Hangi dersleri almayı düşünüyorsunuz? Almak istemediğim dersi sırf ders saati uyuyor/bu dönem bir seçmeli almam gerek diye seçmek istemiyorum ama zorunda kalacağım gibi. |
ODTÜ NTE Ders
-
-
dilden devam ederim diye düşünüyorum, italyanca ama bakacağız
-
Neden İtalyanca hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ECON210 hakkındaki düşünceleriniz (kolaylık, uğraştırıcı olmaması, ders seçimi sırası yer bulmanın zorluğu) veya başka ders öneriniz NTE için?
-
Kontenjanı fazla, yer bulmak zor değildi.
Ders asenkron, odtuclass'ta videolar yüklü. Ben daha çok YouTube kullandım.
Seçmeli sınav.
Sınavlara son gün harbi çalışarak dersten AA aldım ama en iyisi 2-3 gün rahat rahat çalışmak.
Güzel bir tercih, daha "zor/uğraştırıcı" nte erken alıp bunu sona bırakmak da aklıma gelen bir seçenek...
Şimdi hızlıca göz gezdirdim akla gelenler şunlar (daha detaylı sonra bakılabilir):
-Almanca (pros: işe yarar; cons: zor ve zaman alıcı)
-Japonca (pros: ilgimi çekiyor; cons: saçma sapan kanjiler falan derken canavar gibi zor olacak olması)
-Farsça (pros: kimden duyduysam kolay, çok yakın aile arkadaşı direkt Farsi; cons: hiçbir işe yaramayacak olması)
-BA2701 PRINCIPLES OF MARKETING (pros: ilgi çekici konu bence; cons: zorluk hakkında fikrim yok (ba ne kadar zor olabilir mantığı) ve işe yarar mı?)
-CRP111 INTRODUCTION TO CITY AND REGIONAL PLANNING (pros: cities:skylines, simcity vb. binlerce saat gömmüş bana bire bir; cons: sınav yok 7 ödev, 3 4 sunum falan hayvan gibi zaman yer)
-PSY1010 GENERAL PSYCHOLOGY (öyle işte ilginç gibi)
-THEA281 FILM ANALYSIS (sadece film izliyorlar, 10-11. hafta 2 film hakkında sunum. Gerçek olamayacak kadar iyi ders ama bunu bize bırakmazlar gibi)
bir de panda hocam, sizin almak için 4. sınıfı beklediğiniz bir seçmeli vardı neydi o?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 16 Eylül 2024; 0:17:36 >
-
ba2701 diğer bölümlere de açıyolar mı, zevkli olabilir.
Film analysis almak için gittim geçen 300 kişi amfide sınav olduk derse girmek için, sınav soruları zordu. Sınavı görür görmez verip çıktım hocaya :DD Bir sürü film sormuş bu ne konusu ne, şu yönetmenleri tanıyo musun yazdıkları filmlere örnek ver vs.
Bir de erken başlamışsınız sanki daha var ders seçimine :D
-
Diğer dilleri (ispanyolca + almanca) geçmiş dönemde aldığım için en mantıklı bu geldi :D Bir de çevremdekilerin hepsi parayı bulunca İtalya'yı geziyor, güzel ülke gezmek için belki lazım olur ileride :D Üstüne hoca çok iyi en büyük artısı da bu bence, rahat ders
-
Sınav olması durumu nasıl oluyor? Demeye çalıştığım dersi ekliyoruz onaylıyoruz ama sınavı geçemezsek bizi atıyorlar mı?
baktım 2701 given department ba diyor :( nie sais course categories kısmına ee'ye gözüküyor ki o zaman non-tech seçince
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 16 Eylül 2024; 0:31:48 > -
Kanka şöyle, dediğin gibi de olabilir (atmıyolar tabi de hoca mail atıyor dersi bırak diyor, bırakmassan keyfin bilir ff'i yersin :D) veya sınavı geçenlerin öğrenci numaralarına özel olarak dersi de açıyo olabilir hoca tam emin değilim. Bir de filmler çok sıkıcı oluyo galiba müfredatta var, sabahın köründe gidip film izlemek çok da sarmaz sanki he :D
-
anladım. film izlemek beni sıkmaz da hocam (the zone of interesti baştan sona pür dikkat izledim, ki canavar gibi sıkıcı film) çok detay ve sanat sepet sorarsa (ne bilem film 1960 film noir zart zort herkes hatırlamaz babayı filmi) çok sıkıntı.
sizin öneriniz var mı 2. sınıfa?
-
dil al geç , yatırım tavsiyesi .D Allahtan erken başlamışsın ya, ben 3'ün 2'sinde almaya başladım electiveleri hayatbitti. Dil için şöyle alabilirsen devam ettirirsin diğer kurlar için de, NTE alma derdin kalmaz. Hepsini dil alır geçersin pek de zorlamazlar
-
Hocam NI (not included) şeklinde ders almak nasıl oluyor aydınlatacak birisi varsa çok sevinirim
Bu sene 1e başlayacağım almamda engel olacak bir şey var mı. Pek bir bilgi bulamadim bu konuda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ENG312 dersi.
İçeriğini detaylı bilmiyorum, başlıktaki conversational english üzerine olması ilgimi çekiyor.
İlk kurunu aldığım Çincenin ikinci kurunu(CHN202) almayı düşünüyorum. Dersler hem zevkli hem de 4 kredilik havadan AA, özellikle mühendislikler için bir nevi bug gibi .
-
Hocam çince gibi logogram kullanan bir dilin dersleri gerçekten kolay oluyor mu? Çok zamanınızı yiyor mu sınavlarına çalışmak veya hocanın istediği seviyeye gelmek? Japonca hakkındaki duyumlarınız nedir?
-
dil derslerinin sınav zorlukları nasıl? ders yükü eng101 102 gibi fazla mı
-
Çincede karakterler Hanzi ve Pinyin ayrı şekilde ele alınabilir. Biz çoğunlukla Pinyin kullandık derslerde. Hanzi'de o meşhur karakterleri kullandığımız için zor tabii ama gene de bazı karakterleri de öğrendik. Sınavlarda hoca ne anlattıysa onu sordu ve sanıyorum AA/BA almayan yoktur 20 küsur kişilik sınıfta.
Çince Konfüçyüs Enstitüsü tarafından verildiği için öğrencilere Çin kültürünü tanıtma amacı daha ağır basıyor. Gelen öğrenciyi kaçırmak istemiyorlar ki bu sene abartıp ilk kur için 8 section açıldığını duydum [Bu arada tabii bu tüm anlattıklarım hocadan hocaya da değişebilir bizim hoca gayet iyiydi]. Japonca için inan hiçbir bilgim yok ders açtıklarını bile senden duydum geçen sene yoktu mesela
-
TÜM OTOBOTLARA SESLENİYORUM!
ECON210 dışında asenkron NTE var mı?
1.sınıfım seçmeli ders seçeceğim ama dersler hakkında bir fikrim yok kaç tane seçmeli alabilirim ?Galiba ilk dönem 1.sınıflara must dersler hazır geliyormuş doğru mudur ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X