Edit: Mert Hiçdurmazyoutube ODTÜ Tanıtım günlerinde Kıbrıs kampüsü standına gidip değerli hocama sorular sordum ve Kıbrıs kampüsüyle alakalı merak edilenleri öğrendim. Bana dm üstünden ve yorumlardan en çok gelen soruları sordum. Umarım faydalı bir video olmuştur diğer videolarımda görüşmek üzere :))
Sorularınız için instagram adresim: https://www.instagram.com/mert_hicdurmaz/
Video bölümleri:
00:00 giriş
00:15 Kıbrıs kampüsü tanıtımı
03:15 ODTÜ DİPLOMASIYLA ODTÜ KUZEY KIBRIS DİPLOMASI AYNI MI?
04:38 Kıbrıs kampüsünden Ankara kampüsüne geçmek mümkün mü? https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DI5tTjnIHVME%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGJ3t9ZYGIhBQs3GQvyZU3tp6bA7f646WMgFyBugün ODTÜ tercih fuarına gittim. 15.30 gibi Kıbrıs Kampüsü tanıtım sunumu vardı. Genel olarak mantıklı bir tercih olduğuna karar verdim. (Yanlış düşünüyorsam konuya kendi fikrinizi yazabilirsiniz.) Tabii ki en büyük sebep bölüm sıralamalarından dolayı. Sıralama/performans Birkaç soruya cevap; Eğitim: Sunumda aynı ODTÜ eğitimi vurgusu yapıldı. Ne kadar doğru/yanlış olduğu konusunda aday öğrencinin araştırma yapması gerek. Altta tekrar tekrar bunu yazmayacağım. Burada yazdıklarımın doğru olup olmadığına siz araştırarak karar verin. Sosyal imkan(Kıbrıs): Pek bir şey yok. Bir İstanbul beklemiyoruz zaten. Genel olarak bölümün yeni mezunu da "çalışmaya yönelik bir ortam" demiş. Sessiz, sakin. Ankara'da okuyan birkaç arkadaşımın da kampüs dışına çıkmadığını düşünürsem ODTÜ Kıbrıs bu anlamda büyük bir eksiğe sahip değil. Diploma: Çok sorulan bir soru. Diplomada Ankara yazmıyor ve Kuzey Kıbrıs diye ekstra yazı var. Ayrıca Rektör imzası dışında 2 imza farklı. Sunumu yapan hoca Kıbrıs Kampüsü mezunlarına Ankara'ya göre bir ayrımcılık uygulanmıyor dedi. Ayrıca Kıbrıs Kampüsü olarak yarışmalara katıldıklarında ilk olarak Türkiye üniversiteleri ile bir yarışmaya katılıp Türkiye birincisi olmalarına gerek yokmuş. Yani yarışmaya katılmak daha basit. Bir Avrupa ülkesi gibi görülüyor. (Benzetme) Maddi kısım: Problem olan kısım burası. Aynı mezun da eğitim olarak iyi fakat maddi olarak sıkıntılı demiş. Fakat bana kalırsa Türkiye de yanında az kalmıyor. Kıbrıs uçuş pahalı ise Türkiye otobüs de pahalı. Ücret 66bin tl. Bilkent dahi 118 olmuş. Ki yüksek ihtimal %50 burslu girersiniz. Yurt ücreti 13-28bin arası değişiyor. Türkiye'de durum nasıl bilmiyorum ama bana yüksek gelmedi. Oda planları bence güzel. Yemek için aylık 685-955 sitede yazan sayı. Kıbrıs pahalı olabilir ama benim gördüğüm aşırı bir pahalılık yok. Yanılıyorsam aydınlatabilirsiniz. Mavi diploma olayına değindiler, geçiyorum. Akreditasyon var. Yazılım yeni açılmış onda yok. Yanlış hatırlamıyorsam 12 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşüyormuş. Hoca-öğrenci ilişkisi iyi dediler. Deniz imkanı Angara'da deniz yok. Kıbrıs'ta kış o kadar yok. Ortalamaya, belirli şartlara bağlı fakat 1 seneye kadar Ankara'da eğitim alma imkanı var. Burslar detaylı olarak sitede yazıyor, detaya girmiyorum. Evet, durum böyle. Ne düşünüyorsunuz? Aslında Kıbrıs'ta eğitim alıp bence en önemli sınıf olan 3.sınıfı Ankara'da okusan iş tamam. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 24 Temmuz 2022; 19:43:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ODTÜ Kıbrıs Kampüsü: Kapsamlı Bir Tanıtım
ODTÜ Kıbrıs Kampüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kampüsüdür. Kıbrıs'ın en önde gelen üniversitelerinden biri olarak kabul edilir ve uluslararası öğrenciler arasında popüler bir seçimdir.
Akademik Programlar
ODTÜ Kıbrıs Kampüsü, mühendislik, işletme, bilgisayar bilimleri ve sosyal bilimler dahil olmak üzere çok çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Programlar, küresel standartlara uygun olarak tasarlanmıştır ve son teknoloji laboratuvarlar ve tesislerle desteklenmektedir.
Kampüs Yaşamı
Kampüs, öğrencilere rahat ve sosyal bir ortam sunmaktadır. Konaklama birimleri, yemek salonları, spor tesisleri ve öğrenci kulüpleri bulunmaktadır. Öğrenciler ayrıca Akdeniz ikliminin keyfini çıkarabilir ve adanın doğal güzelliklerini keşfedebilirler.
Öğrenci Yorumları
ODTÜ Kıbrıs Kampüsü'nü ziyaret eden öğrenciler çoğunlukla kampüsün akademik mükemmelliği, modern tesisleri ve uluslararası bir öğrenci topluluğu sunmasından övgüyle bahsetmektedirler.
Neden ODTÜ Kıbrıs'ı Tercih Etmelisiniz?
- Uluslararası alanda tanınan bir üniversitede eğitim alma fırsatı
- Son teknoloji laboratuvarlar ve tesislerle donatılmış bir kampüs
- Dinamik ve çeşitli bir öğrenci topluluğu
- Akdeniz ikliminde benzersiz bir eğitim deneyimi
- Kariyer gelişimini destekleyen işbirlikleri ve staj olanakları
ODTÜ Kıbrıs Kampüsü, yüksek kaliteli eğitim, modern olanaklar ve benzersiz bir öğrenci deneyimi arayan öğrenciler için mükemmel bir seçimdir.