|
Bildirim
|
İngilizceniz olmadan mühendis olamazsınız, ingilizceniz olmadan 2 yıllık teknikerden farkınız kalmaz. abuk subuk bahaneler uydurup ingilizce öğrenmedeki tembelliğinize kılıf bulmayın. ileride anlarsınız ama iş işten geçer mortalmahluk abimiz dediydi dersiniz. beğenmediğiniz o ingilizce derslerde geçen teknik terimler kafanıza takılır yavaşça yerleşir ve zamanla pekişir hafife almayın eğitiminize önem verin. altı üstü 4 sene dişinizi sıkacaksınız vay efendim sömürge ülkelerde şöyle olur vay hocanın sesi çıkmıyor bir anda siyasetçi sosyolog oluveriyorsunuz. öğrenin işte sonra haritadan ülke seçersiniz ben şurada çalışacağım diye. takılmayın ufak tefek şeylere ortam kötü iyiye de gitmiyor.
|
İngilizce eğitim vermek aşşağılık kompleksinden bir şey değil almanya italya fransa ispanya vb bunlar hep kendi dilinde eğitim veriyor keşke ben de türkçe okusaydım ingilizceyi dışarıdan halledersin böyle temel mühendislik derslerini kendi anadilinde almak lazım
|
Mühendislik okuyup dif. ve calculusu bu ders boğaziçiliden'den öğrenmeyen uzaylıdır.
|
sende türkçeyi uzaylıdan öğrendin sanırım kardeşim
|
Sene 1999, Boğaziçine girmiştim. 21 sene önce bu tipler vardı. Anadilde eğitim hakkımız filan. Dedim Uludağ üniversitesine gitseydin, cık olmaz. Boğaziçinde okumak da hakkımız... Oldu canım :) O okul ingilizce olmasaydı bu derece başarılı olmayacaktı, keza ODTÜ de. Zira İngilizce kaynak çokluğu dolayısıyla rahat şekilde eğitim verilebiliyor.
21 yıl geçmiş adam Gümüşhane Üniversitesinin hocasını daha iyi anlıyorum diyor ama aklına gelmiyorki elle tutulur birşey anlatılmadığından dolayı rahat anlıyor :) |
Eğitim bir gereksinim yoksa anadilde yapılmalıdır. Gereksinim dediğim mesela yabancı öğrenci / eğitmen olur vs.
Dilbilimi okuyorum yani olay çok net çoğu kaynak yabancı olmasına rağmen Türkçe eğitim görüyoruz. Belki yabancı dillerin pekişmesi için bir kaç ders yabancı dilde anlatılabilir ama tamamı bu şekilde olmamalı. Hoca Türk öğrenci Türk ise İngilizce ders anlatmanın tek amacı Türkçeye ve dolaylı yoldan Türkiye’ye zarar vermektir. Dilinize sahip çıkın Düzenleme : Türkçe daha iyi anladığını sen de fark etmişsin. Eğer doğuştan çift dilli değilsen her zaman yabancı dilde bir konuyu anlaman daha fazla çaba gerektirecektir. Dil seviyen ne olursa olsun (burada kimi dillerde bazı kavramların daha iyi karşılıkları olduğunu dahil etmiyorum) sen belki fark etmesen de kafanda bir dönüştürme işlemi oluyor bu da ek bir yük. |
Bu olay tek Türkiyede değil ki dünyanın her yerinde var. Almanya Japonya bile İngilizce eğitim veriyor. Dünyanın dili artık İngilizce bunu biz de değiştiremeyiz Alman da Japon da. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek gerekiyor. Ayrıca İngilizce ayrı mesleki İngilizce ayrıdır. İngilizcen ne kadar iyi olursa olsun eğitimini Türkçe görürsen bir daha üstüne İngilizce senin yine katman gerekecek.
|
Gerçekten İngilizce eğitimin önemini konuşmayacaksınız değil mi? Yıl olmuş 2020 hala Türkçe akademik eğitim diyen var şaka gibi. Git Türkçe fizik öğren de sonra yurt dışına çıkmak istediğinde terimlerin hiçbirini bilmeden bocala dur. Hocanın İngilizce anlattığını anlamıyorsan yurt dışında iş yaptığında veya iş hayatında işle ilgili İngilizce konuşman gerektiğinde de hiçbir şey anlamazsın. ODTÜ'de de böyleleri varsa durum vahim. Oysa hazırlıkta İngilizcenin önemi gayet iyi anlatılıyor. Gerçi geldiğim günden beri okulda ne kadar aptal var diye düşünüyordum
|
Bilmek ile öğretmek farklıdır, mesela İlber Ortaylı çok bilgilidir ancak anlatımı öğretimi zayıfdır, Celal Şengör mesela öyle değil.
Finlandiya neden eğitimde iyi sanıyorsunuz? Çünkü öğretmenlere en karmaşık şeyi en anlaşılabilir şekilde anlatması isteniyor. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanta_resmi -- 13 Mart 2020; 0:54:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themontana -- 15 Mart 2020; 1:9:53 > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|