Şimdi Ara

ODTU'luleri buraya alalim! :) (32 kisiyiz) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
3
Favori
49.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar IS100 Muafiyet kayitlarina baslamislar, burdan buyrun:

http://is100c.ii.metu.edu.tr/Registration.aspx
  • kardeş başta topiği gereksiz görüyordum ama bana baya faydası dokundu rica etsem benide ekler misin? Endüstri Mühendisliği
  • Ya arkadaşlar ben Odtü'ye Aşti den nasıl gidebilirim...Geçen sefer Sincan arabasına bindim ama oda odtü'ye girmiyormuş giren otobüs var mı? bir de ego biletlerini nerden alabilirm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: derZyklus

Arkadaslar IS100 Muafiyet kayitlarina baslamislar, burdan buyrun:

Sınav ne zaman?

Bide bu is100 man programını nerden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoqoKo -- 20 Eylül 2009; 21:56:27 >
  • 26-27sindeymis. O programi ben de bulamadim ama sinavin bi benzeri var sitesinde:

http://www.ii.metu.edu.tr/is100/sim1.html
  • Bune be
  • bekleyin beni.bu sene odtü bilgisayar mühendisliğini kazanıp yanınıza gelicem
  • abi bu verdiğin linkdeki ilk soru ne öle ya weight scale i soran ne demek istemiş tam anlamadım:D
  • odtü bilgisayar müh. Geç oldu biraz ama..

IS100 dersi hazırlığı geçenler için sanırım. Bu sene sorumlu olmamamız lazım..(yeni girenler için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_al_ettin

Ya arkadaşlar ben Odtü'ye Aşti den nasıl gidebilirim...Geçen sefer Sincan arabasına bindim ama oda odtü'ye girmiyormuş giren otobüs var mı? bir de ego biletlerini nerden alabilirm :)

AŞTİ'den Eskişehir yoluna çık, 5-10dk içinde ODTÜ dolmuşları geçecektir, direk içine gidiyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

quote:

Orijinalden alıntı: cem_al_ettin

Ya arkadaşlar ben Odtü'ye Aşti den nasıl gidebilirim...Geçen sefer Sincan arabasına bindim ama oda odtü'ye girmiyormuş giren otobüs var mı? bir de ego biletlerini nerden alabilirm :)

AŞTİ'den Eskişehir yoluna çık, 5-10dk içinde ODTÜ dolmuşları geçecektir, direk içine gidiyor:)

bunlar ego diye adlandırılan otobüsler mi yoksa odtü'ye özel olanlar mı??
  • quote:

odtü bilgisayar müh. Geç oldu biraz ama..

IS100 dersi hazırlığı geçenler için sanırım. Bu sene sorumlu olmamamız lazım..(yeni girenler için)

Vlla hazırlık okuyacam ama sınava kaydoldum artık napalım yanlız program berbat bişey full ss çalışıyor programı bulsakta şöle 1-2 saat kurcalayıp geçsek dersleri sıkıcı olur okuldan soğuruz.

• quote:

Acaba bu derste office'i iyi şekilde mi öğretiyorlar.Yoksa basit olarak mı geçiyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Acaba bu derste office'i iyi şekilde mi öğretiyorlar.Yoksa basit olarak mı geçiyorlar?

1 sene boyunca haftada 2 saat dersi var IS100'ün, sanırım kapsamlı bir eğitim:)

quote:

bunlar ego diye adlandırılan otobüsler mi yoksa odtü'ye özel olanlar mı??

EGO'larda vardır ama odtü dolmuşları bahsettiklerim. Otobüs değil.

• 2.yurtta bu yaz yapılan tadılat sonucu 2 kısılık odalar acıldıgı dogru mu?
  • quote:

odtü bilgisayar müh. Geç oldu biraz ama..

Bu sene mi girdin sen de? Hayırlı olsun
  • kimya mühendisliğinden kimse yoq mu

varsa dedeniz olarak yardımcı olabilirim.
  • IS 100 Muafiyet sınavına kaydoldum. Sorular zor mudur acaba?

Donanım Haber'e girip mesaj yazabilen herkes geçebilir mi gerçekten?
  • Aşti'den Odtü'ye ulaşım için alternatifler:

1. Aşti'den Ankaray'a binilir Kızılay'a geçilir. YKM çıkışı veya Güvenpark Otobüs Durakları çıkışından çıkılır. Güvenpark'ın üstünte Odtü dolmuşlar veya 198 nolu egoya binilir, Odtü'nün içlerine kadar gidilir.. (Metro 6.15 gibi, dolmuşlar 7.15 gibi, ego 8 gibi başlıyordu en son) (biraz uzun ama tercih sebebi olabilir)

2. Aşti'den Armada'ya yaya olarak 5 dk'da inilir. Armada'nın önünden yine Odtü dolmuşlarına veya egolarına binilir. (2 yıldır böyle gidiyorum okula)

3. Aşti'nin arka kapısından çıkılır. Köprü görülür. Köprünün altında Aşti-Odtü egoları beklenir. (Pek tavsiye edilmez.. Çok kalabalık olması ve biraz uzunca beklemeniz olasıdır)

4. Çok eşyanız varsa Aşti'den taksi tutulur. Taksimetre ile 15 lira civarı, taksimetre açtırmadan da 10 lira civarına yurda kadar gidilmesi mümkündür. Mümkünse Aşti'den birkaç Odtülü ile birlikte taksi tutulup ücret paylaşılır. Ankara'da ve Odtü'de ilk seneniz olduğunu asla çaktırmayın. Çaktıracak gibiyseniz taksiciye Odtü'ye şu yurda gidicem denilir ve başka da birşey konuşulmaz. Zira çirkef bir taksiciye denk gelme olasılığınız yüksektir. Sizden fazladan para, bagaj parası, birkaç kişi birlikteyseniz de hepinizden ayrı ayrı tüm yol ücretini isteyebilir. Bunlara kesinlikle karşı çıkın ve kazık yemeyin sabah sabah. (taşıyamayacak kadar çok eşyanız varsa ve 10-15 lira sizin için çok sorun değilse tercih sebebi olabilir)

IS100 muafiyet sınavı:

IS100 Odtü'nün en boktan dersidir. Kredisizdir, eziktir, zaman kaybıdır. Kesinlikle muafiyet sınavına girilmesi tavsiye olunur. Üstelik bilgisayardan (ağ, donanım, ofis programları) az buçuk çakıyorsanız çok da kolay bir sınavdır. Sınavı veremezseniz de derslerine kesinlikle girmeyin. Biraz çalışır tekrar muafiyet sınavına girer geçersiniz.

Yurtlar:
    Odtü'ye şehir dışından gelip yurtta kalamayan öğrenci yoktur. Başlarda geçici yerleşseniz de sonradan asil olur ve yurtta kalırsınız. Bunun için endişelenmeyin.
    9. Yurt hem merkezde hem de yeniden yapılandırılan bir yurttur. İyidir güzeldir. 9.Yurda yerleşenler şanslı sayılabilir.
    6. Yurt da geçen sene tekrar düzenlendi ama düzenlenmiş halinin bile pek iç acıcı olmadığı söyleniyor.
    2. Yurt da bu sene tekrar yapılandırıldı. Sonucun güzel olması kuvvetle muhtemel ama inşaatlar yeni dönemin içine biraz sarkabilir.

İsa Demiray, Faika Demiray ve Refika Aksoy yurtları cillop gibidir ama merkezde değildir. Ring seferleri olsa da merkezdeki canlılık yoktur. Çok üşengeç değilseniz, yürümeyi seviyorsanız tavsiye edilir. (İlk iki yıl 4.yurtta, son iki yıldır da İsa Demiray'da kalan biri olarak Demiray'ların çok çok daha konforlu ve modern olduğunu söyleyebilirim)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.