Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar parayı çar çur harcayan insanlar evleri nasıl geçindirecek?

Bizim aileleremize bakıyorum, hep bir yerden kısalım yatırım yapalım, 2 kıyafet alacağımıza 1 tane alalım, et değil tavuk alalım v.s.
    Biz yıllardır böyle büyüdük, böyle gördük, hayat müşterek diyorlarda, bu kadar masraf neyin müşterikliği?
    Devir çok değişmiş artık, sevgi, aşk, hayat kurma yalan tek gerçek para.
  • Bazı markalarda komple smokin+ayakkabı 4-5 bin lira tutuyor.

Damatlık ve nişanlığı sende 6-7 bin lira gibi rakamlara getirebilirsin.

Daha adil olur.
  • Önemli olan hayatı birlikte yaşayıp mutlu olmak mı yoksa millete hava atmak mı?

bunu yengemize bir soruver.
  • Allah yardımcın olsun,zor valla zor
  • pog P kullanıcısına yanıt
    8bin lira elbiseye 10 bin salona verdiysen işin zor müdür
  • ohoo daha yolun başındasin :) bunun altın günü var, sosyete pazarı var, alışverişi var, tatili var, çocuk var, benzin zaten 5 tl, araba masrafı var,akraba ziyareti ziyafeti falan var :) varda var :) geçmiş olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masraflar çok ama evlenince düzelir her şey, bence buradaki olumsuz yorumlarla tam evlenecekken kafanı bulandırma.
  • Tövbe tövbe nasıl altından kalkacan bu kadar borcun evleneceğin kişi çalışıyormu bari
  • Bir bayan arkadaşım kiralasın gelinliği demiş. Ama güzelim, kiralama ile satın alma arasında 200-300 tl falan oynar en fazla. Biz sormuştuk bir kere. Ayrıca bir defa da giyecek olsam ben de satın alacağım, anısı farklı. Bir defa evleneceğim sonuçta normal şartlarda yani
    Kına elbisesi falan illaki olacak. Yani mecbur giyinecek, sonuçta düğüne bir sürü kişi gelecek. herkes yorum yapacak.
    nikah elbisesi olmasa da olur ama bizim burada baştan komple alınır bu tür şeyler.
    Düğün salonu az buçuk pahalı gibi geldi. 5-6 bin kafi olabilirdi belki. Onu da gelin harcatmadı ya sen gttin tuttun
    Düğün olacaksa da mecburen biraz gösteriş falan isteniyor. Herkes en güzelini ister ve bir defa yaşanacak. Bunu da unutmamalı.

• hersry para bu devirde.babandan kalan bisey yoksa evlilige girismek zor.

ama evlilik guzel.bisey..

• İilşki düzgün ilerlemez sen reddedecektin en başta bütçemin yettiği kadar yapabilirim diyecektin o yok felan derse nişanını at sonra başın çok yanar haberin olsun .
  • sapphire'in tepesinde mi evleniyorsunuz, 10.000 nedir?
  • bu devir geçim devri benim parama acımayan insan bana hiç acımaz. emeğimi görmezden gelip beni zora sokarsa ben o evliliğe sıcak bakmam arkadaş.
  • ayağını yorganına göre uzat. bir kere giyecebileceği elbiseleri alma kirala. yok olmaz diyorsa terket. sonra hükümet zam yapmıyo vatandaş kan ağlıyo diye saçma sapan fikirlere kapılma. etin ne butun ne. 20000 kuru var ne diye 50000 masrafa giriyon bide memuruz diyorsun. çelişkiye bak arkadaş. sana olacakları söyleyeyim. 1,5 sene sonra 3. değiştirdiğin evde kapını açacaksın (sen açacan çünkü aç gözlü doyumsuz karın borçlardan ötürü seni terketmiş olacak) karşında icra memurları olacak. Allah yuva kuranın işini rastgetirir evet ama israf etmezsen. o takılan takıları borç öderim diye hesaplamayacan. ev alırım kötü gün olur diye hesaplayacan. sen bir garip memursun. neyine arkadaş senin 7000 lira kıyafet. (yanlış anlama bende zengin değilim ama yanlış yoldasın bunu bil eşine de okut bu mesajımı)

son sözü atalarımız söylesin:
    Zengini hayırsız evlat, memuru boyalı avrat, fakiri kuru inat batırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Valla benim şuan takıldığım biri var,tas çorbaya razıyım diyor.Düğün müğün istemiyor seven insan zaten onları önemsemez gösterişi istiyor gösterişi beğeniyor illa ısrar ediyorsa senden çok düğünü önemsiyordur.

Bugün elini tutup daireye götürsem bassam nikahı niye düğün yapmadık diye demez bile sıfır masraf istesem bugün evlenirim Kız bana gelecek 10bin liraya düğün salonu tutalım diyecek heeeeeeee,sevmediğinin garantisini veriyor resmen

PC donanımına verdiğin paradan kıs da düğün yap hocam.

Şaka amaçlı yanlış anlama

• Bu forumdakilerin nişanlıları cidden çok zorluyor. Evlilik böyle olmaz. Ucuz olsun nolacak tatile falan çıkarsınız kalan parayla.
  • konu disi ozelde bi konu var "bosanmak istiyorum" diye ordaki arkadasin gecmisini goruyorum bi o konuyu okuyun derim

• O parayla eşinle birlikte yurtdışında tatil yap derim ben şahsen benim planım öyle...

Ama gel gelelim akrabalar, anne baba olurmu öyle şey deyip duru.

Düğün kadar anlamsız gelen bir şey yok. Adını bilmedğin akrabanı çağırırsın saçma sapan oyun havaları, o kadar kişinin önünde dans et. Düğün telaşı, pastası cartı curtu yemin ederim bomboş bir iş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menanty -- 8 Temmuz 2013; 1:50:38 >
  • Zor iş valla ayrıca çok saçma bir iş, O paraya ev alınıp oturulur yuva böyle kurulur aslında işte gelenekl.

• aynı telas bende de var bu gunlerde.para bır sekılde kazanılır.bos ver gıtsın.belkı bazı seyler fazla gelebılır ama sonrasında bana bunu alsaydın şimdi böyle olmazdı dedırtecegıne , her sey dort dortluk olsun.
    benım masrafım da tahmınıme gore 30.000 tl yı bulacak

Allah yardımcın olsun bu arada.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.