Şimdi Ara

Peyzaj Mimarlığı mı Şehir ve Bölge Planlama mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Peyzaj Mimarlığı mı Şehir ve Bölge Planlama mı

(En Son Oy Tarihi: 19.8.2024)
Giriş
  • Arkadaşlar bu bölümlerden birini okuyan varsa sizce hangi bölümü tercih etmeliyim.Gelecekte ki imkanları çalışma şartları maaş vb. konularda açıklayarak yazarmısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rumpel Von Stiltskin -- 4 Ağustos 2018; 13:16:38 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu forumda bu bölümlerden birini okuyan
  • İyi açmışsın bende merak ediyorum bunları peki sence matematik nasıl veya kimya

• Fibonacci0 kullanıcısına yanıt
    Aslında ikisi hakkında da çok bir bilgim yok ancak öğretmenlik olarak düşünüyorsanız malum ülkemizde atanamayan binlerce öğretmen adayı var yinede bir düşünün derim.

Ayrıca bu linkte rehberlikcilerin hazırladığı bu senenin tahmini puan ve sıralaması var göz atabilirsiniz.
  • Teşekkür ederim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şehir ve bölge kesinlikle. mezun olunca çok daha rahat olursunuz. Okuması daha zordur bir de

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • huzuryum kullanıcısına yanıt
    Peyzajda iş bulunmuyormuş aslında o bölümü istiyordum ama yorumları görükce Şehir ve bölge planlamaya ısındım
  • Beyler hiç mi okuyan yok bu bölümlerde
  • Şehir planlama son sinifim. Arkadaslarin gununu gun edip haftada iki kere okula gidecek ama senin dönem içinde sürekli dersinin olmasına, 10 gün kadar süren teknik gezilere, paftalardan, analizlerden, sentezlerden başını kaldirmamaya katlanabileceksen yaz. Jüriye iki hafta kala sabahlara kadar grupla çalışmaya dayanabileceksen yazabilirsin artı yönleri hemen hemen her alanda derslerin olacak sosyoloji, istatistik, tasarım, mimarlık, peyzaj... bakış açını çok gelistirebilirsin, sosyal yönden de baya şey kazandırıyor. Bolume girmek şu zamanda kolaylasmis sıralamaları baya düşüyor ama bitirmesi çok zor bölüm..

Edit; devlette ve planlama ofislerinde iş bulabilirsin, kendi ofisini açabilirsin vs vs.. Ben zorunlu stajlarımı ilçe ve büyükşehir belediyesinde yapmıştım. Gayet iyi ortamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senahizm -- 5 Ağustos 2018; 23:5:5 >

• senahizm S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için Akdeniz Üniversitesi garanti duruyor şuanlık
  • Ne demek, herhangi bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım

• peyzaj mimarlığı 3. sınıf öğrencisiyim. peyzaj mimarlığı hakkında yorum yapim. İlk olarak yazdıklarım tamamen benim bakış açım, gözünü korkutmasın Bu 3 yıl hayatımın en kötü yılları oldu. İlk olarak parası ve geleceği lafta açık olan bir bölüm diye sakın ama sakın yazma. gerçekten senin ilgi alanınsa ve ben doğayı seviyorum bitkileri seviyorum. Günlerce oturup bahçe, park, eğlence tesisleri vs. tasarlamak istiyorum diyorsan ozaman tamam. Ama günlerce uykusuz kalmayı, inanılmaz derecede displin ve inan çok sabır istiyen bir eğitim süreci var. ben günlerce uykusuz kalıp 12-15 saat tasarımlar yaptım. ve hocalar her zaman bir açıklık bulup sana tekrar o projeyi yaptırıyor. yani anlıyacağın en az 4 yıl masanın başında çizim ve maketler yaparak geçiriceksin. Bölüm eskiz kağıdı olsun rapido kalemi olsun renkli kartonları olsun çok para yiyen bir bölüm. ilk 1 senesi zaten bölümünle pek alakalı değil, daha çok çizimini geliştirme yönünde. temel tasarım, çizim tekniği ve grafik anlatımı gibi derslerde bunu görüyorsun. Matematik ve fizikte var ilk sene. Ben seneye kesin bırakmayı düşünüyorum çünkü inan ilgi alanın olmadığında oturup saatlerce/günlerce çizim yapmak inan en zor en kötüsü de o oluyor. Belkide ömür boyu yapıcağın bir meslek olucak, o yüzden iyi düşünüp doğru seçim yap. Gelecekte kendi ofisini açıp ne kadar iyiysen işinde. o kadar da para kazanırsın. Ama bu meslek parası için yapılıcak bir meslek değil. inan yaratıcı ve ilgi alanın olması lazım. Kamuya atanmalar az, atanırsan mühendis maaşı alıyorsun, yani 4800 lira civarı. Çalışma alanın daha çok arazilerde oluyor ya da ofiste proje hazırlamalar oluyor. Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.. Başarılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.