Şimdi Ara

ODTU'luleri buraya alalim! :) (32 kisiyiz) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
3
Favori
49.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vovy

Odtü'ye şehir dışından gelip yurtta kalamayan öğrenci yoktur. Başlarda geçici yerleşseniz de sonradan asil olur ve yurtta kalırsınız. Bunun için endişelenmeyin.

Malasef var
  • Yahu 6. yurtdan nasıl kurtulabilirim varmı 6. yurda yerleşen vllaha hiç iç açıcı şeyler söylemiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vovy

Aşti'den Odtü'ye ulaşım için alternatifler:

1. Aşti'den Ankaray'a binilir Kızılay'a geçilir. YKM çıkışı veya Güvenpark Otobüs Durakları çıkışından çıkılır. Güvenpark'ın üstünte Odtü dolmuşlar veya 198 nolu egoya binilir, Odtü'nün içlerine kadar gidilir.. (Metro 6.15 gibi, dolmuşlar 7.15 gibi, ego 8 gibi başlıyordu en son) (biraz uzun ama tercih sebebi olabilir)

2. Aşti'den Armada'ya yaya olarak 5 dk'da inilir. Armada'nın önünden yine Odtü dolmuşlarına veya egolarına binilir. (2 yıldır böyle gidiyorum okula)

3. Aşti'nin arka kapısından çıkılır. Köprü görülür. Köprünün altında Aşti-Odtü egoları beklenir. (Pek tavsiye edilmez.. Çok kalabalık olması ve biraz uzunca beklemeniz olasıdır)

4. Çok eşyanız varsa Aşti'den taksi tutulur. Taksimetre ile 15 lira civarı, taksimetre açtırmadan da 10 lira civarına yurda kadar gidilmesi mümkündür. Mümkünse Aşti'den birkaç Odtülü ile birlikte taksi tutulup ücret paylaşılır. Ankara'da ve Odtü'de ilk seneniz olduğunu asla çaktırmayın. Çaktıracak gibiyseniz taksiciye Odtü'ye şu yurda gidicem denilir ve başka da birşey konuşulmaz. Zira çirkef bir taksiciye denk gelme olasılığınız yüksektir. Sizden fazladan para, bagaj parası, birkaç kişi birlikteyseniz de hepinizden ayrı ayrı tüm yol ücretini isteyebilir. Bunlara kesinlikle karşı çıkın ve kazık yemeyin sabah sabah. (taşıyamayacak kadar çok eşyanız varsa ve 10-15 lira sizin için çok sorun değilse tercih sebebi olabilir)

IS100 muafiyet sınavı:

IS100 Odtü'nün en boktan dersidir. Kredisizdir, eziktir, zaman kaybıdır. Kesinlikle muafiyet sınavına girilmesi tavsiye olunur. Üstelik bilgisayardan (ağ, donanım, ofis programları) az buçuk çakıyorsanız çok da kolay bir sınavdır. Sınavı veremezseniz de derslerine kesinlikle girmeyin. Biraz çalışır tekrar muafiyet sınavına girer geçersiniz.

Yurtlar:
    Odtü'ye şehir dışından gelip yurtta kalamayan öğrenci yoktur. Başlarda geçici yerleşseniz de sonradan asil olur ve yurtta kalırsınız. Bunun için endişelenmeyin.
    9. Yurt hem merkezde hem de yeniden yapılandırılan bir yurttur. İyidir güzeldir. 9.Yurda yerleşenler şanslı sayılabilir.
    6. Yurt da geçen sene tekrar düzenlendi ama düzenlenmiş halinin bile pek iç acıcı olmadığı söyleniyor.
    2. Yurt da bu sene tekrar yapılandırıldı. Sonucun güzel olması kuvvetle muhtemel ama inşaatlar yeni dönemin içine biraz sarkabilir.

İsa Demiray, Faika Demiray ve Refika Aksoy yurtları cillop gibidir ama merkezde değildir. Ring seferleri olsa da merkezdeki canlılık yoktur. Çok üşengeç değilseniz, yürümeyi seviyorsanız tavsiye edilir. (İlk iki yıl 4.yurtta, son iki yıldır da İsa Demiray'da kalan biri olarak Demiray'ların çok çok daha konforlu ve modern olduğunu söyleyebilirim)

Ya bu ulaşım bilgileri için çok sağolasın da birde ücretlerini yazabilr misin ve de bazıları direk para alıyor bazıları biletsiz almıyor onları da yazabilr misin ?

• Bilgi paylaşan arkadaşlar ve bize rehberlik yapan ODTÜlü üstadlara teşekkürler!

Arkadaşlar Temel İngilizce 24'ünde mi başlıyor? Bu kesin bilgi mi? Akademik Takvim'de Ders Yılı Başlangıcı 28 yazıyor da... Acaba Hazırlık okuldan sayılmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eaststreetz -- 21 Eylül 2009; 18:56:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Bilgi paylaşan arkadaşlar ve bize rehberlik yapan ODTÜlü üstadlara teşekkürler!

Arkadaşlar Temel İngilizce 24'ünde mi başlıyor? Bu kesin bilgi mi? Akademik Takvim'de Ders Yılı Başlangıcı 28 yazıyor da... Acaba Hazırlık okuldan sayılmıyor mu?

Öle olsa bile pazartesi başlasam okula ne kaçırırım?
  • İlk gün önemlidir diyorlar ya...
  • yurtta kalacak olanların kişisel eşyaları dışında birşey getirmeler gerekiyor mu ? Örneğin çarşaf,yastık,kılıf gibi.
    Ya da sizin bir önerinz olur mu *
  • hazırlıklar için kesinlikle okul 24 eylülde başlayacak kesin bilgi ayrıca bu kurları galiba 23 ünde okuldan başka bi yerden öğrenemicez
  • quote:

Orijinalden alıntı: !mmortal

hazırlıklar için kesinlikle okul 24 eylülde başlayacak kesin bilgi ayrıca bu kurları galiba 23 ünde okuldan başka bi yerden öğrenemicez

Sistem önceki günlerde Hazırlık öğrencilerine bulundukları sınıfı ve seviyesini gösteriyordu. Fakat sonra ne oldu ne bitti kapandı, hazırlık öğrencileri göremez vs. diyor. Yani gören gördü şu an Danışmanlar bile göründü.

Arkadaşlar IS100'den hazırlık öğrencileri muaf olabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eaststreetz -- 21 Eylül 2009; 21:08:08 >

• Ben de EEE'denim. Hazırlık da atladım umarım boş beleş gezecek kadar zamanım artar :)
  • IS100 birinci sinifta zorunlu diye biliyorum, yani hazirliklarin dert etmesine gerek oldugunu sanmiyorum. Tabii kesin degil siz yine de bir sorun >.<

Bu arada danismani nerden ogrendiniz??
  • {Benim teorim-Doğruluğu tartışılır}

Ya öğrenci bilgi sisteminde o sene olacağı sınıf yeri var. Orada Placement sınavından sonraki günlerde bir yer belirdi. Milletin resmen kurları ve danışman hocaları yazıyordu.

Bir süre sonra da aynı sayfaya giriş engellenmiş. Not: "Temel Ingilizce Bolumu Hazirlik Ogrencilerine program kapalidir." Daha önce kapalı değildi ama aniden kapandı. Placement sonuçları açıklanmadı ama sınıflar belli. Bu da demektir ki sınavlar çoktan okundu ama sadece duyurulmadı.

Bu arada *Advîs* kelimesi yasaklı neden bilmiyorum ama... Advîsor yazılmıyor.
  • Cumartesi pazar ders yok değilmi pazartesi gidersem 2 ders kaçırırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Yahu şu bilgisayar ortamı olayı gerçekten sakat çünkü adam orada tüm iktisadi boşluklara olabilecek en küçük rakamları yazar ve tüm önceliği kendi kapar... Ne bileyim saçma geliyor bana.

yurt kaydında ikametgah, maaş bordrosu gibi belgeler isteniyor. kayıt günü yurt için fiş aldıysanız onun üstünde yazar. kandırmaca bilgilerle kayıt olma imkanı yok. zaten bilgilerin yanlışlığı tespit edildiğinde suç oluyor bu. ben kimsenin yanlış bilgi girdiğini sanmıyorum.
  • IS100 Muafiyet Sınavı var Cumartesi ve Pazar günleri.
  • Odtü'de yurtlarda sözleşmeli olarak kalan dolu Ankaralı, yurtlarda kalma hakkı sona erdiği halde barınan birçok öğrenci var. Eğer şehir dışından gelen yani 1. hak sahipleri yurtlara yerleşezse onlar çıkarılır ve siz yerleştirilirsiniz. İlk birkaç ay belki biraz sıkıntılı olabilir ama sonradan odalarınıza yerleşirsiniz. Sıkıntıdan kastım da öyle küçük sıkıntılar değil. 3 sene önce 4. yurdun çalışma odasındaki rezilliğe tanık olsaydınız lanet ederdiniz sisteme.. Herneyse..

Yurtlarda kalacak arkadaşlar;
    Yurtta nevresim takımları (yorgan yüzü, yastık kılıfı ve nevresim) yaklaşık 15 günde bir kez değiştirilir. Ancak özellikle yastık yüzlerindeki karşılaşılması muhtemel çıkmayan lekeler, sararmalar mide bulandırıcı olabiliyor. O yüzden en azından bir-iki tane ekstra yastık yüzü getirirseniz hoş olabilir. Yorgan yüzü ve nevresim de getirebilirsiniz ama kanımca yastık yüzü yeterli olacaktır. Bunun yanında yurt yönetimi dışarıdan nevresim takımı kullanamazsınız derler ama sallamayın. O zaman siz de iyi yıkayın temiz takım verin mına koyim der geçersiniz.

Ankarada dolmuşlar

Ücretliler:
    Odtü-Kızılay hatttı 1.7 liradır.
    Odtükent (Demiray Yurtları ve Teknokent civarı) - Kızılay hattı 1.8 liradır.

Biletliler (EGO'lar):
    Bilet alırken indirimli diye isterseniz öğrenci bileti verirler. Nadiren de olsa öğrenci pasosu sorarlar o zaman pasonuz yoksa tam bilet alırsınız. Biletler en az 2lidir. 10lu, 20li olanlarda 45 dakika içerisinde farklı hatlardan birden fazla EGO aracına binebilirsiniz. İndirimli EGOların ikililerinin fiyatları da 2.3 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Yani tek sefer 1.15 liraya geliyor.

Çok sıkıntı yaşayacak gibiyseniz telefon numaramı verebilirim arar sorarsınız kafa karışıklığınızda..

• @vovy

verdiğin detaylar için teşekkür ediyorum.
  • Bu arada 24,25'i okula gitmicek olan hazırlık öğrencileri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Bu arada 24,25'i okula gitmicek olan hazırlık öğrencileri var mı?

Ben...Galiba
    Ne sınavlara girdim ne okula zamanında başlıyom şimdiden adımız çıkacak.
  • Ben galiba 24'ünde başlayacağım okula, ilk gün önemlidir

Biraz daha birbirimizi tanısak daha iyi olur bence. Özellikle sınavın sonuçları açıklanınca herkes buraya hangi hazırlık kur ve sınıfında olduğunu yazsa, birbirimiz arasında daha güçlü bir iletişim olur.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.