Şimdi Ara

ODTÜ Tanıtım Soru-Cevap Başlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
7
Favori
4.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Ne anlamda yetersiz olduğu söyleniyor hocam? Kalite olarak herhangi bir sıkıntı yok, seçkin bir akademik kadromuz bulunmakta. Her bölümün kendi sayfasında akademisyan kadrosunu ve özgeçmişlerini görebilirsiniz. Dünyanın saygın üniversitelerinden mezun hepsi. Sayı olarak da bir problem bulunmamakta, yukarıda da bahsettiğim gibi ortalama 10 öğrenciye 1 akademik personel düşecek oranda hocamız bulunmakta. 2000in üzerinde akademik personel mevcut.

Ders seçimine gelirsek sıkıntı şöyle var aslında, çok talep olan dersler oluyor tahmin edersin ki ve her dersin belirli bir kontenjanı oluyor. Atıyorum öğrenciler AA alabileceklerini düşündüğü dersleri ders seçimi başlarken spamlıyorlar özetle

9:00 da ders için seçim ekranı açılıyorsa 9:00:10 da bitebiliyor örnek olarak, hızlı davranmak lazım.
    Ama Must derslerde öyle bir durum söz konusu değil, alamasan bile dilekçeyle kontenjan açılır. Yaz okulunda bir tek bölüm dersleri genelde açılmıyor Ankara kampüsünde, ortak dersler açılıyor genellikle.
    Odtünün sayılı bölümlerinde ders seçiminde sıkıntı olduğunu duydum. Yani kalitesi değilde sayı olarak azlar galiba. 10 saniyede eğer dersi seçemezsen 1 yıl beklemek zorundaymışız galiba

• Hocam fizik okuyanlara veya mezunlarına nereden ulaşabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Alfred Blalock

Odtünün sayılı bölümlerinde ders seçiminde sıkıntı olduğunu duydum. Yani kalitesi değilde sayı olarak azlar galiba. 10 saniyede eğer dersi seçemezsen 1 yıl beklemek zorundaymışız galiba

Alıntıları Göster
    Zorunlu olarak almanız gereken derslerde böyle bir durum söz konusu bile olamaz, zorunlu olarak almanız gereken dersi size döneminizde vermek zorundalar. Seçmeli derslerde ise genellikle kolay seçmeli derslere rağbet inanılmaz fazla oluyor, bazen birkaç saniye içinde 150 kişilik kontenjan doluyor. Eğer AA'lık ders peşinde değilseniz, ders seçimi konusunda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Ek olarak, yeni mezun birisi olarak özellikle ODTÜ makina mühendisliği hakkında sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplandırabilirim.

• Hocam her derste olan bir durum değil bu, çok talep olan derslerde ya da arkadaşımın dediği gibi çok kolay derslerde bazen kapış kapışa gittiği için hızlı davranan alıyor. Onun dışında zorunlu almanız gereken bir dersi alamama gibi bir durum normal döneminizde olması mümkün değil.
  • odtü inşaat mezunlarının durumu nasıl ? maaşları nasıl
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    Hocam 10-11 Ağustosta tercih fuarında bölüm standları açılacak orada ulaşabilirsiniz hocalarımıza hatta bazen mezunlarımız da geliyor. Onun dışında 17 Ağustosa kadar tercih danışmanlığı oluyor Ankara Kampüsümüzde orada asistan arkadaşlarım yardımcı olabilir.

Online olarak da LinkedIn sitesinden araştırabilirsiniz hocam öğrenci ve mezunları :)
  • hazırlık hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Okuldaki binalar çok eski değil mi ?

Hala tebeşir kullanıyor hocalar
    Neden cevap vermediniz

• Eylülde iki sınav olur ilki direk hazırlığı atlama sınavı 59.5 üstünde alırsan bölüme geçebilirsin, geçemezsen veya ingilizcen iyi değilse atlama sınavına girmeme hakkın da var, 2. Sınav olan seviye belirleme sınavı var orda seviyen belirlenir hazırlığa başlarsın haziranda da prof olur

• peki hazırlığı atlama sınavını geçsek bile kendi isteğimizle hazırlık okuyabilir miyiz?
  • Tumble T kullanıcısına yanıt
    Hocam maaşlar çok değişkenlik gösteriyor, 3000 liraya başlayanı da gördüm 5000'e de. Onun dışında yurt dışına gidip 2750 dolara başlayan da gördüm.
  • Hocam kusura bakmayın arada kaynamış o yüzden görmemiştim.

Binalar dışarıdan eski gözükebilir ama içleri çoğunun güzel yapılmış yerler. Ayrıca yapılırken Brutal mimari ile yapıldığı için binalara boya kullanılmıyor, o da size eski gibi gelmiş olabilir yeni yapılan bazı binalarda bu akım değişti EE'de bir binada mesela yapıldı en son. Sanat eseri sayıldığı için üzerinde değişiklik yapılamıyor binaların.

Sınıflarda farklı farklı imkanlar var hocam dediğiniz gibi kara/yeşil tahtaya tebeşirler yazılan sınıflar da mevcut, kalem kullanılan sınıflar da bulunuyor 25 tane 4K ekrandan oluşan dev tahtalardan da var. İhtiyaca göre aslında, her sınıfta projeksiyon da bulunuyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helalinden 10 -- 1 Ağustos 2018; 15:6:4 >
  • hazırlık okumak istersen ilk sınava girmezsin, o detayı tam bilmiyorum ama sınavı geçersen direk bölüme alıyolardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D650631E4

peki hazırlığı atlama sınavını geçsek bile kendi isteğimizle hazırlık okuyabilir miyiz?
    Hayır, eğer okumak istiyorsanız girmemenizi tavsiye ederim geçtiğiniz takdirde 1. sınıftan başlarsınız.
  • teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D650631E4 -- 1 Ağustos 2018; 15:10:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Hocam maaşlar çok değişkenlik gösteriyor, 3000 liraya başlayanı da gördüm 5000'e de. Onun dışında yurt dışına gidip 2750 dolara başlayan da gördüm.
    tecrübe kazandıkça en fazla kaç oluyor?
  • Hocam ben de odtü mimarlık düşünüyorum sıralamam da geçen yıla göre çok rahat yetiyor bu yıl ciddi bir yükselme olmazsa. Ben de kampüsün imkanlarını merak ediyorum. Yani öğrenci sayısının fazla olması sıkıntı oluyor mu? Yemekhanede yurtta vs çok yoğunluk oluyor mu? Bir de seçmeli derslerde acele etmek gerekiyor dediniz bu mimarlık için de geçerli olur mu yoksa mühendisliklerde mi sorun sadece?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makina - Fizik ÇAP yapan ve bitiren iki kişiyi bizzat tanıyorum. Hatta birisi ek olarak başka bir bölümden yan dal da yapıyordu.

Hocaların iletişiminin makina bölümünde genel olarak iyi olduğunu söyleyebilirim. Bazı hocalar laboratuvarlarında lisans öğrencilerini de kabul ediyor. Lisansta yayın yapan arkadaşlarım da mevcut.

Topluluk konusunda ODTÜ en iyi okullardan birisi bunu net olarak söyleyebilirim.

Kendini geliştirmek için öğrencinin istekli olması gerekiyor, istekli birisi kendisini çok iyi geliştirebilir. Sadece hocaların yapabileceği bir şey yok bu konuda.

Dışlanmanın tam tersi, bir şeyler yapmak isteyen öğrenciler daha içli dışlı oluyor hem bölümle hem öğrencilerle.

Tüm konular hakkında daha geniş bilgiler vereceğim, şu an bilgisayara erişimi için olmadığı için şimdilik bu kadarla bırakıyorum. Bu akşam ya da yarın mesajı genişleteceğim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.