Bildirim
ODTÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ YARDIM
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ODTÜ'de mühendislik okumanın en kolay olduğu bölüm bence :) Ortam 10 numara 5 yıldız, ODTÜ Makinadan mezun biri olarak şunu söyleyim lay lay lom. Aynı yıl mezun olup iş bankasında müfettiş olan arkadaşım var benden çok daha iyi para kazanıyordu ağzım açık kalmıştı. Ama onun ortalaması iyiydi (3.5 ten fazla 4 üzerinden). Düşük ortalama ile mezun olan ve okulu uzatan bir başka arkadaşım bir kaç yıl işsiz kaldı sonra KPSS ile bakanlıklardan birine atandı. İşte problem burda çıkıyor çok değil ama biraz çalışıp ortalamanı iyi tutmanda fayda var ama elektirik elektronik, bilgisayar ve makinanın iş olanakları daha iyi. -
Aslında bölümün kolaylığından yararlanıp çap yapmayıda istiyorum iş olanaklarına gelince dediğin gibi eğer yüksek bir ortalamayla bitirirse bir endüstri mühendisi çok iyi bir başlangıç yapabilir ama diğer türlü biraz kısıtlı doğru diyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çap yapmak kadar gereksiz bir şey yok. Bunu başlayıp bırakmış biri olarak söylüyorum. Zaten hangi mesleği seçersen seç onun bir çok alt dalı var ve sen mezun olduğunda bu alt dallardan sadece 1 veya 2 sinde bilgili olacaksın. Daha kendi mesleğini bile hakim değilken başka meslekle uğraşman gerçekten çok gereksiz. Kaldiki kimse sana 2 diploman var diye daha fazla bir ücret vermeyecek yada kapılar açılmayacak zaten seninde 2 mesleği birden icra edecek bir zamanın da olmayacak.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Peki ben endüstri mühendisliği okurken yazılım dilleri hakkında da dersler alıp kendimi geliştirmek istiyorum onu nasıl yapabilirim
Seçmeli derslerini bilgisayar mühendisliğinden alırsın, örneğin ceng 301 algoritmalar ve veri yapıları bu mümkün. Sonrasında firmalarda, firma içi uygulamaların geliştirildiği ve firma süreçlerine uygun yazılım geliştirilmesinde görev alabilirsin. Bunun için çift anadal veya yandal yapmana gerek yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Anladım çok teşekkür ediyorum malum günümüzde yazılım dilleri hangi mesleği yaparsan yap gerekli görüldüğü için çok dert etmiştim o konuyu cevabın için teşekkürler
Merak etme okul bu durumun farkında ve 2 adet yazılım dersi zaten zorunlu, istersen bunun sayısını sen dahada artırabilirsin. Ders listesi aşağıda. Free elective tamamen serbestsin, restrictive elective seçmeli zorunlu yazılım, ceng 230 bütün mühendisliklerde zorunlu olan programlama dersi. Bunlar kesmezse bilişim alanında yüksek lisans yaparsın olur. ie.metu.edu.trB.S. in Industrial Engineering Curriculum | Industrial Engineeringhttp://ie.metu.edu.tr/en/bs-industrial-engineering-curriculum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X