Şimdi Ara

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama/Çankaya Üniversitesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sınavım umduğum gibi gelmedi ve malesef mf4 puan türünde 34 bininci oldum.Seneye hazırlanacak gücü kendimde görmüyorum hani çalışmasınıda geçtim,stresine bir sene daha katlanabileceğimi sanmıyorum...Kafamda kalan bir iki bölümü sizlere sorayım dedim.
    1-)ODTÜ Şehir ve Bölge planlama hakkında?(Daha çok bölüm ve imkanları hakkında)

2-)Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği(İngilizce)(Tam Burslu)

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 30 Aralık 2012; 17:04:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata_34

Etiket ve bölüm arasında kalmışsn odtü bir etiket ehm de gitmeyi düşündüğün bir bölüm.zor bir karar

Aynen öyle hocam..
  • Yahu işe bak, bizim zamanımızda tam bursluların puanı tavan yapardı. Neyse, şunu diyeyim şehir ve bölge planlama için değil ODTÜ, Oxford'da okusan da bir şey olmaz. Neden dersen, ben özelde bunun alımını görmedim. Devlet alıyor, onun için de KPSS puanı lazım. Üniversite adı değil.

Eğer not düşünce bursu kaldırma gibi bir şart yoksa kesinlikle Çankaya, kesin.
  • up!
  • Burs kaldırma yok 7 sene için.
    Şöyle düşün;
    Bir şehir kaç kere planlanır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

Burs kaldırma yok 7 sene için.
    Şöyle düşün;

hocam bu kadar düz mantık düşünme yahu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

Burs kaldırma yok 7 sene için.
    Şöyle düşün;

Hocam klavyeyi fareyi bırak beyine reset at gel O nasıl bi mantık yahu? Geometride tabiri yok

Bölümü kötüleyceğim diye bu kadar da olmaz (Ben iyi yada kötü demedin bölüme dikkatinizi çekerim)

En iyi örnek şu olur sanırım: İstanbul'a 3. köprü yapılırsa onun çevre planlamasını kim yapacak birader? Sen ? Ben? O? Biz? Tayyip?

• Çok yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermişim anlaşılan
    O zaman şöyle söyleyelim
    Yurt dışı iş imkanı yok.
    Özelde iş imkanı yok.
    Sürekli bir iş değil yani atıyorum emekli olsan ve geçinemiyorum desen diğer mühendisliklerde özelde yine çalışabilirsin.Ama bunda böyle bir olay yok.Anca belediyelerde çalışırsın o da torpilin falan olursa(belediyelerin hali ortada)
  • Şehir ve bölge planlamnın iş imkanı yok demek konu hakkında hiç bilginiz olmadığını gösteriyor. Bir tanıdığım buradan mezun oldu. Hiç iş sıkıntısı çekmedi. Onun arkadaşlarından bazılarını da tanıyorum. Özelde de çalışanı var devlette de. Mesela biri navigasyon cihazları yapan bir şirkette çalışıyor. Elektrik elektronik mühendisliği de iyidir ancak pek tanınmayan bir vakıf üniversitesinde okumak bence mantıklı değil. Şehir ve bölge planlamanın iş imkanı yok diye düşünmeyin hiç.
  • şehir ve bölge planlamayı iyi araştıran biri olarak şunu söyleye bilirimki işsiz kalmazsın :)
    bende ilk başta işsiz felan sanıyordum ama mezunlarıyla görüştüm çoğu okulu bitirmeden işe başlamış(itü mezunları)
    şehir kaç kez planlanır demiş birisi
    heralde şehri yıkıp yıkıp planlamıyolar :)
    mesela bir hastane yapılacak en uygun yer neresidir bu şehircinin işidir
    istanbulda iş bitmez zaten :)

onun dışında diğer şehirlerimizin çoğu gelişmekte sürekli toplu konut vs. yapılmakta

yani iş konusunda sıkıntı çekeceğini sanmıyorum
    (bende itü şehir ve bölge planlama yazacağım )

onun dışında zor bir bölümmüş herkes küçümsüyor ama en zor bölümlerden birisymiş

sürekli projeler vs. olur
    gezisi çokmuş
    dersleri insana çok genel kültür veriyomuş( ek bilgi )
    sayısal ama sosyal alanında olması gerektiğinide düşünenler var :)

• @Alonso... @champaubert osulfiev teşekkürler...

Başka bilgisi olan ?
  • şehir bölge planlama herkese komik gelir ama çok bölümdür, iyi araştırmanını öneririm
  • up ! başka bilgilendirecek olan var mı ? mezun olduktan sonra iş imkanları konusunda
  • Artık bu bölüm mezunu olarak iş bulmak veya atanmak imkansıza yakın
    devlete atanmak isteyen ziraat mühendisliği okusun
    özelde iş bulmak isteyen maden mühendisliği okusun

sakın şehir bölge okumayın
    atama puanı 90ları geçti
    özelde f grubu karnenle asgari ücret alsan şanslısın
    bide baraj olduğundan mühendislik yazamayan herkes baraj yok diye şehir bölge bölümünü dolduruyor
    a101 bimde iş bulursanız şanslısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.