavalısi

Mühendislik okuyup dif. ve calculusu bu ders boğaziçiliden'den öğrenmeyen uzaylıdır.
    sende türkçeyi uzaylıdan öğrendin sanırım kardeşim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.