Şimdi Ara

ODTU'luleri buraya alalim! :) (32 kisiyiz) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
3
Favori
49.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

peki demiray yurtları için söylediğiniz bu öss başarısı yaklaşık olarak nedir? ilk 1000 mi mesela?

ilk 4000e öncelik veriliyor. arz talep durumunda göredir. yani herkes orayı tercih etmişse 4000e kadar inmez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernaydn

quote:

peki demiray yurtları için söylediğiniz bu öss başarısı yaklaşık olarak nedir? ilk 1000 mi mesela?

ilk 4000e öncelik veriliyor. arz talep durumunda göredir. yani herkes orayı tercih etmişse 4000e kadar inmez diye düşünüyorum.

benim sıralamam 2577 ve bize yolladıkları tanıtım kitapçığında ilk 4000 e yurtlara sıralamasız giriş hakkı var yazıyor. ben şimdi gitsem kayıt olurken demiray ı istiyorum desem beni direk demiray yurtlarına yerleştirmek zorunda değiller mi ?
    yani bu yurtlara sıralamasız yerleşmenin kapsamı nedir?...
  • Evet direk yerleşirsin de ben şeyi anlamadım 2577. olarak nası ODTÜ Endüstri Mühendisliği'ne girdin yahu, o kadar düştü mü sıralama bu sene? Hatta bu sene bir de bilgisayar mühendisliğini de geçti endüstri halbuki...
  • Seneye yanınıza geliyom.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaayt -- 27 Ağustos 2009; 14:04:28 >
  • Odtu Kıbrıs Pc mühendisliği bölümünü kazananlar , hoşgeldiniz. Herhangi bir soru , sorun, da pm atabilirsiniz. Bende artık 2. sınıf olarak size yardım ederim. . Şimdiden söyleyeyim kod istemeyin benden
  • quote:

Orijinalden alıntı: octaviusceasar

Evet direk yerleşirsin de ben şeyi anlamadım 2577. olarak nası ODTÜ Endüstri Mühendisliği'ne girdin yahu, o kadar düştü mü sıralama bu sene? Hatta bu sene bir de bilgisayar mühendisliğini de geçti endüstri halbuki...

mühendisliklerde sıralamalar her geçen yıl biraz daha düşüyor çünkü tıp a ve özel üniversitelere talep artıyor. mesela gecen sene de 2394 le kapatmıştı odtü endüstri bu sene de 2700 e kadar düstü.
    sanırsam sen girdiginde ilk bin civarından adam alıyordu ama o zamanlar kontenjanlar bu kadar artmamıştı ve tıp bu kadar revaçta değildi. insanlar kriz dönemi diye garanti mesleklere yöneliyorlar...
  • İnsanlar garanti diye seçiyor tamam da 6 hatta 10 sene sonrasını nasıl biliyorlar.Sevmeyeceğin bir işi sırf garanti diye seçmek saçmalık.Zaten tıp kontenjanları da benim bildiğim iki senedir artıyor, o yüzden bunun sonuçlarını 6-7 sene sonra görürüz.He bu arada odtü endüstri kontenjanları 2006 ya kadar 100 dü.2007 de 70 sonrasında ve halen 75 kişi alıyor.Kontenjanlar artmadı bilakis azaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BartuC

quote:

Orijinalden alıntı: octaviusceasar

Evet direk yerleşirsin de ben şeyi anlamadım 2577. olarak nası ODTÜ Endüstri Mühendisliği'ne girdin yahu, o kadar düştü mü sıralama bu sene? Hatta bu sene bir de bilgisayar mühendisliğini de geçti endüstri halbuki...

mühendisliklerde sıralamalar her geçen yıl biraz daha düşüyor çünkü tıp a ve özel üniversitelere talep artıyor. mesela gecen sene de 2394 le kapatmıştı odtü endüstri bu sene de 2700 e kadar düstü.
    sanırsam sen girdiginde ilk bin civarından adam alıyordu ama o zamanlar kontenjanlar bu kadar artmamıştı ve tıp bu kadar revaçta değildi. insanlar kriz dönemi diye garanti mesleklere yöneliyorlar...

Ben girdikten sonra hiç takip etmemiştim, bunları öğrendiğim ilginç oldu bak. Ama o kriz dönemi diye garanti mesleklere yönelenler pek akıllıca bir iş yapmıyorlar bence :) Bu arada bölümle ilgili aklına takılan falan olursa çekinmeden sorabilirsin. Mesela çevrenden sana bolca yöneltilecek olan "Sen mezun olunca ne iş yapıcan?" gibi sinir bozmaya yönelik sorular gibi :P

• O zaman ben sorayım:)İkinci sınıfım ben de.Malum önümüzdeki yaz staj var.Erasmus nanesi stajda da geçerliymiş.Varmıdır bu konu hakkında bilgin?Çevrende giden var mı bu yolla?Bi de ikinci sınıf zor mu:):) 3.0 hedefim, çok kasar mı sence?:)
  • @gurhan_ie

benim kontenjanlar arttı derken kastettiğim şey devlet ve vakıf üniversitelerindeki genel kontenjan artışıydı.

@octaviusceasar
    eyvallah hocam (hocam lafına da alışmaya çalışıyorum bu aralar.. orda çok karşılaşıcakmışız galiba)
    valla daha şimdiden tebrik için arayan akrabalar başladı sen mezun olunca ne iş yapıcan demeye..

aslında benim kafamı en çok kurcalayan şey şu yurt meselesi. çünkü kesinlikle numaralı yurtlara gitmek istemiyorum aslında demiray dan başka yurt istemiyorum ama kimle konuştuysam o yurda derecelileri alıyorlar senin girmen pek mümkün değil dedi. valla eğer almazlarsa kayıda gittiğimde orda olay çıkarıcam gibi gözüküyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BartuC -- 27 Ağustos 2009; 16:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurhan_ie

O zaman ben sorayım:)İkinci sınıfım ben de.Malum önümüzdeki yaz staj var.Erasmus nanesi stajda da geçerliymiş.Varmıdır bu konu hakkında bilgin?Çevrende giden var mı bu yolla?Bi de ikinci sınıf zor mu:):) 3.0 hedefim, çok kasar mı sence?:)

Erasmusla staja giden duymadım ben ama bizim bölümden okulu uzatmadan Erasmus yapmak imkansıza yakın. Çünkü ders denkliği olmuyor genelde yabancı üniversitelerle, dolayısıyla da okul sözde 1 dönem ama özde 1 sene uzuyor :)

Ortalama işine gelince de, OR ve İstatistik derslerine aksatmadan gidip recitationlara da eksiksiz katılırsan 3.5 bile yaparsın. Ne çektiysem ben şu derslere gitmemekten çektim :P Hatta büyük ihtimalle 2. dönem beraber ders de alırız seninle zira alttan not yükseltmek için econ almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BartuC

@gurkan_ie

benim kontenjanlar arttı derken kastettiğim şey devlet ve vakıf üniversitelerindeki genel kontenjan artışıydı.

@octaviusceasar
    eyvallah hocam (hocam lafına da alışmaya çalışıyorum bu aralar.. orda çok karşılaşıcakmışız galiba)
    valla daha şimdiden tebrik için arayan akrabalar başladı sen mezun olunca ne iş yapıcan demeye..

aslında benim kafamı en çok kurcalayan şey şu yurt meselesi. çünkü kesinlikle numaralı yurtlara gitmek istemiyorum aslında demiray dan başka yurt istemiyorum ama kimle konuştuysam o yurda derecelileri alıyorlar senin girmen pek mümkün değil dedi. valla eğer almazlarsa kayıda gittiğimde orda olay çıkarıcam gibi gözüküyor..

Alakası yok, elini-kolunu ve hatta bilimum organını sallaya sallaya girersin Demiray Yurtları'na. O sana derecelileri alıyolar diyenler ne akla hizmet demiş onu merak ettim ben. Her biri 1000 den fazla kişilik olduğun tahmin ettiğim 3 yurda nası sadece dereceliler giriyormuş ki? Sonuçta ilk 2000 e giren herkes ODTÜ tercih etmiyor.

• Sağolasın hocam.Erasmusu biliyodum erol sayın demişti bu sene.Ama staj olayı fena olmazdı sanki.neyse umarım bu sene su ortalamayı 3 yaparım.birinci sınıfı fazla kasmadan 2.9 gibi vasat ortalamayla bitirdim.Bakalım hayırlısı:)

Bartuc sen kafaya takma kesinlikle demiraylar çıkar, o konuda garanti bile verebilirm:)Şimdiden hayırlı olsun.
  • ya bu öğrenci no yu nereden öğrenebilirim katkı payını yatırırken öğrenci no yu söylemek lazımmış?
  • quote:

O zaman ben sorayım:)İkinci sınıfım ben de.Malum önümüzdeki yaz staj var.Erasmus nanesi stajda da geçerliymiş.Varmıdır bu konu hakkında bilgin?Çevrende giden var mı bu yolla?Bi de ikinci sınıf zor mu:):) 3.0 hedefim, çok kasar mı sence?:)

Ben stajımı Erasmusla yapmıştım. Staj yerini yurtdışından kendin buluyorsun ve başvuruyorsun. Okuldaki Erasmus yerine git sorarsan anlatırlar çok iyi kişiler. Rektörlük binasının en son katındalar. Erasmustan 3 ay için 3000E almıştım

Ekleme: Hangi bölümsün bilmiyorum ama stajın zorunlu olması gerekiyor.
    Burayı incele, gerekli bilgiler vardır:http://www.erasmus.metu.edu.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosenrot -- 28 Ağustos 2009; 1:02:08 >

• Rosenrot hocam bölümüm endüstri mühendisliği.Merak ettiğim husus nasıl başvurdun?Tanıdık vasıtasıyla falanmı yaptın?Üç ay uzun bir süre değil mi?Normalde 1-2 ay gibi bir süre oluyor stajlar.Daha detaylı konuşabilsek iyi olur aslında.
  • @cnkforever[/] odtunun sitesindeki yeni girenlere iliskin bolumde 2500 kisilik bi liste var, ordan ismini bulabilirsin.
  • quote:

Rosenrot hocam bölümüm endüstri mühendisliği.Merak ettiğim husus nasıl başvurdun?Tanıdık vasıtasıyla falanmı yaptın?Üç ay uzun bir süre değil mi?Normalde 1-2 ay gibi bir süre oluyor stajlar.Daha detaylı konuşabilsek iyi olur aslında.

Mühendisliklerin staj aşamasında yurtdışına gitmeleri biraz zor oluyor. Bölümüm itibariyle bizim genelde mühendisliklere nazaran staj yeri bulmamız kolay. Ben bireysel olarak başvurdum ve kabul aldım. Tanıdık değil, araştıracaksın gerekli yerlere mail atacaksın. 100 yere mail atsan 10 - 20 i seni kabul eder, 5i de hatta sana burs bile sağlar. Yani bu işler bu şekilde. 90 günden az bir süre staj yapamazsın yoksa Erasmus kabul etmiyor.
  • Arkadaşlar bize gönderilen öğrenci dosyasının kapağını doldururken şu iki kısmı tam anlayamadım

1. "ÜNİVERSİTE GİRİŞ ŞEKLİ"başlığı altındaki "giriş puanı"(öss puanı nı mı yazıcaz) ve "kayıt tarihi" kısımlarını
    2. sağa tarafta "mezun olduğu lise" kısmının bir alt satırında yer alan "KOLU/DERECESİ:" kısmını nasıl dolduracağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: derZyklus

@cnkforever[/] odtunun sitesindeki yeni girenlere iliskin bolumde 2500 kisilik bi liste var, ordan ismini bulabilirsin.

saol, kendim bakmayı akıl ettim sonradan ama boşuna bakmışım 30una kadar almıyomuş katkı payını banka nasıl iş anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.