Şimdi Ara

Odtü Havacılık ve Uzay Mühendisliği-İtü uçak mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odtü mezunlarının savunma sanayinde çalışan sayısının fazla olması onların savunma sanayini daha çok tercih etmeleriyle mi ilgili?Bir adayın Odtü yerine İtü'den mezun olması savunma sanayinde işe girmesini etkiler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• savunma sanayisinin ankarada olması ve odtüdekilerin orada daha rahat staj yapması etkenlerden biri bence. zira istanbuldaki büyük şirketler için -tabi bazıları ya da bazı sektörler için - itü-ytü ağırlıkta.
  • Etkiler, savunma sanayii ve tübitak vb. kuruluşlar direk okul ve ortalama ile filtre yapıyor. Hatta formülleri bile var Ortalama/LYS sırası gibi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keskesizadam

Aselsana mühendis almak için lys sırasına mı bakıyorlar :D

Sadece ona değil, ama evet bakıyorlar. Hemen tüm diğer ar-ge yapan yerler gibi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mkilinc79

quote:

Sadece ona değil, ama evet bakıyorlar. Hemen tüm diğer ar-ge yapan yerler gibi..

ODTÜ ye DGS ile gelen %20lik kitle ne oluyor o zaman? Onlar LYS ile girmiyorlar LYS puanları yok. Onlar iş bulamıyorlar mu öyle kurumlarda sanıyorsun?

dgs(yoksa ygs mi) bir bölümde bir veya iki kişinin ulaştığı istisna bir durum, ama görüşme sırasında öğrenilirse olumsuz bir imajdır. dgs'yi geçtim, okul birincisi kontenjanıyla girenler bile küçümsenir. odtü, boğaziçi, bilkent vb. bunlar çok rekabetçi yerlerdir, öğrencileri ve mezunları da öyledir, karşısına çıkan cv'yi biraz sorgulayınca zaten kendileri gibi olmayanı anlarlar.

• quote:

Etkiler, savunma sanayii ve tübitak vb. kuruluşlar direk okul ve ortalama ile filtre yapıyor. Hatta formülleri bile var Ortalama/LYS sırası gibi..

Hocam sorum yanlış anlaşıldı herhalde ben savunma sanayi işe girişte Odtü-İtü farkını sormuştum. @keskesizadam
    @mkilinc79

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YanlışŞifre -- 4 Temmuz 2016; 2:24:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YanlışŞifre

quote:

Etkiler, savunma sanayii ve tübitak vb. kuruluşlar direk okul ve ortalama ile filtre yapıyor. Hatta formülleri bile var Ortalama/LYS sırası gibi..

Hocam sorum yanlış anlaşıldı herhalde ben savunma sanayi işe girişte Odtü-İtü farkını sormuştum. @keskesizadam
    @mkilinc79

ben de farkını söylemeye çalışıyorum zaten. senin odtü'ye girecek puanın varken itü'yü tercih etmen zararına olabilir, iş başvurusunda filtreden geçemeyebilirsin. savunma sanayiinde genelde odtü, bilkent ve nadir olarak hacettepe mezunları alınıyor; sebebi şu veya bu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ODTÜ ye DGS ile gelen %20lik kitle ne oluyor o zaman? Onlar LYS ile girmiyorlar LYS puanları yok. Onlar iş bulamıyorlar mu öyle kurumlarda sanıyorsun?

dgs(yoksa ygs mi) bir bölümde bir veya iki kişinin ulaştığı istisna bir durum, ama görüşme sırasında öğrenilirse olumsuz bir imajdır. dgs'yi geçtim, okul birincisi kontenjanıyla girenler bile küçümsenir. odtü, boğaziçi, bilkent vb. bunlar çok rekabetçi yerlerdir, öğrencileri ve mezunları da öyledir, karşısına çıkan cv'yi biraz sorgulayınca zaten kendileri gibi olmayanı anlarlar.

ODTÜ üzerinden gidelim.
    1) ODTÜ'de çoğu bölümde her sınıfta 10 kişi DGS ile gelmiş durumda.
    2) 5 yıllık ODTÜ eğitimini bir şekilde almış bir insan sırf DGS ile geldi diye niye kabul edilmesin ki? Veya olumsuz bir imajı olsun? LYS madem çok önemli, LYS birincisi olup da İstanbul Üniversitesi EEM bitiren bir öğrenci mi yoksa DGS birincisi olup ODTÜ EEMyi bitiren öğrenci mi tercih edilir ASELSAN tarafından sence? Sadece bu sorunun cevabı bu konu hakkında haklı veya haksızı ortaya koyacaktır.

şimdiki halini bilmiyorum (her bölüme 10 kişi alınacağını sanmıyorum) ama biz okurken yatay geçişle, yabancı öğrenci sınavıyla, okul birincisi kontenjanıyla vb. gelen tipler belli olurdu.
    bu fark öyle kolay kapatılmaz, bir şekilde odtüye arka kapıdan girdim diye araya kaynamak kolay değil, birkaç soruyla mülakattan elenirsin.
    neyse konu dağılıyor burada başlığı açan arkadaşa puanının yettiğinden daha düşük okula girmemesini tavsiye etmeye çalışıyorum. sınavda tam puan alıp bilkent/odtü/boun yerine başka üniversiteye girmek yanlış bir tercihtir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

Bu mesaj silindi.
    spesifik örnekle gidelim, odtü havacılıktan mezun olursan çok kötü değilsen tai de işe başlarsın. itü den iyi ortalamayla mezun olursan tai de başlarsın. yani odtü bir adım öndedir savunma sanayinde.

gerçi havacılıkta çok çalışacak yer ve mezun olmadığından odtü-itü ayrımı diğer mühendislikler gibi değildir. diğer mühendisliklerde odtü-hacettepe-bilkent > itü denilebilir. bu söylediklerim savunma sanayii için geçerli.

bunları sektörden biri olarak yazıyorum, kuzenim arkadaşım falan değil, benim tecrübem/işim.

dgs'li biri odtü mezunu da olsa,eğer odtüyü dereceyle bitirmemişse küçümsenebilir. elbette aselsan'a girebilir ama testçi olur, kaliteci olur. yani işin mutfağında olmaz. o elemanların bir silsilesi var, fen lisesi->dereceyle odtü mezuniyeti gibi.

tabiki yan yollar da olmaz değil, cumhuriyet üniversitesi mezunu bile aselsanda iyi bir konumda çalışıyor. ancak bunlar şans+ekstra çalışma ürünü, %0.1 ihtimalle olna şeyler.

• YanlışŞifre Y kullanıcısına yanıt
    Odtü'de veya itü'de havacilik okumanin cok bir farki olmayacaktir. Ben itü uçak mezunuyum. Ankara'da savunma sanayinde çalistim askerlik sebebiyle suan ayrildim. Istanbulda itü'de okuyan insanlar ankara'yi tercih etmek istemiyor. Ankara ve istanbul arasinda yasam standarti yonunden cok fark var. Üç arkadas Ankara'da calismaya basladik kisa bir surede onlar istanbul'a donerken ben tek kaldim. Ankarada cevren yoksa inanilmaz sıkıcı bir yer oluyor. Zaten sosyallesmek icin yapilacak cok birsey yok, ek olarak butun devlet kurumlarinin burada olmasi sehri memur baskin hale getirmis derken istanbulda okumus birinin habitati artik istanbul oluyor maalesef. Ben de askerlik sonrasi istanbulda is bakacagim. Ankaradaki savunma sanayi sirketlerinde (ki bunlarin cogunlugu ozel sirketler degil, tsk guclendirme vakfina bagli bir nevi devlet güdümündeki sirketler.. Thy'de ayni sekilde devlet güdümünde.. Devletle bagi olan sirketlerde de memur mantigi baskin, bir kisinin yapacagi isi üc kisi yapiyor, arkasinda devlet oldugunu bilen calisan bir nevi is garantisi oldugunu bildigi icin ve referans sistemi cok fazla uygulandigi icin alimlarda ve de denetleme sistemi yetersiz kaldigi icin cok fazla calismiyor benim kanaatim. Bunun bircok ornegini de verebilirim yapilan projelerden ozel sektor ve bu tsk vakfina bagli sirketleri kiyaslayarak) odtu agirliklidir, istanbulda da havalimaninda havayolu bakim sirketlerinde itü agirliklidir. Agirlikli dedigim de calisan sayisinin %70'i falan degil, maksimum %45'i bulur bir universitenin bir sirketi domine etmesi. Tai thy gibi calisan sayisi binin uzerinde olan yerlerde %30'u bile bulmaz. Demem su ki, iş kendinde bitiyor yapmak istedigin isi ne kadar sevdigine, hangi projelerde yer aldigina, ideallerin, hedeflerin ne olduguna gore hayatin sekilleniyor. Bana sorarsan Turkiye'de muhendislik yapma derim, cünkü buradaki muhendislik hayal ettigin muhendislik olmayacak...

Egitim-ogretim hayatinda basarilar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator2 -- 24 Temmuz 2016; 8:59:51 >

• quote:

quote:

quote:

diğer savunma sanayi firmalarını bilmem ama dgs ile girenleri aselsan'a almıyorlar. (ar-ge bölümüne)

ayrıca bilkent dgs ile öğrenci almıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 9 Eylül 2016; 6:54:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

quote:

quote:

diğer savunma sanayi firmalarını bilmem ama dgs ile girenleri aselsan'a almıyorlar. (ar-ge bölümüne)

ayrıca bilkent dgs ile öğrenci almıyor

Neden bu kadar eminsin DGSli bir arkadaşın vardı ve girmek istedi de giremedi mi? Yoksa tahmin mi?

• Aselsan'da çalışan bir yönetici ar-ge'ye alım şartlarını anlattı. Çok önemli olmayan pozisyona alırlar ama arge olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 9 Eylül 2016; 13:42:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

Aselsan'da çalışan bir yönetici ar-ge'ye alım şartlarını anlattı. Çok önemli olmayan pozisyona alırlar ama arge olmaz.

Anladim, tesekkurler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ODTÜ üzerinden gidelim.
    2) 5 yıllık ODTÜ eğitimini bir şekilde almış bir insan sırf DGS ile geldi diye niye kabul edilmesin ki? Veya olumsuz bir imajı olsun? LYS madem çok önemli, LYS birincisi olup da İstanbul Üniversitesi EEM bitiren bir öğrenci mi yoksa DGS birincisi olup ODTÜ EEMyi bitiren öğrenci mi tercih edilir ASELSAN tarafından sence? Sadece bu sorunun cevabı bu konu hakkında haklı veya haksızı ortaya koyacaktır.

Odtüye itüye dgs yapmayı falan mı düşünüyorsun anlamadım? Ciddi anlamda dgs ile gelenleri sınav notlarından anlayabiliyorsun. Çoğunluğu başarısız oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ODTÜ üzerinden gidelim.

Odtüye itüye dgs yapmayı falan mı düşünüyorsun anlamadım? Ciddi anlamda dgs ile gelenleri sınav notlarından anlayabiliyorsun. Çoğunluğu başarısız oluyor.

Ciddi misin? Evet, düşünüyorum. Elektrik-Elektronik Müh. 3. sınıftayım ama. O kadar başarısız olacağımı sanmıyorum, tecrübeliyim az çok.

• Açığa kavuşturmak için soruyorum. 4 yıllık bir elektrik-elektronik mühendisliği programı okuyorsun değil mi? Dgs bildiğim kadarıyla 2 yıllık ön lisans mezunları için yapılıyor.
  • quote:

Açığa kavuşturmak için soruyorum. 4 yıllık bir elektrik-elektronik mühendisliği programı okuyorsun değil mi? Dgs bildiğim kadarıyla 2 yıllık ön lisans mezunları için yapılıyor.

Evet 4 yıllık :) Dur şöyle izah edeyim;
    Ben haritada istanbul-ankara arasında bulunan bir üniversitede İng. Hazırlık bitip 1. sınıfa geçerken o arada Anadolu Üni. Açık Öğr. Fak. İkinci Üniversite kapsamında Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans bölümüne kayıt yatırmıştım.
    Şu an önlisanstan mezun durumdayım, DGS sonucumu bekliyorum
    lisanstan da 3. sınıfa geçtim.

• quote:

quote:

Açığa kavuşturmak için soruyorum. 4 yıllık bir elektrik-elektronik mühendisliği programı okuyorsun değil mi? Dgs bildiğim kadarıyla 2 yıllık ön lisans mezunları için yapılıyor.

Evet 4 yıllık :) Dur şöyle izah edeyim;
    Ben haritada istanbul-ankara arasında bulunan bir üniversitede İng. Hazırlık bitip 1. sınıfa geçerken o arada Anadolu Üni. Açık Öğr. Fak. İkinci Üniversite kapsamında Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans bölümüne kayıt yatırmıştım.
    Şu an önlisanstan mezun durumdayım, DGS sonucumu bekliyorum
    lisanstan da 3. sınıfa geçtim.

Anladım hocam. Bende itü elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum da dgs ile gelenlerin hali ortada olduğu için öyle yazmıştım. Sizin durum istisnaymış. İstediğiniz üniversite ile iletişime geçin bence mevcut derslerinizin intibağı yapılacak mı ön bilgi alın. Bazı arkadaşların dersleri sayılmıyor, mağduriyet olmasın.

• OneMoreChance kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası ben sadece Türk Dili, İnkılap gibi derslerden muaf olmak istiyorum. Diğerleri olacaksa da olmasın. Adam gibi eğitimi alayım eksiksiz ve sıfırdan diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.