Şimdi Ara

odtü iibf mezunlarının çalıştıkları yerler ve istatistikler(detaylı) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
20
Favori
12.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

abi gelecek dönem seçmelim var girişimcilik, econ zart zurt ne önerirsin ne yapmalı. hangi derse abanmalı.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Sayisal bolumlerdeki non-tech olayini bilmiyorum pek asagida yazacagim dersleri free elective olarak aldim 3unu de aa verdim mutlaka almaya calis.

Solfej - mus191 (bence okulun en kolay dersi sadece derse duzenli giderek aa verdim ne mt ne final ne de odevi var )

Art and science culture- mus242 ( mt ve final var ama hocanin okdugunu sanmiyorum ben online donemde aldim devamsizlik yoktu simdi nasil bilmiyorum ama yine herkes aa aliyordur diye tahmin ediyorum.)

Hist563- Emergence and Evolution of armenian question - okulun en underrated derslerinden biri dersin ismi korkutmasin alanlarin %80-90'i sayisal bolumlerdendi mt ve finali essay seklinde ama 1 aya yakin sure veriyor hoca ve cok cok iyi notluyor en kotu ba alan duydum

onun haricinde girisimcilik, caz tarihi, astrofizik(bu donem acildi biliyorsundur notlama da iyiymis) ve fde100 denenebilir

econ bide media econu onermem main derslerini etkileyebilir bunlar yogun olur notlamasi da cok iyi olmaz. bu free ve non-techler de olabildigince kolay olanlari secmen lazim

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

bi tek dream games var knk   mckinseyden yuksek veriyorlar

• Hocam istanbul iktisat fak iktisat bölümü hakkında ne dusunuyorsunuz? Almancam ve İngilizcem b1 düzey bunu üniversitede c1 duzeye cikartmak istiyorum hali hazirda buyuk bir sirkette suan data personeli olarak calisiyorum bölümüm bitince de data analist veya iş geliştirme uzmanı alanında ilerlemeyi düşünüyorum sizce uni ve bölümün onu acik midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eastai -- 30 Haziran 2024; 14:50:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eastai

Hocam istanbul iktisat fak iktisat bölümü hakkında ne dusunuyorsunuz? Almancam ve İngilizcem b1 düzey bunu üniversitede c1 duzeye cikartmak istiyorum hali hazirda buyuk bir sirkette suan data personeli olarak calisiyorum bölümüm bitince de data analist veya iş geliştirme uzmanı alanında ilerlemeyi düşünüyorum sizce uni ve bölümün onu acik midir?

Bir bilgim yok aslinda ama mezunlarini cogu iyi sirket iyi pozisyonlar da goruyorum. data analyst kisminda rekabet cok stat, cs, ceng, ybs vs birsuru bolumle rekabet etmek zorunda kalacaksin fakat istegin bu yondeyse neden olmasin stajlar, kurs vb sekilde bu alana yonelirsin diye dusunuyorum econdan. yani Iu iktisat'in zaten yillarin fakultesi her sene mezunlari benzer yerlere giriyor (banka,big4,fmcg,e-ticaret sirketleri vs) bu noktada siyrilmak ve fark yaratmak tamamen sana bakiyor onu acik veya kapali diyemem cunku dedigim gibi bu fakulte senelik 200-300 civari mezun veriyordur %10'u cok iyi yerlerde ise baslamistir %50'si big4 audit/tax veya bankalarda muf/uzm yard olacak kalan kismi da kpss dener veya issiz kalir bir sure. O yuzden ilk siniftan itibaren iyi bir cv insa edersen emek verirsen bu istedigin alanlarda iyi sirketlerde calisabilecegini dusunuyorum. bizim bolumden mezun olup bile data analyst olarak calisan var teknokentte birebir biliyorum ki econ o kadar alakasiz bolum degil benimkine gore ornek olsun diye soyliyim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 30 Haziran 2024; 17:43:54 >

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

YTÜ işletme, Marmara işletme ve İstanbul işletme hakkında ne düşünüyorsunuz? (İngilizce olanları)

Bu üçü arasında kalan birisi hangisini tercih ederse önü daha açık olur sizce?

• urfakebap kullanıcısına yanıt

hicbirinin digerine acayip bi ustunlugu yok bence ama gordugum kadariyla ytu'de okuyanlar daha iyi yerlerde staj yapiyor ise giriyor okul etiketi ve kariyer kuluplerinin aktifligi bakimindan ytu daha iyidir. istanbul ve marmara arasinda fark oldugunu dusunmuyorum yine de buradan okumus veya mezun olmus insanlarla konusursaniz daha rahat kiyas yapabilirsin benim cevremde ne okuyan ne mezun olan tanidigim var.

• hocam teşekkür ederim geçen sene bana bayağı yardımcı oldunuz.boun turizmden selamlar :)
  • hocam 2021 yks sonrası sizinle baya konuşmuştuk itü econ odtü ui odtü sbky şeklinde tercih yapmıştım. itünün geleceğini düşünmüyodum. 2 gündür ilk defa staj yapıyorum ziraat bankasında ama genel olarak günün 6 saati boş geçiyor pek bir şey öğrenmeyecek gibiyim burda. bu durum için ne önerirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shesmovedon

hocam 2021 yks sonrası sizinle baya konuşmuştuk itü econ odtü ui odtü sbky şeklinde tercih yapmıştım. itünün geleceğini düşünmüyodum. 2 gündür ilk defa staj yapıyorum ziraat bankasında ama genel olarak günün 6 saati boş geçiyor pek bir şey öğrenmeyecek gibiyim burda. bu durum için ne önerirsin

Geçmiş olsun hocam acemiliginize gelmiş. Ziraat bankası benim bildiğim sadece şube stajı yaptırır o da bayağı boş iştir. Bence kenarda excelle oynayın (valla excelde flappy bird yapan adam biliyorum). Ya da ufak bir kitap alın yanınıza. Ve siz siz olun şube stajina bulaşmayın.

Not: Bu şube stajı değilse ziraat bankasına hiç bulaşmayın.

• Econbender kullanıcısına yanıt
    hocam gerçekten acemiliğime gelmiş.. 2 ayım burda geçecek itünün zorunlu staj süresi 2 ay diye böyle yaptım. en azından cv de güzel durur diye düşünmüştüm doğru mu düşündüm acaba. 3. sınıfta staj bulmamda yardımcı olur mu bu durum
  • Shesmovedon kullanıcısına yanıt

Bence oncelikle biriminle alakali olabilir yani senin ustundeki kisiler cok calismiyorsa dogal olarak sana da is dusmez cunku stajyersin bu yuzden birim degistirmeye calis 2 ay uzun bi sure verimsiz gecmesin.

Birim degistiremezsen atilgan olmaya bak surekli darla yoneticileri bi proje/is vs iste ki ilerde mulakatlarda bu staja dair anlatacak seylerin olsun. onun haricinde yukardaki hocamin dedigi gibi bos vaktin cok olursa excelde ilerleyebilirsin veya sap/erp gibi toollar var onlara da bakabilirsin ilerde isine yarar.

itu econ gayet iyi bence hem istanbul hem bolum olsun bide bu yaptigin staj kariyer kapisndan degil demi ?

• mrvolcann kullanıcısına yanıt

rica ederim volkanim sevindim mutlu olmana bundan sonra da gonlunce olur umarim :)

hocam sanırım birim değiştiremiyormuşum şu an operasyondayım orası da riskli bölüm tek hatamda büyük sıkıntılar çıkabilir gibi durduğu için basit işlemleri bana yaptırıyorlar. acaba kendi bilgisayarımı getirmem saçma mı olur sap excel vs için. bu bana mantıklı geldi

Cvde güzel olur, ayrıca sıkıcı filan dediğime de bakmayın. Hiç olmazsa temel şeyleri öğrenirsiniz. 3. sınıfta bankacılık stajı ararsanız kesinlikle evet, diğer stajlar için büyük ihtimalle evet.

hocam bu arada sormussunuz kariyer kapısından buldum stajı

oyle olmasi normal ilk yapilan stajlar training seklinde geciyor uzun sureli degilse. bence pc'ni gotur problem olmaz daha verimli gecer oyle

bir de 2 ay demistin ama kariyer kapisindaki stajlar 1 ay benim bildigim emin misin ?

hocam beni aradıklarında 2 ay olarak yapacağımı söyledim öyle ayarladılar. zaten okulum da toplamda 2 aylık sigortamı karşılıyordu sorun olmadı sanırım
  • Konuyu guncellemeye vaktim olmadi ama up sorusu olan burdan veya ozelden bana ulasabilir musait oldukca yardimci olurum.

Ayrica ea icin artik 1k'dan yazan ve 1.tercihi olana garanti yurt verilecekmis.

adayogrenci.metu.edu.tr
    Başarı Bursları | ODTÜ Aday Öğrenci
    https://adayogrenci.metu.edu.tr/ankara/burs-olanaklari
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.