Şimdi Ara

Odtü Elektrik-Elektronik vs Bilkent Endüstri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki bölüm arasında kaldım. bu bölümlerde okuyan arkadaşlar varsa genel bilgi verebilirler mi ? mezun olunca nerelerde çalışılabilir, olanakları, kazanç durumu, yurt dışı olanakları, yurtdışında tanınmışlık vs.
    bir de bilkent'in kapsamlı burslu bölümlerinde okuyan arkadaşların memnun olup olmadıklarını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onestepcloser -- 18 Temmuz 2009; 20:16:01 >

• Selam.Öncelikle tebrik ederim başarını.Forumda takılıpta iyi puan alan ender insanlardansın.

Ben tobb da burslu endüstri okuyorum.Neden endüstriyi seçtim;
    1.Endüstri müh. leri spesifik olmaktan daha ziyade sistemin geneli ile ilgili çalışırlar.
    Bu daha geniş bir çalışma alanı sağlar.
    2.Hizmet sektörü, bilişim, üretim gibi pek çok alanda çalışabilecek donanıma sahip olabilirler.
    3.Okuması diğer mühendislik alanlarına göre %15 daha kolaydır.Bizim okulda dersler projeler ve case ler
    üzerine kuruludur.Yani teoriden daha çok problem çözme üzerine odaklanılır.Eminimki Bilkent bunu daha iyi yapıyordur.

Gelelim elektrik elektroniğe:
    Bu bölüm gerçekten severek okunması gereken bir bölüm.İsmi havalı diye okunmaz kesinlikle.
    Teknik düşünme kapasiten çok iyi olmalıdır.Ben tercih yaparken odtü makine tutuyordu ama ben teknik konularda çalışmayı sevmediğim için endüstri seçtim.

Bilkent-Odtü karşılaştırması
    Bilkent elektronik mi odtü elektronik mi diye sorsaydın kesinlikle bilkent derdim.Bilkent ar-ge ye oldukça iyi yatırım yapıyor.Burada seçmen gereken hangi bölüm olacağı.Odtü endüstriyi sormamışsın bu enteresan.Puanının yettiği en iyi yere gitmek istiyorsun sanırım.

Sonuç:Odtü elektroniği bitirirsen aselsan gibi çok iyi yerlerde proje bazlı çalışabilirsin.Ama hayatın bu eksenden dışarı çıkmaz.Endüstriyi bitirirsen hele ki Bilkent gibi bir üniversiteyi, çok uluslu şirketlerde çok daha geniş pozisyonlarda çalışma şansın olur.Yükselebileceğin pozisyonların sonu açıktır.

• bilkent ee öğrencisiyim. senin için önemlidir belki diye yazıyorum, bursluyum. ee ile endüstri arasında dağlar kadar fark var bi kere. senin puana göre tercih yapacağın belli zaten ama şunu söyliyim puana göre tercih yapmak hayatını kaydırabilir, bir kaç sene sonra tekrar öss ye falan girerken bulursun kendini. sınavda ilk 50 ye girip 2 sene sonra tekrar össye giren adamlara tanık oldum. hangi alanı istiyosan onu yaz ama puanlar en son bakacağın kısım olsun. kolay gelsin.
  • cevaplar için teşekkürler.

benim asıl okumak istediğim bölüm odtü elektrik-elektronikti. ama bilkent'in burs olanakları ve endüstri bölümünün geniş çalışma alanıyla bu bölümü de yazmaya karar verdim. odtü endüstri'yi ise zaten elektrik elektronik yazacağım ve büyük ihtimalle tutacağı için yazmadım. sanırım odtü ee olacak.
  • İnş. odtü yü tutar.Hakkında hayırlısı olsun.
  • Ben de bılkent bılgısayar ve odtu ee arasında kalmıstım.Sanırım benım tercıhımde odtu ee olacak
  • Arkadaşlar puanlarınızı max. derecede değerlendirmek istiyorsunuz heralde:)

Önce bölümünüzü tercih edin bu işler nasip kısmet işi değil.Sonra pişman olursunuz.
  • heheh :)
    her ne kadar öyle değil desem de biraz da içgüdüsel olarak puanım boşa gitmesin gibi bi düşünce var galiba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: memduhank

ÖSS' de en iyiler hep ODTÜ' yü seçerler. Bilkent iyi güzeldir de, zaten hocalarının hepsi ODTÜlüdür. Birde ODTÜ' den Bilkent' e geçiş yapan hocaların bir kısmı bir hafta sonra dönmüştür. Sebebi ise, öğrencilerdir. ODTÜ' de dersi 100- 150 kişil sınıflarda çıt çıkmadan dinleyebilirken, Bilkent' e bazı kendini bilmezler yüzünden 20- 30 kişi bile ders dinleyemezsin. Bulunduğun ortamda sen gibileri istiyorsan ODTÜ, ortamda beni parmak ile göstersinler zaten ben gibi az var diyorsan Bilkent.

böylesi işkembeden sallama görmedim. bilkent hocalarının tamamı yurtdışı menşeilidir arkadaşım. nerden çıkarıyorsun odtülü olduklarını. odtüye bilkentten giden adam daha çok. vardır tek tük ama bilkent hocalarından hele mühendislikte yurtdışı doktorası ister. işkembeden sallayıp durmayın. akademik kadro olarak odtüden çok daha iyi durumda.

konuyu açan arkadaş farklı dalları sormuşsun. ikisi de güzel bölüm ne olacağına karar ver ona göre yaz tercihini. ee istiyorsan yaz odtüyü endüstri istiyorsan yaz bilkenti. iki dalın yaptığı işler çok farklı. endüstri mühendisi oalrak bankalarda bile çalışma ihtimalin var. ee mezunu olarak daha farklı dallarda işe girebilirsin. önce ne olacağına karar ver üniversiteyi öyle seç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.