Şimdi Ara

ODTÜ HAZIRLIK O KADAR MI ZOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
6
Favori
7.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözümü çok korkuttular sıfıra yakın ingilizce ile geçilir mi gidenlerin yüzde kaçı hazırlığı geçiyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Hazırlık O Kadar Mı Zor?

ODTÜ Hazırlık Programı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) giriş yapmak isteyen öğrenciler için zorlu bir akademik program olarak bilinmektedir. Program, öğrencilerin üniversitenin İngilizce eğitim veren bölümlerinde başarılı olmaları için gerekli olan İngilizce dil becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

ODTÜ Hazırlık Zor Mu?

ODTÜ Hazırlık Programı'nın zorluğu, öğrencilerin İngilizce dil seviyelerine ve çalışma alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir. Program, temel İngilizce bilgisinden ileri düzey İngilizceye kadar çeşitli seviyelerde eğitim sunmaktadır. Her seviye, öğrencilerin dilbilgisi, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan derslerden oluşmaktadır.

İngilizce Hazırlık Zor Mu?

ODTÜ Hazırlık Programı'nın en zorlu yönlerinden biri İngilizce hazırlık sürecidir. Program, öğrencilerin İngilizce yeterliliklerini belirlemek için bir sıralama sınavı ile başlar. Öğrenciler bu sınava göre uygun seviyedeki İngilizce hazırlık sınıflarına yerleştirilirler. Hazırlık sınıfları, öğrencilerin akademik İngilizce becerilerini geliştirmelerine ve üniversite düzeyindeki çalışmalara hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

ODTÜ Hazırlık Atlama

Bazı öğrenciler, İngilizce dil seviyeleri yüksekse veya daha önce İngilizce eğitimi aldıysalar ODTÜ Hazırlık Programı'nı atlayabilirler. Öğrencilerin hazırlık programını atlayıp atlayamayacaklarını belirlemek için üniversite tarafından bir muafiyet sınavı uygulanmaktadır. Muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler, doğrudan üniversitenin İngilizce eğitim veren bölümlerine kayıt yaptırabilirler.

ODTÜ Hazırlık Nasıl Geçilir?

ODTÜ Hazırlık Programı'nı geçmek için öğrencilerin düzenli olarak derslere katılmaları, ödevlerini zamanında teslim etmeleri ve sınavlarda başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca, öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirmek için sürekli olarak çalışmaları ve pratik yapmaları önemlidir. Hazırlık programında başarılı olmak için öğrenciler, zaman yönetimi, çalışma alışkanlıkları ve İngilizce öğrenme motivasyonu gibi faktörleri geliştirmelidirler.

Sonuç

ODTÜ Hazırlık Programı, İngilizce eğitim veren bölümlerde başarılı olmak isteyen öğrenciler için zorlu bir akademik süreçtir. Programın zorluğu, öğrencilerin İngilizce dil seviyelerine ve çalışma alışkanlıklarına göre değişebilir. Ancak, düzenli çalışma, özveri ve motivasyon ile öğrenciler ODTÜ Hazırlık Programı'nı başarıyla geçebilir ve üniversite eğitimlerine güçlü bir temel oluşturabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sifira yakin ingilizceyle bir senede gecmek hayal demisleri bir baslikta, ituye gore kaliteliymis bayagi odtunun hazirligi
  • sıfıra yakınsa uğraşırsın ama odtüdeki en basit olay hazırlık öyle söyliyim

• fortunateson kullanıcısına yanıt
    Ya mutlaka kalitelidir de nasıl geçecem hocam
  • Bizim hoca en aşağıdaki kurlarda olanların ilk yılda geçmesi zor demişti ama orta seviye ing varsa geçersin.

• 0 a yakın tanıdığım gazinin hazırlığını geçmek için gece gündüz çalıştı geçti.
  • Beginner başlarsan geçmen çok zor beginnerları zaten repeate hazırlıyorlar. Elementary başlayıp iyi çalış geçersin yaz okulunda ya da eylülde
  • hazırlığı bilmiyorum ama odtü makine de okuyan 1-2 kişiyle konuşmuştum.

zorluktan dolayı bırakmayı falan düşündüklerini söylemişlerdi, odtü seviyesine yakın üniversitelerde bu kadar zor değil geçiş yapacağım falan diyorlardı.

hazırlıkta zorlayıcıdır herhalde  

• ingilizceyi hiç sevmezdim, fiziğe bayılırdım

okulun ingilizce olduğunu bilmeden odtüyü tercih ettim.

hazırlık hocam bana hep kızdı, kalacaksın dedi. haziranda geçtim hazırlığı.

bölümü 8 senede bitirebildim. hazırlıktan değil bölümden kork.

haa, soru ezberleyip vs vs hızlı hızlı bitirebilirsin anlamadan. o başka konu

• aynı durumla bilkent'e gidiyorum buna daha da zor diyorlar da korkacak durum yok.Açıkçası kusuruma bakma ama köpek gibi çalışırsak geçeriz ,benim zaten şimdiden yaz okulu garanti oldu 5 kur var hepsi 2 ay tık tık geçmeye çalışacağım.Yks maratonundan 1-2 tık aşağıda oluruz muhtemelen.Rahat bir sene beklemiyor bizi.

Birde işin sonunda iyi bir ingilizce olacaksa 1 sene bu çalışma bence değer zaten bölümde vsde paso ingilizce olacağı için sürekli gelişir diye düşünüyorum

• çok zor olduğu söyleniyor ama benim bir arkadaşım gitti ve düzenli çalışarak rahat bir şekilde geçti. ama onun inglizcesi baya iyi şimdi. baya geliştiriyor yani. çalışmak gerekiyor sonuç olarak.

• 0a yakın ingilizcem vardı ama Haziran ayında geçtim ben. İstersen detaylıca anlatırım ama biraz uzun olur yarın yazarım.

• Beginner baslayip yaz okulunda sinirdan gectim ama guz ve bahar doneminde cok yogun calismadim yaz okulunda baya calistim duzenli calisan icin imkansiz degil
    Ek olarak hazirlik online nasil olur bilmem orgunde gunde 5 saat di zamaninda yaz okulunda 6 idi hergun ister ister istemez ingilizceye maruz kaliyordun 12 sene ilk okul lise de ogrenemedigim ingilizceyi 1 sene de ogrendim ingilizce egitimi cok iyi okulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 3 Eylül 2021; 8:28:40 >
  • Düzenli çalışırsan geçersin, asıl bölüm daha zor
  • En düşük seviye iki kur yani beginner ve elementary den başlayanlar için zor olduğunu düşünüyorum. Odtü hazırlığı üç kısma ayrılıyor okuma,yazma ve kelime.

Okuma kısmı için more to read ve OLR diye iki kitap aldırıyorlar ama OLR'yi önermem hazırlık online olursa pdften yüzyüze olursa fotokobisini çıkartın gereksiz masraf çoğu arkadaşım kapağını bile açmadı sene boyunca. İlk dönem boyunca full OLR'den ilerliyorlar yani bence vakit kaybı tabi More To Read de çözmeniz zor çünkü seviyeniz yetmiyor. OLR çözmek yerine açın makale,gazete, kitap okuyun kendinizi ikinci dönem için More To Read çözmeye hazırlayın. Odtü'nün sömestırı 45 gündü cidden boşluk açısından müthiş bi vakit. Ben tekrar hazırlık okuyacak olsam sömestırda yavaştan More To Read çözmeye başlardım yine zorlanırsınız ama acayip geliştirir okuduğunu anlamayı hem de ikinci döneme kolayca adapte olursunuz. Bide bunun More To Read 2 diye kitabı var o daha sınava yönelikti içerdiği metinler olsun, zorluk seviyesi olsun onu çözecek seviyeye gelmeniz gerekiyor eğer hazırlığı atlamak istiyorsanız. Düşük kurlarda ikinci kitabını bırakın çözdürmeyi varlığından bahsetmiyorlar bile o yüzden edinebiliyosanız kesinlikle edinin More To Readle de çok vakit kaybetmeyin ikinci dönem. İşin en püf noktası aynı tyt türkçe için yaptığınız gibi sınava yakın vakitlerde günlük düzenli reading çözmek. Bunun için de Odtü'nün yaz okulu kitaplarını öneriyorum sınavdaki sorulara ve metinlere alışmanız ve pratikleşmeniz için en iyi kaynak onlar. Okuma kısmı böyle ek olarak şunu söyleyebilirim ben hazırlık epesinden önce yaz okulu kitabını bitirdiğim için yaz okulunda okuma adına sadece derslerdeki readingleri tekrardan çözdüm bide vaktim kaldıkça yabancı gaztelerden haber okudum. ( al jazeera, guardian vs.) günlük yaşam,canlılar,,teknoloji,vs ilgili de yabancı yazılar okumanızı da öneririm çünkü sınavdaki metinlerin içeriği bunlar oluyor direkt iki sınavı da görmüş biri olarak rahatlıkla diyebilirim.

Yazma kısmı için sınıfta düzenli olarak her hafta yazı yazıyorsunuz sıfırdan başlayan biri için başlarda çok zor oluyor bu olay internetten yardım alamadan yazamıyordum şahsen. hocalar hatalarınızı gösteriyor, yeni kelimeler, kalıplar ve bağlaçlar öğreniyorsunuz sürekli olarak bunlar sayesinde zaman ilerledikçe basit de olsa cümleler kurmaya başlıyorsunuz. Bunları yapan düşük kur öğrencisi ilk dönemin sonunda herhangi bir konu hakkında 45 dkda 150-180 kelime civarında yazabilecek kıvama geliyor. İkinci dönem de haftalık yazmalar devam ediyor artık eliniz ve beyniniz alıştığı için otomatiğe bağlıyorsunuz türkçe yazı yazar gibi. Yazmada en önemli nokta korku bence o korkuyu attıktan sonra türkçeden bir farkı kalmıyor bu olayın. Ben ek olarak bir şey yapmadım zaten okul tüm essay tiplerini size özümsetiyor hepsiyle ilgili pratikler yaptırıyor, öğretmediği bağlaç kalmıyor, ha ek olarak kelime kasabilirsiniz çünkü sene sonunda artık basic kelimeler yazmanızı istemiyorlar veya bir kelimeyi birden fazla yerde kullanmanızı istemiyorlar o yüzden kelimelerin özellikle synoynmlerine((eş anlamlıları) çalışıp yazılarınızda kullanırsanız puan açısından rahat edersiniz.

Sınavdaki kelime kısmı yüzde 80 sayısal loto çünkü artık kullanım ihtiyacı kalmayan kelimeleri soruyorlar özellikle zorlamak açısından. düzenli kelime öğrenirseniz bu loto oranı yüzde 50ye kadar inebilir. Kelime için de okulun sac moodle sayfası var orada geçmiş seneler için kelime sınavları hazırlamışlar sınava yakın vakitte onları bitirirseniz çok iyi olur ne kadarı aklınızda kalırsa o kadar kar olur çünkü 20 kelimenin 2 veya 3ünü oradan soruyorlar fix benim gördüğüm.

Yazdıklarımın tamamı online eğitim içindi. Eğer beg veya ele başlarsan acele etme nisana kadar okulun istediklerini yap nisandan sonra artık dizginlerini eline almaya başla yoksa okula kalırsan yaz okuluna da kalırsın benden tavsiye. Yaz okulu da ayrı stres kesinlikle önermem varınızı yoğunuzu verin halledebiliyorsanız ilkinde halledin hem yaz tatiliniz hiç oluyor hem de eylül-repeat stresi çok kötü etkiliyor hayatınızı.

Sene başında ingilizcem sıfıra yakındı, Ele başladım, haziran epesine düzgün hazırlanamadan 51 aldım. Yaz okulu epesinde zorlanmadan geçtim. genel olarak böyle başka spesifik sorun olursa sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 3 Eylül 2021; 10:49:43 >

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar uğraşıp yazmışsın allah razı olsun dediklerini dikkkate alacağım
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Olur hocam çok iyi olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.