Şimdi Ara

ODTÜ Tanıtım Soru-Cevap Başlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
7
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.bilgisayar mihendisğili düşünüyorum odtü veya itü yazmayı düşünüyorum.ama istanbulda olduğu için itüye biraz daha ılımlı bakıyorum.piyasanın çoğu istanbulda dönüyor diyorlar.sorularım

-İtü ile odtü arasında ingilizce hazırlık, lisans eğitimi arasında büyük bir eğitim farkı var mıdır?

-İstanbulda daha önce bulunmuştum sosyalliği ve aktifliği çok güzeldi,ama ankaraya hiç gitmedim.ankara bu konuda aşırı hayal kırıklığı yaratır mı?

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tumble T kullanıcısına yanıt
    Hocam maaş için üst bir limit yok bunu sizin kişisel çalışmanız ve başarınız belirler. Benim tanıdığım en yüksek alan insanlar şimdiye kadar proje müdürleri ve şantiye şefleriydi yaklaşık 10-15 000 arası aldıklarını söylemişlerdi özelde. Ama çok sıkı çalışıyorlar tabii ki ve çok seçkin insanlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolstoy.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam kusura bakmayın ben yine kaçırmışım mesajınızı ama arkadaşım güzel bir şekilde cevap vermiş ona da teşekkür ederim buradan.

Video'da herkes kendi problemlerini anlatıyor hocam yani biraz abartılı açıkçası, ben de size o zaman şöyle eğlenceli bir video göstereyim ders seçimi heyecanlı bir durum, arkadaşların heyecanını da 40. saniyeden itibaren görebilirsiniz şu videoda https://www.youtube.com/watch?v=rQ9Ilxd4UJ4

Ders seçimi sıkıntısı sadece seçmeli derslerde yaşanıyor bazen hocam o da hızlı olanın kazandığı bir durum olduğu için. Yani kapış kapışa diye bir tabir vardır ya o şekilde olduğundan öyle Almanız gereken zorunlu bir dersi alamama gibi bir durum regular diye tabir ettiğimiz normal öğrencilerde olmaz. Onun dışında son senelerde teknik seçmeli dersler var o derslerin de belirli kapasiteleri var farklı opsiyonlar mevcut olduğu için onların kriterleri farklı herkes aynı dersi alamayabilir ama bu bir sıkıntı değildir hocam, danışman hocanız zaten yönlendirir okulda bu konuda.

Okul zor bir okul kimse kolay olduğunu söylemez zaten, çok çok zor sınavlar da oluyo curve 20 30 arası çıkabilir ama bu demek değildir ki çalışanlar ortalamasını düşürüyor. 4.00 ortalamalı arkadaşlarım var curve 30 da çıksa çalışıp yüksek aldığı için bütün dersleri şimdiye kadarki AA çocuğun :)

Ders sistemini daha detaylı bir şekilde ana başlıkta anlatayım o zaman, siz o konudaki sorularınızı yazarsanız ben de içeriği ona göre düzenleyeyim boş bir zamanımda.

• Hocam uzay ve havacılık mühendisliği okuduktan sonra iş bulma potansiyel nasıl acaba? Yani kendi mesleğimi direk bölümümün işini yapabilir miyim? Yan dallara kaymadan?

Bu arada havacılık binasının en uzak yerde olduğunu duydum çok sıkıntı yaratır mı?
  • Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara'da da piyasa bulunuyor tabii ki, hatta benim bildiğim kadarıyla mühendisler başlarken Ankara'da daha yüksek maaşlarla işe başlayabiliyor. Zaten ODTÜ'lüleri tutan savunma sanayii Ankara'da bulunuyor. Aselsan Roketsan TAI gibi şirketlerde çalışan onlarca ODTÜ'lü mühendis görebilirsin. Bu bir avantaj olabilir senin için.

-İTÜ'nün eğitimini hiç bilmiyorum, hazırlık eğitimi yeterli bence çok sıkmıyor öğrenciyi ama öğretiyor da. Derslerde herhangi bir sıkıntı çekmiyorsunuz anlamakta. Lisans eğitimi konusundaki farkları da karşılaştıramayacağım fakat araştırma olanaklarına laboratuvar imkanlarına akademik kadroya bak derim. Sonuçta seni ilgilendiren konular bunlar. Bir de tabii ki mezunların nerelere geldiği...

Sosyal imkan kampüste bolca bulunuyor, topluluklar aktif etkinlikler düzenliyorlar. Eğer senin sosyallik anlayışın partiler vs. ise o da bolca oluyor Ankara içinde de Tunalı, Bahçeli, Kızılay gibi yerler de canlı yerler Bar falansa kastettiğin. Onun dışında kültürel etkinlikler ya da konserler seminerler falansa kastettiğin, Kültür ve Kongre Merkezimiz var yılda 400'ün üzerinde etkinlik oluyor sanat günleri kariyer günleri oluyor zaten.

Umarım yeterli olmuştur, eksik kalan yerleri yazabilirsin tekrar :)

• işletme iktisat bölümleri nasıl sizce?

yurt sorunu var mı olur da tutarsa kyk harici bi yerde kalamam.

ingilizce iyi değilse sıkıntı oluyor mu ?
  • Burs imkanları nasıl acaba iyi bir siralama icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Hocam Ankara'da da piyasa bulunuyor tabii ki, hatta benim bildiğim kadarıyla mühendisler başlarken Ankara'da daha yüksek maaşlarla işe başlayabiliyor. Zaten ODTÜ'lüleri tutan savunma sanayii Ankara'da bulunuyor. Aselsan Roketsan TAI gibi şirketlerde çalışan onlarca ODTÜ'lü mühendis görebilirsin. Bu bir avantaj olabilir senin için.

-İTÜ'nün eğitimini hiç bilmiyorum, hazırlık eğitimi yeterli bence çok sıkmıyor öğrenciyi ama öğretiyor da. Derslerde herhangi bir sıkıntı çekmiyorsunuz anlamakta. Lisans eğitimi konusundaki farkları da karşılaştıramayacağım fakat araştırma olanaklarına laboratuvar imkanlarına akademik kadroya bak derim. Sonuçta seni ilgilendiren konular bunlar. Bir de tabii ki mezunların nerelere geldiği...

Sosyal imkan kampüste bolca bulunuyor, topluluklar aktif etkinlikler düzenliyorlar. Eğer senin sosyallik anlayışın partiler vs. ise o da bolca oluyor Ankara içinde de Tunalı, Bahçeli, Kızılay gibi yerler de canlı yerler Bar falansa kastettiğin. Onun dışında kültürel etkinlikler ya da konserler seminerler falansa kastettiğin, Kültür ve Kongre Merkezimiz var yılda 400'ün üzerinde etkinlik oluyor sanat günleri kariyer günleri oluyor zaten.

Umarım yeterli olmuştur, eksik kalan yerleri yazabilirsin tekrar :)
    Teşekkürler hocam.peki yurtlar nasıl,odaların donanımları duşlar vb.?bir tanıdıktan yurtların çok eski olduğunu söylemişti.eğer gelecek olursam ankaraya uzaktan geleceğim,yurt garanti çıkar mı?

• soundofhappines S kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen seneye rahat yetiyorsa bu sene olur diye düşünüyorum. Sistem değiştiği için tam biz de kestiremiyoruz ne olacağını ama bizim tahminimiz bu yönde. Yemekhanede biraz sıra oluyor hocam doğal olarak, 6 farklı sıradan ilerliyor yemekhane ama yine de sıra olabiliyor. Yemeğin bitmesi gibi bir durum olmuyor ama bazen biraz bekleyebiliyoruz yemek için. Fakat alternatif olarak bir sürü yemek yiyebileceğiniz yer var her bölümün yemek çıkan ayrı kantini var her yurdun aynı şekilde. Onun dışında restoranlar da mevcut uygun fiyatlı. Yurtlarda herhangi bir problem olmuyor bu, hatta yurtların kantini de boş oluyor genelde ve güzel yemekler çıkabiliyor. Onun dışında ne anlamda demek istediniz?

Yok o herhangi bir bölüme özel bir durum değil genel olarak herkesin müfredatında bulunan serbest seçmeli dersler için geçerli bu. Teknik derslerde öyle sıkıntı olmuyor. Mimarlıkla özellikle başka bir durum var mı bilmiyorum ama.

• 1.Mühendislik bölümlerinin istanbulda okumaya kıyasla artıları ve eksileri neler? Sosyallik olarak da.
    2.Bilgisayar ve EE bölümleri gerçekten hayattan soğutacak derece zor mu? Her yerde öyle yazıyor. Bölüm öğrencileri kampüs etkinliklerine klüplere falan aktif katılabiliyor mu yoksa biraz asosyal mi kalıyorlar?
    3. Bu bölümlerin dersleri ve ders ortamları hakkında nereden bilgi edinebilirim? Daha çok pratik mi teorik mi eğitim veriliyor? Yeni projeler ortaya çıkarmak için yeterli ogrenci-hoca etkileşimi ve teknik imkân var mı?
    4.Burslar nasıl ayarlanıyor? Bir ofis varmış oradan pek çok burs bulunuyormuş diye duydum ama biraz daha bilgi almak isterim
    Yardımlarınız için teşekkürler! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agathias -- 2 Ağustos 2018; 14:30:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Merhabalar.bilgisayar mihendisğili düşünüyorum odtü veya itü yazmayı düşünüyorum.ama istanbulda olduğu için itüye biraz daha ılımlı bakıyorum.piyasanın çoğu istanbulda dönüyor diyorlar.sorularım

-İtü ile odtü arasında ingilizce hazırlık, lisans eğitimi arasında büyük bir eğitim farkı var mıdır?

-İstanbulda daha önce bulunmuştum sosyalliği ve aktifliği çok güzeldi,ama ankaraya hiç gitmedim.ankara bu konuda aşırı hayal kırıklığı yaratır mı?

Şimdiden teşekkürler

Son soruna cevap vereyim ankara büyük hayal kırıklığı İstanbul karşısında ama kampüs çok güzel kampüsten çıkmam dersen sorun olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde Makina Mühendisliğine benzer dersler alıyorlar o yüzden ortak çalışma alanları bulunuyor. Onun dışında TAI ve Roketsanda çalışan havacılık uzay mühendisliği mezunları da oluyor. Havacılık sektöründe çalışanları görmek için LinkedIn'e yazabilirsin bölüm mezunlarını net bir şekilde görebilirsin çalıştıkları yerlerde.

Evet havacılık bölümü en köşede kalıyor yeri sakin bir yer güzel aslında, helikopterle gittikleri konusunda rivayetler var hatta Şaka maka bir problem olmaz hocam, yurt var karşısında orada kalabilirseniz 2 3 dk sürer gitmeniz Diğer yerlerde de kalsanız bile ring servisleri var sürekli problem olmaz

• Saul.Goodman kullanıcısına yanıt
    Bölüm bazında bilgileri en iyi öğrencilerden alabilirsiniz hocam, tercih danışmanlığı etkinliği için gelirseniz iki bölümden de arkadaşlarım vardır onlar yapabilir karşılaştırmayı :) Benim yaptığım değerlendirme ya da karşılaştırmalar çok sağlıklı olmaz o konularda ama bölümlerin hocalarını incelersen çok başarılı akademisyenler mevcut. Benim bildiğim Adil Oran hocamız var girişimcilik konusunda çok güzel dersleri vardı.

Yurt sorunu yok hocam, genelde çıkıyor il dışından gelen öğrenciler öncelikli bu konuda ama %100 de çıkar diyemem. Bu arada yurtlarımız okulun içinde bulunuyor 19 adet yurdumuz var. Onun dışında KYK yurdu düşünürseniz yakınlarında bulunuyordur mutlaka ama KYK yurtlarıyla bizim herhangi bir alakamız yok bizim. Okuldaki yurtları okulun sitesinden de görebilirsiniz.

İngilizce problem olmaz hocam beginner da olsanız sıfırdan anlatıyorlar biraz daha yoğun bir programınız oluyor hazırlıkta. Sonra sınava girdiğinizde 60 puan almanız gerekiyor en az. Eğer alamazsanız bile yaz boyunca 2 şansınız daha bulunuyor yaz okulu ve okul başlarken eylülde. Bunlardan da kalırsanız bir sene daha ingilizce hazırlık okuyabilirsiniz ama ilk senede geçiyor hocam genel çoğunluk

• quote:

Orijinalden alıntı: Merve_g16

Burs imkanları nasıl acaba iyi bir siralama icin
     ODTÜ Vakfı Üstün Başarı Bursu:

2018 yılı ÖSYS’de YKS yerleştirme puanına göre Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel, Dil puan türlerinin herhangi birinde ilk 10 dereceye girerek ODTÜ’de bir lisans programını tercih eden öğrenciler, ODTÜ Geliştirme Vakfı Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanacaktır. ODTÜ Vakfı Üstün Başarı Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ile kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması ve ODTÜ’deki programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda burs almaya hak kazanırlar. Başarı Bursu karşılıksız olup İngilizce Hazırlık programında geçirilebilecek 1 yıl ile lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsar.
    - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 9 ay süreyle aylık 1500 TL nakit bursunu,
    - 1 veya 2 kişilik yurt odalarında ücretsiz konaklamayı,
    - 1 adet diz üstü bilgisayarı,
    - Gidiş dönüş uçak bileti de dahil olmak üzere bir defaya mahsus olarak yurtdışında staj yapma veya uluslararası değişim programlarında en az bir dönem yurtdışında okuma önceliğini kapsar.

ODTÜ Vakfı Başarı Bursu:

2018 yılı ÖSYS’de YKS yerleştirme puanına göre Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinin herhangi birinden ilk 100 dereceye, Sözel ve Dil puan türlerinin herhangi birinden ilk 50 dereceye ODTÜ’de bir lisans programını tercih eden öğrenciler, ODTÜ Geliştirme Vakfı Başarı Bursu almaya hak kazanacaktır. Başarı Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ile kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması ve ODTÜ’deki programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda burs almaya hak kazanırlar. Başarı Bursu karşılıksız olup İngilizce Hazırlık programında geçirilebilecek 1 yıl ile lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsar.
    - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 9 ay süreyle aylık 1250 TL nakit bursunu,
    - 2 veya 4 kişilik yurt odalarında ücretsiz konaklamayı,
    - 1 adet diz üstü bilgisayarı,
    - Gidiş dönüş uçak bileti de dahil olmak üzere bir defaya mahsus olarak yurtdışında staj yapma veya uluslararası değişim programlarında en az bir dönem yurtdışında okuma önceliğini kapsar.

2018 yılı ÖSYS’de YKS yerleştirme puanına göre Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinin herhangi birinden ilk 500 dereceye girerek ODTÜ’de bir lisans programını tercih eden öğrenciler, ODTÜ Geliştirme Vakfı ilk 500 Başarı Bursu almaya hak kazanacaktır. Başarı Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ile kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması ve ODTÜ’deki programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda burs almaya hak kazanırlar. Başarı Bursu karşılıksız olup İngilizce Hazırlık programında geçirilebilecek 1 yıl ile lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsar.
    - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 9 ay süreyle aylık 750 TL nakit bursunu,
    - Ailesi Ankara dışında ikamet etmekte olanlar için 2 veya 4 kişilik yurt odalarında ücretsiz konaklamayı veya Ailesi Ankara’da ikamet etmekte olanlar için 200 TL nakit bursunu,

2018 yılı ÖSYS’de YKS yerleştirme puanına göre Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinin herhangi birinden ilk 1000 dereceye girerek ODTÜ’de bir lisans programını tercih eden öğrenciler, ODTÜ Geliştirme Vakfı ilk 1000 Başarı Bursu almaya hak kazanacaktır. Başarı Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ile kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması ve ODTÜ’deki programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda burs almaya hak kazanırlar. Başarı Bursu karşılıksız olup İngilizce Hazırlık programında geçirilebilecek 1 yıl ile lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsar.
    - Ailesi Ankara dışında ikamet etmekte olanlar için 2 veya 4 kişilik yurt odalarında ücretsiz konaklamayı veya Ailesi Ankara’da ikamet etmekte olanlar için 200 TL nakit bursunu kapsar.

Bu şekilde hocam bunun dışında ihtiyaç bursları da mevcut. Bu arada ilk 500'e geçtiyseniz bizimle iletişime geçebilirsibiz

ODTÜ Tanıtım Ofisi
    0 (312) 210 6388 ve 210 7135

• Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    Hocam farklı farklı yurtlarımız var eski-yeni toplamda 19 yurdumuz bulunuyor. Bu sene eski yurtlarımızdan biri olan 9. yurdumuz yenilendi mesela. Eskileri zamanla yeniliyorlar yani.http://yurtlar.metu.edu.tr/sanal-tur linkinden de büyün yurtları ayrı ayrı görebilirsin. Yurtların bazılarında koridorda ortak duşlar bulunurken bazılarında odada bulunuyor fiyatları ve imkanları farklı hepsinin.

Yurt konusunda il dışından gelen arkadaşlara öncelik tanınıyor Ankara'dan başvuranlara göre. 7700 civarında yurt kapasitemiz var, genellikle çıkıyor fakat bir garantisi yok bu konuda okulun. Onun dışında ODTÜ'nün dışında 100.yıl Mahallesinde de genellikle ODTÜ öğrencileri konaklıyor.

• Agathias kullanıcısına yanıt
    Hocam istanbul hakkında karşılaştırma yapmam pek doğru olmaz İstanbulda yaşamadım ben hiç, oradaki üniversitelerin durumunu da bilmiyorum inanın. Ama sosyallik konusunda yukarıdaki bir arkadaşa da cevap vermiştim onu paylaşayım:
    quote:

2- Her bölümün kendi zorluğu var hocam, biraz azimli olmanız düzenli çalışmanız lazım açıkçası. Yoksa okulun uzamaması için hiçbir engel yok Ama bu sosyal hayatınız sıfır olacak topluluklara gitmeyeceksiniz demek değil. Üniversite zaten aslında zaman yönetimini nasıl yapmanız gerektiğini öğretiyor size. Dersler zaten her zaman arka arkaya olmaz aralarda 2 3 saat boşluklar mutlaka olur. Bu vakitleri değerlendirebilirsin. Onun dışında sosyal etkinliklerin, topluluk faaliyetlerinin bir kısmı zaten ders saatlerinden sonra ve haftasonu oluyor bunlara da katılmanda hiçbir engel yok.

3- Bölüm dersleri için bu linkten her bölümün ayrı programını görebilirsin.https://adayogrenci.metu.edu.tr/ankara/lisans-programlari
    Ders ortamı hakkında benden bilgi alabilirsin Bizde mühendislik öğrencileri için her dönem laboratuvar dersi mevcut genelde. Bu yüzden her dönem pratiği göreceğiniz bir ders en azından oluyor. Okulda 430 araştırma laboratuvarı mevcut. Bu bölümden bölüme de değişiyor biraz ama teorik eğitimin yanında pratiğini de görüyorsunuz diyebilirim. İlk sene biraz daha lisenin devamı gibi zaten sonra yavaş yavaş bölüm dersleri başlıyor.

3,5- Evet var, normalde lisans öğrencileri projelerde araştırmalarda çalıştırılmazlar ama ODTÜ'de bazı hocalar bu konuda lisans öğrencilerinin katılımını özellikle istiyor hatta ilan paylaşıyorlar. Bu konuda destek bulabileceğini düşünüyorum, eğer kendi projen olursa da farklı yarışmalarla hayata geçirebilirsin bu konularda da danışmanlık konusunda yardımcı olur hocalar.

4- Burs ofisimiz var bu konuda, Burs ve yardımlar 9-12 ay süre ile nakit, yurt ve yemek yardımları şeklinde olup miktarları 2018-2019 eğitim öğretim yılı için aylık 150-900 TL arasında değişmektedir. Burs ve yardımlardan ihtiyacı olan öğrenciler, öğrenimlerini başarı ile sürdürdükleri sürece yararlanabilmektedirler. Bazı öğrenciler ekonomik gereksinimlerine göre nakit, yurt ve yemek yardımlarının tamamından yararlanabilmektedir. Burs ve yardımlara başvurular kayıtlar sırasında yapılmaktadır.

Burslar Yemek, yurt, kitap, nakit ve başarı bursu şeklinde farklı kategorilerde. Derecenize göre alabileceğiniz burslar başarı bursu oluyor :)

• Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Il dışından geleceğim olursa eğer ama aklıma takıldı okulun kendi yurdu ile kyk arasındaki fark ne ?

• Hocam hazırlığı geçecek hissetsek bile geçmememizi önerir misiniz? Okumak istiyorum da hazırlığı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.