Şimdi Ara

ODTÜ Kimya İTÜ Kimya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu tercih döneminde Kimya bölümünü seçmeyi düşünüyorum. Ancak aklıma bir soru takıldı. ODTÜ ve İTÜ üniversitelerinin Kimya bölümü puanları birbirlerine fazlasıyla yakın. ODTÜ eğitimini İngilizce olarak verirken İTÜ ise %30 İngilizce olarak veriyor. Bu bölümü seçmemdeki hedef yüksek lisans ve doktora eğitimini de tamamlayıp akademisyen olmak. Ve de yüksek lisans ve doktora eğitimimi -en azından doktorayı- yurt dışında tamamlamak istiyorum. İlk önceliğim şehir tercihi nedeniyle İTÜ, ancak bölümün tamamen İngilizce olmaması ileriye dönük bir problem yaratabilir mi? Ayrıca ikisi de köklü ve teknik üniversite, zor oldukları aşikar. Eğitim standartları açısından aralarında çok fark var mıdır?

• Tartışmasız odtü temel bilimde bir şey yapacaksan İngilizce eğitimin tam olmalı ben de kimya seçeceğim Boğaziçi veya Bilkent ama Boğaziçi için iki bin kişi gerilemesi lazım bölümün inş senin odtü benim de Boğaziçi olur temel bilim seçenlere hayranım yaaaaaaaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim, ben olsam kimya bölümü seçmezdim.

Evet hem ODTÜ hem de İTÜ iyi okullar ama kimya bölümünü okumak epeyce zor. Okudun bitirdin, iş bulması çok zor. Ataması çok çok az. Makine müh. gibi daha çok talep edilen bir bölüm seçmeni tavsiye ederim.
  • Hangi bölümde iş bulmak kolay diyelim iş buldun statüyü korumak zor sanki tıp mühendislik kolay nereden biliyorsun zor olduğunu kimyanın Boğaziçi odtü Bilkent harici bir yerde işen yorum yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenim kimya okudu belediyede çöpçü memur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kompatibilite

Hangi bölümde iş bulmak kolay diyelim iş buldun statüyü korumak zor sanki tıp mühendislik kolay nereden biliyorsun zor olduğunu kimyanın Boğaziçi odtü Bilkent harici bir yerde işen yorum yapma

kimyacıyım da oradan biliyorum

Harici değil "dahili"yim anlaycagın, tam göbeğinden hem de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimya Mühendisliği
    11 yıl önce açıldı
    İYTE Kimya Mühendisliği (?)
    5 yıl önce açıldı
    İtü matematik mühendisliği
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.